Pomphouders boos over gewijzigd prijsbeleid van Red Bull

Veel tankstation-ondernemers zijn boos over het prijsbeleid van drankengigant Red Bull. Sinds enkele weken wordt op het 2-pack de adviesprijs van 3,75 euro gecommuniceerd. Dit terwijl veel pomphouders het artikel verkopen voor een prijs tussen de 4,00 en 4,30 euro. Zij zijn niet gelukkig met de maatregel van Red Bull en voelen zich met de rug tegen de muur gezet. Het zorgt volgens hen voor ’gezeur’ van klanten als ze de adviesprijs niet volgen. Het 2-pack is bij veel tankstations één van de best verkochte producten uit de shop.

”Ik heb het gevoel dat Red Bull de prijs wil bepalen in mijn winkel. Maar daar ga ik zelf over”, aldus een pomphouder die anoniem wil blijven. ”Ik vraag nu nog iets meer dan vier euro, maar sommige klanten klagen al aan de kassa. Ze vragen zich af waarom ik geen 3,75 euro reken, zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik hoor van andere ondernemers dat zij dezelfde problemen ervaren. De klanten nemen de producten meestal toch mee voor de prijs die ondernemer rekent, maar ze zeggen er dus wel wat van.”

Marktleider

De pomphouder noemt het arrogant gedrag van Red Bull. ”Ze bieden natuurlijk een goed product aan en zijn marktleider, maar zo gedragen ze zich ook. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat zij gaan dicteren wat zelfstandige pomphouders als prijs hanteren in hun eigen winkel. Dan gaat het dezelfde kant op als bij pakjes sigaretten. Daar wordt ook een vaste prijs gehanteerd.”

Hij vreest dat als pomphouders nu niet aan de bel trekken, meer leveranciers zullen proberen om de prijs van hun producten in de winkel te bepalen en pomphouders de grip op hun eigen prijsbeleid kwijtraken. “Straks mag ik misschien ook al niet meer bepalen wat ik vraag voor een zak drop. Het is ook nooit gecommuniceerd door Red Bull. De adviesprijs stond gewoon van de één op de andere week op de verpakking. Het is slikken of stikken.”

Marge

”Natuurlijk is het een goed product en je pakt er een leuke marge op. Maar als je een kwartje of nog meer marge moet inleveren op één artikel, ga je dat wel voelen. De inkoopprijs is namelijk hetzelfde gebleven.” Hij geeft aan nooit eerder vervelende ervaringen met Red Bull te hebben gehad.

Ook een andere ondernemer uit het noorden van het land is niet te spreken over de actie van de marktleider. ”Zij mogen de prijs in mijn winkel zeker niet bepalen. Als ze dus vast willen houden aan die prijs van 3,75 euro, trek ik de blikjes uit de verpakking en verkoop ze los voor twee euro per stuk.” Een aantal andere stations heeft inmiddels de prijs wel verlaagd naar 3,75 euro.

Adviesprijs

Momenteel is de 2-pack de enige Red Bull-variant waar zo duidelijk een adviesprijs op is gezet. Of dat ook op andere artikelen wordt gedaan in de toekomst, is nog niet bekend. Het bedrijf heeft niet gereageerd op de kritiek.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

3 reacties op “Pomphouders boos over gewijzigd prijsbeleid van Red Bull”

Rob van Gestel|05.06.14|12:15

Ik trek de verpakking los zolang er een prijs op staat. Dan maar geen 2-pack in de verkoop. Het is sowieso raar dat men geen twee losse blikjes zou kopen omdat er geen karton omheen zit.
Dus als iedereen stopt met de verkoop van 2-packs is het probleem snel verholpen. Anders krijgt dit inderdaad snel een vervolg, een vaste prijs op het blikje van bv €1,79. We moeten er toch niet aan denken. Het is nu even op de tanden bijten, anders kost het ons dadelijk vele malen meer.

Jurjen Rijks|05.06.14|12:44

Onze leverancier heeft beide verpakkingen in zijn assortiment. Het is gewoon goed uitkijken dat je de juiste besteld.

