Multi Energy opent eerste onbemande snelweg-Esso

Tankstation-exploitant Multi Energy opent volgende maand de eerste Esso Express-vestiging aan de Nederlandse snelweg. Het station ligt aan de A7 bij het Groningse dorp Scheemda. Tegenvallende verkopen nopen het management om de shop te sluiten en onbemand verder te gaan. Of er in de nabije toekomst meer onbemande Esso’s worden geopend, is niet duidelijk.

”De verkoopvolumes op het station nemen af”, vertelt directeur Ruud van Munster van Multi Energy. ”Door de ontwikkelingen in de brandstofmarkt, waaronder de recente accijnsverhogingen, is dit station in deze constructie helaas niet meer rendabel. Vandaar de voortzetting volgens het Express-format. De marktomstandigheden dwingen ons er dus toe om onbemand te gaan.”

Snelweg

Het station ligt aan de noordzijde van de A7, aan een snelweg tussen de stad Groningen en de Duitse grens. Hemelsbreed ligt de locatie op minder twintig kilometer van de grens. Doordat de prijzen bij de oosterburen lager zijn, trekken veel weggebruikers naar Duitsland om daar hun brandstof- en shopinkopen te doen.

Momenteel wordt de vestiging nog geëxploiteerd volgens de CoDo-constructie. Na de ombouw zit er geen dealer meer op het station en wordt het een CoCo-locatie. De doelstelling is om per 1 augustus het station omgebouwd te hebben. Gedurende de werkzaamheden blijft de vestiging gewoon open voor tankende klanten.

Tankstations

Plannen om meer tankstations onbemand te maken, heeft Multi Energy momenteel niet. Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Esso is minder uitgesproken. Zij zegt dat het bedrijf geen uitspraken wil doen over toekomstige exploitatievormen van stations.

Multi Energy is een tankstation-eigenaar en -exploitant uit Alphen aan den Rijn. Het heeft 37 tankstations in beheer met diverse formules: Esso, BP, Easy Energy en Shell. Het nam twee jaar geleden vijftien locaties over van Esso, met behoud van het merk. Een daarvan wordt nu dus onbemand. Ook een vestiging van Easy Energy in Katwijk is onlangs omgekleurd naar de onbemande Esso-formule.

Onbemand

De vestiging in Groningen is zeker niet het eerste onbemande rijksweg-tankstation. Onlangs opende oliemaatschappij Kuwait Petroleum hun vierde Tango aan de snelweg. Ook Tinq en Argos hebben al onbemande rijksweg-locaties.

Lees ook: NMA keurt overname Esso-tankstations door Multi Energy goed

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Multi Energy opent eerste onbemande snelweg-Esso”

Betina Zoutman Olsen|03.02.15|15:55

Jammer dat jullie niet praten wat er met het oude personeel is gebeurd !! Vraag ook eens het UWV om een reactie hoe die er over denken.
Jullie halen de reactie’s van Facebook en zetten “Roode Til” in het zonnetje terwijl al het oude personeel op straat staat!!

Multi Energy opent eerste onbemande snelweg-Esso | MobilityEnergy.com

Multi Energy opent eerste onbemande snelweg-Esso

Tankstation-exploitant Multi Energy opent volgende maand de eerste Esso Express-vestiging aan de Nederlandse snelweg. Het station ligt aan de A7 bij het Groningse dorp Scheemda. Tegenvallende verkopen nopen het management om de shop te sluiten en onbemand verder te gaan. Of er in de nabije toekomst meer onbemande Esso’s worden geopend, is niet duidelijk.

”De verkoopvolumes op het station nemen af”, vertelt directeur Ruud van Munster van Multi Energy. ”Door de ontwikkelingen in de brandstofmarkt, waaronder de recente accijnsverhogingen, is dit station in deze constructie helaas niet meer rendabel. Vandaar de voortzetting volgens het Express-format. De marktomstandigheden dwingen ons er dus toe om onbemand te gaan.”

Snelweg

Het station ligt aan de noordzijde van de A7, aan een snelweg tussen de stad Groningen en de Duitse grens. Hemelsbreed ligt de locatie op minder twintig kilometer van de grens. Doordat de prijzen bij de oosterburen lager zijn, trekken veel weggebruikers naar Duitsland om daar hun brandstof- en shopinkopen te doen.

Momenteel wordt de vestiging nog geëxploiteerd volgens de CoDo-constructie. Na de ombouw zit er geen dealer meer op het station en wordt het een CoCo-locatie. De doelstelling is om per 1 augustus het station omgebouwd te hebben. Gedurende de werkzaamheden blijft de vestiging gewoon open voor tankende klanten.

Tankstations

Plannen om meer tankstations onbemand te maken, heeft Multi Energy momenteel niet. Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Esso is minder uitgesproken. Zij zegt dat het bedrijf geen uitspraken wil doen over toekomstige exploitatievormen van stations.

Multi Energy is een tankstation-eigenaar en -exploitant uit Alphen aan den Rijn. Het heeft 37 tankstations in beheer met diverse formules: Esso, BP, Easy Energy en Shell. Het nam twee jaar geleden vijftien locaties over van Esso, met behoud van het merk. Een daarvan wordt nu dus onbemand. Ook een vestiging van Easy Energy in Katwijk is onlangs omgekleurd naar de onbemande Esso-formule.

Onbemand

De vestiging in Groningen is zeker niet het eerste onbemande rijksweg-tankstation. Onlangs opende oliemaatschappij Kuwait Petroleum hun vierde Tango aan de snelweg. Ook Tinq en Argos hebben al onbemande rijksweg-locaties.

Lees ook: NMA keurt overname Esso-tankstations door Multi Energy goed

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Multi Energy opent eerste onbemande snelweg-Esso”

Betina Zoutman Olsen|03.02.15|15:55

Jammer dat jullie niet praten wat er met het oude personeel is gebeurd !! Vraag ook eens het UWV om een reactie hoe die er over denken.
Jullie halen de reactie’s van Facebook en zetten “Roode Til” in het zonnetje terwijl al het oude personeel op straat staat!!