Autorijder kan tankbeurt voortaan achteraf betalen met MyOrder

MyOrder gaat zich volledig richten op haar mobiliteitsdiensten, waaronder het betalen van tankbeurten. Hiervoor wordt op 1 oktober een nieuwe app gelanceerd: On the GO! by MyOrder. De innovatie maakt het mogelijk om tankbeurten achteraf te betalen. Dat was tot dusver niet mogelijk. Tevens is bekend geworden dat het aantal tankstations waar het mobiel afrekenen mogelijk is, de afgelopen periode sterk is gestegen.

Tamoil was eind vorig jaar de eerste keten die startte met het betalen van brandstof via MyOrder; of Mobiel Tanken, zoals het bedrijf de betaaldienst noemt. Enige tijd later werden daar onder meer de vestigingen van AVIA en Tango aan toegevoegd, evenals een aantal Esso- en Total-locaties. Recentelijk zijn ook alle snelweg-Texaco’s en de Argos-stations van de Noord-Hollandse exploitant GP Groot live gegaan. Inmiddels zijn meer dan vijfhonderd tankstations aangesloten en heeft MyOrder landelijke dekking.

Achteraf betalen

Met de introductie van de nieuwe app lanceert het bedrijf ook tanken met achteraf betalen. Tot dusver was het uitsluitend mogelijk om tijdens het tanken te betalen. Automobilisten kozen van tevoren het bedrag waarvoor ze wilden tanken en betaalden dit via iDeal. Vanaf 1 oktober hoeft dit niet meer. Gebruikers van de app kunnen vanaf dat moment ook kiezen voor achteraf betalen. Dat betekent dat men direct kan starten met tanken en daarna meteen weer door kan. Achteraf betaalt men de tankbeurt via een iDeal-betaallink.

“We kregen van gebruikers te horen dat ze te veel handelingen in de app moesten verrichten voordat ze konden tanken”, legt Thomas Brinkman van MyOrder uit. “We hebben gekeken hoe dat sneller en gemakkelijker kon. Dat is nu gelukt, door onder andere het betaalmoment te verplaatsen naar een later tijdstip. Mensen willen graag zo kort mogelijk bij het tankstation zijn. Dus alles wat we kunnen doen om die tijd te verkorten, is meegenomen.”

Niet betalen

Is Brinkman niet bang dat klanten ’vergeten’ te betalen als dat niet aan de pomp gebeurt? “Nee. Voordat iemand gebruik mag maken van achteraf betalen, controleren we een aantal gegevens en voeren we een e-commerce check uit. Als een klant zijn laatste tankbeurt nog niet heeft betaald, is het niet mogelijk om opnieuw te tanken via On the GO!.”

Naast het afrekenen van een tankbeurt, wordt het binnenkort ook mogelijk om te betalen voor een parkeerplaats met de nieuwe app. De dienst krijgt de naam Mobiel Parkeren.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Autorijder kan tankbeurt voortaan achteraf betalen met MyOrder”

Boudewijn de Koningh|16.09.18|11:20

Dit is een gedateerd bericht. Nog geen jaar later en de functie van achteraf betalen is er al niet meer. Zogenaamd vanwege misbruik.

Autorijder kan tankbeurt voortaan achteraf betalen met MyOrder | MobilityEnergy.com

Autorijder kan tankbeurt voortaan achteraf betalen met MyOrder

MyOrder gaat zich volledig richten op haar mobiliteitsdiensten, waaronder het betalen van tankbeurten. Hiervoor wordt op 1 oktober een nieuwe app gelanceerd: On the GO! by MyOrder. De innovatie maakt het mogelijk om tankbeurten achteraf te betalen. Dat was tot dusver niet mogelijk. Tevens is bekend geworden dat het aantal tankstations waar het mobiel afrekenen mogelijk is, de afgelopen periode sterk is gestegen.

Tamoil was eind vorig jaar de eerste keten die startte met het betalen van brandstof via MyOrder; of Mobiel Tanken, zoals het bedrijf de betaaldienst noemt. Enige tijd later werden daar onder meer de vestigingen van AVIA en Tango aan toegevoegd, evenals een aantal Esso- en Total-locaties. Recentelijk zijn ook alle snelweg-Texaco’s en de Argos-stations van de Noord-Hollandse exploitant GP Groot live gegaan. Inmiddels zijn meer dan vijfhonderd tankstations aangesloten en heeft MyOrder landelijke dekking.

Achteraf betalen

Met de introductie van de nieuwe app lanceert het bedrijf ook tanken met achteraf betalen. Tot dusver was het uitsluitend mogelijk om tijdens het tanken te betalen. Automobilisten kozen van tevoren het bedrag waarvoor ze wilden tanken en betaalden dit via iDeal. Vanaf 1 oktober hoeft dit niet meer. Gebruikers van de app kunnen vanaf dat moment ook kiezen voor achteraf betalen. Dat betekent dat men direct kan starten met tanken en daarna meteen weer door kan. Achteraf betaalt men de tankbeurt via een iDeal-betaallink.

“We kregen van gebruikers te horen dat ze te veel handelingen in de app moesten verrichten voordat ze konden tanken”, legt Thomas Brinkman van MyOrder uit. “We hebben gekeken hoe dat sneller en gemakkelijker kon. Dat is nu gelukt, door onder andere het betaalmoment te verplaatsen naar een later tijdstip. Mensen willen graag zo kort mogelijk bij het tankstation zijn. Dus alles wat we kunnen doen om die tijd te verkorten, is meegenomen.”

Niet betalen

Is Brinkman niet bang dat klanten ’vergeten’ te betalen als dat niet aan de pomp gebeurt? “Nee. Voordat iemand gebruik mag maken van achteraf betalen, controleren we een aantal gegevens en voeren we een e-commerce check uit. Als een klant zijn laatste tankbeurt nog niet heeft betaald, is het niet mogelijk om opnieuw te tanken via On the GO!.”

Naast het afrekenen van een tankbeurt, wordt het binnenkort ook mogelijk om te betalen voor een parkeerplaats met de nieuwe app. De dienst krijgt de naam Mobiel Parkeren.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Autorijder kan tankbeurt voortaan achteraf betalen met MyOrder”

Boudewijn de Koningh|16.09.18|11:20

Dit is een gedateerd bericht. Nog geen jaar later en de functie van achteraf betalen is er al niet meer. Zogenaamd vanwege misbruik.