'laden tot 320 kw'

Ondanks vol stroomnet in Noord-Holland, toch snelladen bij tankstation TotalEnergies ‘De Baanstee’ in Purmerend

Heel Nederland kampt met krapte op het stroomnet, maar nergens is het zo nijpend als in de provincie Noord-Holland. Toch realiseerde NXT Mobility bij TotalEnergies-tankstation ‘De Baanstee’ in Purmerend een laadpunt waar een of twee personenauto’s kunnen snelladen tot 320 kW.
In Purmerend kunnen bezitters van een EV terecht bij een accugebufferde snellader die met een kleinverbruiksaansluiting snelladen tot 320 kW mogelijk maakt. Foto: GP Groot, 2024

Nederland kampt met krapte op het stroomnet, maar nergens is de netcongestie zo nijpend als in de provincie Noord-Holland. Toch nam TotalEnergies-tankstation ‘De Baanstee’ in Purmerend dinsdag een door NXT Mobility gerealiseerd laadpunt in gebruik waar een of twee personenauto’s tegelijk kunnen snelladen tot 320 kW.

Het tankstation aan de Edisonweg is een van de bekendste en grootste bemande stations in Purmerend waar zowel personenauto’s als vrachtwagens terecht kunnen om te tanken of gebruik te maken van de services in de bemande shop. Sinds dinsdag kunnen personenauto’s er ook snelladen. De tanklocatie nam onder de luifel de NXT ChargeBox in gebruik, een accugebufferde snellader die met een kleinverbruiksaansluiting snelladen tot 320 kW mogelijk maakt (foto). Met deze laadoplossing wordt volgens NXT Mobility, onderdeel van GP Groot, het aanbieden van ultrasnelladen niet meer belemmerd door de beperkte stroomnetcapaciteit in de provincie. De snellaadlocatie is ondersteund met subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Powerbank

“De NXT ChargeBox werkt als een powerbank”, licht senior marketeer Monique Glijnis toe. “De accu laadt met laag vermogen op en geeft de opgeslagen elektriciteit tijdens het laden van een voertuig met hoog vermogen af. De NXT ChargeBox kan één auto met een laadcapaciteit van maximaal 320 kW of twee auto’s tegelijkertijd met maximaal 160 kW opladen.”
Mensen met trek en dorst kunnen tijdens het laden terecht in de Bonjour-shop van TotalEnergies De Baanstee voor een kop koffie, broodje of snack. Aan de pomp is Euro95, Euro98, diesel, Excellium diesel en lpg verkrijgbaar. Op de locatie kan met alle mogelijke bank- en betaalpassen worden afgerekend.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Ondanks vol stroomnet in Noord-Holland, toch snelladen bij tankstation TotalEnergies ‘De Baanstee’ in Purmerend | MobilityEnergy.com
'laden tot 320 kw'

Ondanks vol stroomnet in Noord-Holland, toch snelladen bij tankstation TotalEnergies ‘De Baanstee’ in Purmerend

Heel Nederland kampt met krapte op het stroomnet, maar nergens is het zo nijpend als in de provincie Noord-Holland. Toch realiseerde NXT Mobility bij TotalEnergies-tankstation ‘De Baanstee’ in Purmerend een laadpunt waar een of twee personenauto’s kunnen snelladen tot 320 kW.
In Purmerend kunnen bezitters van een EV terecht bij een accugebufferde snellader die met een kleinverbruiksaansluiting snelladen tot 320 kW mogelijk maakt. Foto: GP Groot, 2024

Nederland kampt met krapte op het stroomnet, maar nergens is de netcongestie zo nijpend als in de provincie Noord-Holland. Toch nam TotalEnergies-tankstation ‘De Baanstee’ in Purmerend dinsdag een door NXT Mobility gerealiseerd laadpunt in gebruik waar een of twee personenauto’s tegelijk kunnen snelladen tot 320 kW.

Het tankstation aan de Edisonweg is een van de bekendste en grootste bemande stations in Purmerend waar zowel personenauto’s als vrachtwagens terecht kunnen om te tanken of gebruik te maken van de services in de bemande shop. Sinds dinsdag kunnen personenauto’s er ook snelladen. De tanklocatie nam onder de luifel de NXT ChargeBox in gebruik, een accugebufferde snellader die met een kleinverbruiksaansluiting snelladen tot 320 kW mogelijk maakt (foto). Met deze laadoplossing wordt volgens NXT Mobility, onderdeel van GP Groot, het aanbieden van ultrasnelladen niet meer belemmerd door de beperkte stroomnetcapaciteit in de provincie. De snellaadlocatie is ondersteund met subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Powerbank

“De NXT ChargeBox werkt als een powerbank”, licht senior marketeer Monique Glijnis toe. “De accu laadt met laag vermogen op en geeft de opgeslagen elektriciteit tijdens het laden van een voertuig met hoog vermogen af. De NXT ChargeBox kan één auto met een laadcapaciteit van maximaal 320 kW of twee auto’s tegelijkertijd met maximaal 160 kW opladen.”
Mensen met trek en dorst kunnen tijdens het laden terecht in de Bonjour-shop van TotalEnergies De Baanstee voor een kop koffie, broodje of snack. Aan de pomp is Euro95, Euro98, diesel, Excellium diesel en lpg verkrijgbaar. Op de locatie kan met alle mogelijke bank- en betaalpassen worden afgerekend.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk