Argos fuseert met Zwitsers bedrijf Varo Energy

Argos hoofdkantoor Rotterdam

Argos en Varo Energy hebben donderdag overeenstemming bereikt over een gedeeltelijke fusie. Daarmee wordt het nieuwe bedrijf naar eigen zeggen het grootste onafhankelijke oliebedrijf in Noordwest-Europa. Het bedrijf gaat Varo Energy heten. De nieuwe onderneming zal de downstream-activiteiten van beide bedrijven combineren en heeft na de fusie een personeelsbestand van meer dan vijftienhonderd werknemers. De tankstations blijven voorlopig onder de Argos-merknaam opereren.

De nieuwe organisatie kent drie aandeelhouders die ieder een even groot belang hebben. Het gaat om de huidige Argos-aandeelhouders Reggeborgh en Atlas Invest, de wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder The Carlyle Group en de internationale energie- en grondstoffenhandelaar Vitol. Volgens de betrokken partijen ontstaat door de fusie de grootste niet-beursgenoteerde of staatsgelieerde oliemaatschappij van Noordwest-Europa. Overigens claimt Argos die positie nu ook al te hebben.

Goedkeuring

Het bedrijf gaat Varo Energy heten en wordt geleid door Roger Brown, de huidige directeur van het Zwitserse bedrijf. De overeenkomst vereist nog formele goedkeuring van de mededingingsautoriteit en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Argos, gevestigd in Rotterdam, is een onafhankelijk handel-, opslag- en distributiebedrijf van petroleumproducten en biobrandstoffen en beschikt tevens over een netwerk van Argos-tankstations. Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland en blijft vanuit de vestiging in Rotterdam opereren.

Varo Energy

Varo Energy, met hoofdkantoor in het Zwitserse Zug, verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf bezit of heeft belangen in raffinaderijen in beide landen.

De Argos-participatie in Nefco (lpg-business) en de Argos-divisie Zeebunkering maken geen deel uit van de fusie. Het samengaan heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Nederlandse oliemaatschappij.

Lees ook:Argos draagt tien shops over aan Tanqplus en wil alleen nog voorterreinen exploiteren

Auteur: Tom van Gurp

Argos fuseert met Zwitsers bedrijf Varo Energy | MobilityEnergy.com

Argos fuseert met Zwitsers bedrijf Varo Energy

Argos hoofdkantoor Rotterdam

Argos en Varo Energy hebben donderdag overeenstemming bereikt over een gedeeltelijke fusie. Daarmee wordt het nieuwe bedrijf naar eigen zeggen het grootste onafhankelijke oliebedrijf in Noordwest-Europa. Het bedrijf gaat Varo Energy heten. De nieuwe onderneming zal de downstream-activiteiten van beide bedrijven combineren en heeft na de fusie een personeelsbestand van meer dan vijftienhonderd werknemers. De tankstations blijven voorlopig onder de Argos-merknaam opereren.

De nieuwe organisatie kent drie aandeelhouders die ieder een even groot belang hebben. Het gaat om de huidige Argos-aandeelhouders Reggeborgh en Atlas Invest, de wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder The Carlyle Group en de internationale energie- en grondstoffenhandelaar Vitol. Volgens de betrokken partijen ontstaat door de fusie de grootste niet-beursgenoteerde of staatsgelieerde oliemaatschappij van Noordwest-Europa. Overigens claimt Argos die positie nu ook al te hebben.

Goedkeuring

Het bedrijf gaat Varo Energy heten en wordt geleid door Roger Brown, de huidige directeur van het Zwitserse bedrijf. De overeenkomst vereist nog formele goedkeuring van de mededingingsautoriteit en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Argos, gevestigd in Rotterdam, is een onafhankelijk handel-, opslag- en distributiebedrijf van petroleumproducten en biobrandstoffen en beschikt tevens over een netwerk van Argos-tankstations. Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland en blijft vanuit de vestiging in Rotterdam opereren.

Varo Energy

Varo Energy, met hoofdkantoor in het Zwitserse Zug, verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf bezit of heeft belangen in raffinaderijen in beide landen.

De Argos-participatie in Nefco (lpg-business) en de Argos-divisie Zeebunkering maken geen deel uit van de fusie. Het samengaan heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Nederlandse oliemaatschappij.

Lees ook:Argos draagt tien shops over aan Tanqplus en wil alleen nog voorterreinen exploiteren

Auteur: Tom van Gurp