fountain fuel

Staatssecretaris Heijnen opent in Amersfoort ’s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders

Staatssecretaris Heijnen opent ‘s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders
Tyas Bijlholt (wethouder Amersfoort), Juergen Guldner (programmamanager Hydrogen BMW), Vivianne Heijnen (staatssecretaris ministerie van I&W), Steef Severijn (directeur Fountain Fuel) en Arne Schaddelee (gedeputeerde provincie Utrecht) (vlnr) bij de opening in Amersfoort van ‘s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders. Foto: ProMedia, 2023

Vivianne Heijnen, staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), heeft woensdag aan De Windturbine in Amersfoort het eerste waterstoftankstation inclusief e-laders ter wereld geopend. Het zero-emissie energiestation is de allereerste van Fountain Fuel.

Het Fountain Fuel waterstoftankstation met e-laders van Allego in Amersfoort is de kick-start voor de realisatie van een landelijk netwerk van zero-emissie energiestations. Daarvan moeten er dit jaar in Nederland nog drie gaan openen. In de richting van 2025 hoopt Fountain Fuel er verspreid over het land elf te hebben. Op de stations wordt grootschalig waterstof tanken en elektrisch laden gecombineerd. De locatie in Amersfoort biedt drie grote opstelplaatsen om waterstof te tanken. Alle voertuigen die rijden op waterstof kunnen er terecht: zowel personenauto’s als bestelbusjes, vrachtwagens en stadsbussen. Daarnaast biedt de locatie aan De Windturbine drie dubbele Allego-hyperchargers laadpalen met een vermogen van 300 kW.

Mythe

Tijdens de officiële opening werd door sprekers een aantal mythes over waterstof ontkracht, zoals het idee dat waterstof vooral geschikt zou zijn voor industriële toepassingen of dat het in mobiliteit alleen iets is voor zwaar transport. De verhalen op het podium lieten juist de kansen van waterstof zien voor toepassing binnen mobiliteit – en ook wat er nog nodig is om dit te versnellen.
Vivianne Heijnen, staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), verzorgde de formele openingshandeling van de eerste Fountain Fuel in Nederland. Hierbij tankte zij een gloednieuwe BMW iX5 Hydrogen vol met waterstof.

Nóg vier

De locatie in Amersfoort gaat, na nog een paar weken testen, begin juni open voor het grote publiek. Locaties in Rotterdam en Nijmegen staan in voorbereiding en na de zomer verwacht Fountain Fuel nóg vier nieuwe locaties aan te kondigen.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Staatssecretaris Heijnen opent in Amersfoort ’s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders | MobilityEnergy.com
fountain fuel

Staatssecretaris Heijnen opent in Amersfoort ’s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders

Staatssecretaris Heijnen opent ‘s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders
Tyas Bijlholt (wethouder Amersfoort), Juergen Guldner (programmamanager Hydrogen BMW), Vivianne Heijnen (staatssecretaris ministerie van I&W), Steef Severijn (directeur Fountain Fuel) en Arne Schaddelee (gedeputeerde provincie Utrecht) (vlnr) bij de opening in Amersfoort van ‘s werelds eerste waterstoftankstation met e-laders. Foto: ProMedia, 2023

Vivianne Heijnen, staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), heeft woensdag aan De Windturbine in Amersfoort het eerste waterstoftankstation inclusief e-laders ter wereld geopend. Het zero-emissie energiestation is de allereerste van Fountain Fuel.

Het Fountain Fuel waterstoftankstation met e-laders van Allego in Amersfoort is de kick-start voor de realisatie van een landelijk netwerk van zero-emissie energiestations. Daarvan moeten er dit jaar in Nederland nog drie gaan openen. In de richting van 2025 hoopt Fountain Fuel er verspreid over het land elf te hebben. Op de stations wordt grootschalig waterstof tanken en elektrisch laden gecombineerd. De locatie in Amersfoort biedt drie grote opstelplaatsen om waterstof te tanken. Alle voertuigen die rijden op waterstof kunnen er terecht: zowel personenauto’s als bestelbusjes, vrachtwagens en stadsbussen. Daarnaast biedt de locatie aan De Windturbine drie dubbele Allego-hyperchargers laadpalen met een vermogen van 300 kW.

Mythe

Tijdens de officiële opening werd door sprekers een aantal mythes over waterstof ontkracht, zoals het idee dat waterstof vooral geschikt zou zijn voor industriële toepassingen of dat het in mobiliteit alleen iets is voor zwaar transport. De verhalen op het podium lieten juist de kansen van waterstof zien voor toepassing binnen mobiliteit – en ook wat er nog nodig is om dit te versnellen.
Vivianne Heijnen, staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), verzorgde de formele openingshandeling van de eerste Fountain Fuel in Nederland. Hierbij tankte zij een gloednieuwe BMW iX5 Hydrogen vol met waterstof.

Nóg vier

De locatie in Amersfoort gaat, na nog een paar weken testen, begin juni open voor het grote publiek. Locaties in Rotterdam en Nijmegen staan in voorbereiding en na de zomer verwacht Fountain Fuel nóg vier nieuwe locaties aan te kondigen.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk