Poll: Is het rustiger op het tankstation door de hoge brandstofprijzen?

Rij tankstation Baarle-Hartog
Foto: Marieke van Gompel

De olieprijs blijft maar stijgen. Volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is een prijs van 110 dollar voor een vat Brentolie niet ondenkbaar. Momenteel schommelt de koers rond de 85 dollar. 

Waar het naartoe gaat met de bedragen is onduidelijk, maar dat de teller aan de pomp oploopt, staat vast. Volgens United Consumers is de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 inmiddels de 2,10 euro gepasseerd, terwijl de prijs van een liter diesel richting de 1,80 euro kruipt.

Drukte over de grens

Het verschil tussen tankstations aan de Nederlandse kant van de grens enerzijds en de Belgische of Duitse grens anderzijds, bedraagt soms tientallen eurocenten. Dat verschil zorgt voor grote drukte aan de pomp in bijvoorbeeld Baarle-Hertog. In de plaats net over de Belgische grens staan rijen met automobilisten (foto), terwijl een aantal kilometer verderop nauwelijks iemand de tank vult.

Eerder vroeg TankPro jullie of de accijns op brandstof tijdelijk verlaagd moet worden om te voorkomen dat klanten naar onze zuider- of oosterburen gaan. Ja, zegt de absolute meerderheid. Van de 180 personen die hun stem uitbrachten, vindt ruim 8 procent dat de accijns tijdelijk best omlaag mag. Meer dan 80 procent van de deelnemers zegt dat de accijns zelfs permanent van de brandstofprijs afgehaald moet worden. Iets meer dan 4 procent denkt dat de accijns precies goed is, 6 procent stelt dat er zelfs nog wel wat bij kan.

Zorgen de torenhoge prijzen er nou ook voor dat het rustiger is op jouw/jullie tankstations? Breng je stem uit in de eerste poll als je een of meerdere locaties in de grensstreek exploiteert. Ga door naar de tweede poll als dit niet het geval is. 

Is het rustiger dan normaal op jouw tankstation(s) in de grensstreek door de hoge brandstofprijzen?

Stem hieronder als je niet in de grensstreek zit. 

Is het rustiger dan normaal op jouw tankstation(s) (buiten de grensstreek) door de hoge brandstofprijzen?

We horen graag of en hoe het onderwerp bij jullie speelt, op welke activiteiten de focus eventueel is komen te liggen en wat de brandstofprijs betekent voor het tankstation in het algemeen. Ook horen we graag in welke regio je actief bent. Laat het weten aan de redactie! Reageren kan ook onder dit bericht.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl