Total-station krijgt geen vergoeding voor omzetverlies door sportevenement

Een tankstation-ondernemer in Rijssen krijgt geen schadevergoeding voor misgelopen omzet. Dat besloot de plaatselijke schadecommissie onlangs. In 2012 werd het Nederlands kampioenschap skeeleren in Rijssen gehouden en Total-pomphouder Voortman had daar last van. Het aantal klanten bij zijn tankstation liep tijdens het evenement terug en daarvoor wilde de ondernemer een schadevergoeding.

De gemeentelijke schadecommissie gaat daar echter niet in mee. Een verzoek tot compensatie door de pomphouder wegens gederfde inkomsten werd afgewezen, omdat een dergelijk verlies volgens de commissie tot het normale ondernemersrisico hoort.

Omzet

De commissie bestreed niet dat de ondernemer minder omzet had door het evenement. Het bleek duidelijk uit de boeken dat dat het geval was. Maar desondanks komt Voortman, die een tankstation heeft aan de Markeloseweg in Rijssen, niet in aanmerking voor een compensatie.

De gemiste omzet was niet abnormaal en de vergunning voor het skeeler-evenement was volgens het bestuur op juiste gronden tot stand gekomen.

Gemeente

Pomphouders hebben wel vaker onenigheid met lokale overheden. Regelmatig ondervinden tankstation-ondernemers hinder van bijvoorbeeld wegomleggingen of komen ze door een gemeentelijk besluit aan een doodlopende weg te liggen. Van schadevergoeding is dan lang niet altijd sprake.

Lees ook: Tankstation in Veenendaal opeens aan doodelopende weg

Auteur: Tom van Gurp

Total-station krijgt geen vergoeding voor omzetverlies door sportevenement | MobilityEnergy.com

Total-station krijgt geen vergoeding voor omzetverlies door sportevenement

Een tankstation-ondernemer in Rijssen krijgt geen schadevergoeding voor misgelopen omzet. Dat besloot de plaatselijke schadecommissie onlangs. In 2012 werd het Nederlands kampioenschap skeeleren in Rijssen gehouden en Total-pomphouder Voortman had daar last van. Het aantal klanten bij zijn tankstation liep tijdens het evenement terug en daarvoor wilde de ondernemer een schadevergoeding.

De gemeentelijke schadecommissie gaat daar echter niet in mee. Een verzoek tot compensatie door de pomphouder wegens gederfde inkomsten werd afgewezen, omdat een dergelijk verlies volgens de commissie tot het normale ondernemersrisico hoort.

Omzet

De commissie bestreed niet dat de ondernemer minder omzet had door het evenement. Het bleek duidelijk uit de boeken dat dat het geval was. Maar desondanks komt Voortman, die een tankstation heeft aan de Markeloseweg in Rijssen, niet in aanmerking voor een compensatie.

De gemiste omzet was niet abnormaal en de vergunning voor het skeeler-evenement was volgens het bestuur op juiste gronden tot stand gekomen.

Gemeente

Pomphouders hebben wel vaker onenigheid met lokale overheden. Regelmatig ondervinden tankstation-ondernemers hinder van bijvoorbeeld wegomleggingen of komen ze door een gemeentelijk besluit aan een doodlopende weg te liggen. Van schadevergoeding is dan lang niet altijd sprake.

Lees ook: Tankstation in Veenendaal opeens aan doodelopende weg

Auteur: Tom van Gurp