Agrisneltank gaat uitbreiden naar West-Brabant

agrisneltank

Brandstof- en supermarktconcern Agrisneltank uit het Zeeuwse Wemeldinge gaat uitbreiden naar West-Brabant. Het bedrijf heeft inmiddels drie onbemande tankstations in Hoogerheide, Wouw en Dinteloord en ziet verdere mogelijkheden ‘richting Breda’.

Agrisneltank heeft 20 onbemande tankstations in Zeeland en op de Zuid-Hollandse eilanden. Het is onderdeel van landbouwcoöperatie CZAV, die ook supermarktketen Agrimarkt exploiteert.

Combinatie

Die combinatie (brandstof, supermarkt) biedt volgens Rob Augustijn van CZAV veel mogelijkheden: “We hebben nu bij twee supermarkten ook onbemande tankstations. In het buitenland is deze combinatie volstrekt normaal. We kunnen op deze manier zeer concurrerend te werk gaan en zijn ook van plan dit concept verder uit te rollen naar West-Brabant.”

Bemand

De coöperatie is tevens van plan om bemande tankstations in de markt te zetten. Ook hier geldt dat de combinatie met de supermarkt in het voordeel kan werken. “Bij ‘gewone’ tankshops die apart moeten inkopen gaan de producten soms drie keer over de kop. ”

“Met de Agrimarkt beschikken we al over goede aanvoerlijnen en hoeven de producten en levensmiddelen in de shop niet echt veel duurder uit te vallen dan in de gewone supermarkt”‘. aldus Augustijn.

CZAV verwacht per jaar één tot drie extra tankstations te zullen openen.

Auteur: Steven Don