Geen verandering Argos tankstations door fusie met NSG

argos oil, tank

North Sea Group (NSG) en Argos Oil (Argos) voeren fusiegesprekken en hopen de fusie in het vierde kwartaal van 2011 rond te hebben. Voor de Argos tankstations verandert er door de fusie niets. Als de fusie slaagt, ontstaat dit najaar de grootste onafhankelijke speler in de energiemarkt van Noordwest-Europa.

Beide bedrijven zijn sterk in midstream- en downstream activiteiten. Dit houdt in dat NSG en Argos onder andere op- en overslag verzorgen, maar ook dat ze olieproducten en biobrandstoffen distribueren en verkopen van producent tot consument. Het zwaartepunt van de activiteiten van de nieuwe onderneming komt te liggen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Tankstations

Volgens Jan Dirks, Marketing Communications manager van Argos Oil, verandert er voor de Argos tankstations in Nederland door de fusie niets. “Wij gaan eerst focussen op de bestaande klanten”, vertelt Jan Dirks, Marketing Communications Manager van Argos Oil. Hij zegt wel dat Argos momenteel erg actief is op de Belgische en Duitse markt. In Nederland heeft Argos ongeveer 50 locaties, zowel bemand als onbemand.

Argos wil in de toekomst wel gaan samenwerken met meer tankstations, maar richt zich dan voornamelijk op de zogenoemde DODO locaties (Dealer Owned, Dealer Operated).

Fuseren

Vorige week maakten NSG en Argos de fusieplannen bekend. Als de bedrijven fuseren, heeft de nieuwe onderneming 850 werknemers, een gezamenlijke tankopslagcapaciteit van ruim 1,5 miljoen m3 en een jaaromzet van ongeveer 10 miljard euro.

Beide bedrijven heroverwogen hun strategie in de afgelopen maanden. De groeiplannen van zowel NSG als Argos sloten goed bij elkaar aan. Daarom is besloten tot een fusie.

Oliemarkt

North Sea Group combineert de opslag en distributie met verkoop van minerale oliën en biobrandstoffen en is een van de grootste spelers in de Benelux. NSG is daarnaast actief in Azië en Zuid-Amerika.

Argos Oil werd in 1984 opgericht door Peter Goedvolk.  Argos is onder andere actief op het gebied van handel, opslag en exploitatie van benzinestations.

Auteur: Steven Don

Geen verandering Argos tankstations door fusie met NSG | MobilityEnergy.com

Geen verandering Argos tankstations door fusie met NSG

argos oil, tank

North Sea Group (NSG) en Argos Oil (Argos) voeren fusiegesprekken en hopen de fusie in het vierde kwartaal van 2011 rond te hebben. Voor de Argos tankstations verandert er door de fusie niets. Als de fusie slaagt, ontstaat dit najaar de grootste onafhankelijke speler in de energiemarkt van Noordwest-Europa.

Beide bedrijven zijn sterk in midstream- en downstream activiteiten. Dit houdt in dat NSG en Argos onder andere op- en overslag verzorgen, maar ook dat ze olieproducten en biobrandstoffen distribueren en verkopen van producent tot consument. Het zwaartepunt van de activiteiten van de nieuwe onderneming komt te liggen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Tankstations

Volgens Jan Dirks, Marketing Communications manager van Argos Oil, verandert er voor de Argos tankstations in Nederland door de fusie niets. “Wij gaan eerst focussen op de bestaande klanten”, vertelt Jan Dirks, Marketing Communications Manager van Argos Oil. Hij zegt wel dat Argos momenteel erg actief is op de Belgische en Duitse markt. In Nederland heeft Argos ongeveer 50 locaties, zowel bemand als onbemand.

Argos wil in de toekomst wel gaan samenwerken met meer tankstations, maar richt zich dan voornamelijk op de zogenoemde DODO locaties (Dealer Owned, Dealer Operated).

Fuseren

Vorige week maakten NSG en Argos de fusieplannen bekend. Als de bedrijven fuseren, heeft de nieuwe onderneming 850 werknemers, een gezamenlijke tankopslagcapaciteit van ruim 1,5 miljoen m3 en een jaaromzet van ongeveer 10 miljard euro.

Beide bedrijven heroverwogen hun strategie in de afgelopen maanden. De groeiplannen van zowel NSG als Argos sloten goed bij elkaar aan. Daarom is besloten tot een fusie.

Oliemarkt

North Sea Group combineert de opslag en distributie met verkoop van minerale oliën en biobrandstoffen en is een van de grootste spelers in de Benelux. NSG is daarnaast actief in Azië en Zuid-Amerika.

Argos Oil werd in 1984 opgericht door Peter Goedvolk.  Argos is onder andere actief op het gebied van handel, opslag en exploitatie van benzinestations.

Auteur: Steven Don