Hans Vros|09.07.14|15:34

Lekkerland heeft inderdaad beide verpakkingen. Kwestie van bestelnummer veranderen in je bestelsysteem en klaar is kees :-)

Pomphouders boos over gewijzigd prijsbeleid van Red Bull | MobilityEnergy.com

Pomphouders boos over gewijzigd prijsbeleid van Red Bull

Veel tankstation-ondernemers zijn boos over het prijsbeleid van drankengigant Red Bull. Sinds enkele weken wordt op het 2-pack de adviesprijs van 3,75 euro gecommuniceerd. Dit terwijl veel pomphouders het artikel verkopen voor een prijs tussen de 4,00 en 4,30 euro. Zij zijn niet gelukkig met de maatregel van Red Bull en voelen zich met de rug tegen de muur gezet. Het zorgt volgens hen voor ’gezeur’ van klanten als ze de adviesprijs niet volgen. Het 2-pack is bij veel tankstations één van de best verkochte producten uit de shop.

”Ik heb het gevoel dat Red Bull de prijs wil bepalen in mijn winkel. Maar daar ga ik zelf over”, aldus een pomphouder die anoniem wil blijven. ”Ik vraag nu nog iets meer dan vier euro, maar sommige klanten klagen al aan de kassa. Ze vragen zich af waarom ik geen 3,75 euro reken, zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik hoor van andere ondernemers dat zij dezelfde problemen ervaren. De klanten nemen de producten meestal toch mee voor de prijs die ondernemer rekent, maar ze zeggen er dus wel wat van.”

Marktleider

De pomphouder noemt het arrogant gedrag van Red Bull. ”Ze bieden natuurlijk een goed product aan en zijn marktleider, maar zo gedragen ze zich ook. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat zij gaan dicteren wat zelfstandige pomphouders als prijs hanteren in hun eigen winkel. Dan gaat het dezelfde kant op als bij pakjes sigaretten. Daar wordt ook een vaste prijs gehanteerd.”

Hij vreest dat als pomphouders nu niet aan de bel trekken, meer leveranciers zullen proberen om de prijs van hun producten in de winkel te bepalen en pomphouders de grip op hun eigen prijsbeleid kwijtraken. “Straks mag ik misschien ook al niet meer bepalen wat ik vraag voor een zak drop. Het is ook nooit gecommuniceerd door Red Bull. De adviesprijs stond gewoon van de één op de andere week op de verpakking. Het is slikken of stikken.”

Marge

”Natuurlijk is het een goed product en je pakt er een leuke marge op. Maar als je een kwartje of nog meer marge moet inleveren op één artikel, ga je dat wel voelen. De inkoopprijs is namelijk hetzelfde gebleven.” Hij geeft aan nooit eerder vervelende ervaringen met Red Bull te hebben gehad.

Ook een andere ondernemer uit het noorden van het land is niet te spreken over de actie van de marktleider. ”Zij mogen de prijs in mijn winkel zeker niet bepalen. Als ze dus vast willen houden aan die prijs van 3,75 euro, trek ik de blikjes uit de verpakking en verkoop ze los voor twee euro per stuk.” Een aantal andere stations heeft inmiddels de prijs wel verlaagd naar 3,75 euro.

Adviesprijs

Momenteel is de 2-pack de enige Red Bull-variant waar zo duidelijk een adviesprijs op is gezet. Of dat ook op andere artikelen wordt gedaan in de toekomst, is nog niet bekend. Het bedrijf heeft niet gereageerd op de kritiek.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

3 reacties op “Pomphouders boos over gewijzigd prijsbeleid van Red Bull”

Rob van Gestel|05.06.14|12:15

Ik trek de verpakking los zolang er een prijs op staat. Dan maar geen 2-pack in de verkoop. Het is sowieso raar dat men geen twee losse blikjes zou kopen omdat er geen karton omheen zit.
Dus als iedereen stopt met de verkoop van 2-packs is het probleem snel verholpen. Anders krijgt dit inderdaad snel een vervolg, een vaste prijs op het blikje van bv €1,79. We moeten er toch niet aan denken. Het is nu even op de tanden bijten, anders kost het ons dadelijk vele malen meer.

Jurjen Rijks|05.06.14|12:44

Onze leverancier heeft beide verpakkingen in zijn assortiment. Het is gewoon goed uitkijken dat je de juiste besteld.

Hans Vros|09.07.14|15:34

Lekkerland heeft inderdaad beide verpakkingen. Kwestie van bestelnummer veranderen in je bestelsysteem en klaar is kees :-)