'snelle veranderingen'

Vier tankstations AVIA Vollenhoven per direct onbemand: ‘Gevolg van energietransitie’

Vier grotere bemande AVIA-tankstations in het netwerk van AVIA Vollenhoven gaan met ingang van vrijdag 1 maart verder als onbemande locaties. De reden is volgens het bedrijf uit Tilburg ‘de snelle veranderingen in de tankstationbranche’.
Vier grote tanklocaties in het netwerk van AVIA Vollenhoven gaan met ingang van 1 maart 2024 onbemand verder. Foto: AVIA, 2024

Vier grotere bemande AVIA-tankstations in het netwerk van AVIA Vollenhoven gaan met ingang van vrijdag 1 maart verder als onbemande locaties. De reden is volgens het bedrijf uit Tilburg ‘de snelle veranderingen in de tankstationbranche’.

De tankstationlocaties van AVIA Vollenhoven die met onmiddellijke ingang onbemand verder gaan, bevinden zich allemaal in het zuiden van Nederland en betreft de AVIA aan de Noordhoekring in Tilburg, de AVIA aan de Brugstraat in Beek en Donk, de AVIA aan de Leyenbroekerweg in Sittard en de AVIA aan de Westeinde in Kloetinge. Alle vier de tankstations waren tot nu bemand en boden bezoekers dus ook een shop met een aanbod aan eet- en drinkwaren voor onderweg. De vestigingen in Tilburg en Sittard hebben ook nog een washal waar automobilisten hun voertuig met behulp van een rollover kunnen laten wassen. Ook al worden AVIA Tilburg en AVIA Sittard onbemand, de carwashgelegenheden blijven op de locaties operationeel. Het tankstation in het Zeeuwse Kloetinge onderging vorig jaar juli na de overname van De Meeuw Tankstations een complete metamorfose waarbij het tankstation van een De Meeuw een AVIA werd. Na nog ruim een half jaar een shop te hebben gehad, wordt ook dit station onbemand.

Transitie

AVIA Vollenhoven geeft ‘de snelle veranderingen in de tankstationbranche’ en dan met name de retail- en energietransitie als reden voor de sluiting van de tankshops op de vier locaties. Op alle vier AVIA XPress tanklocaties blijft het aanbod aan brandstoffen onveranderd, maar er kan per 1 maart 2024 niet meer in de shop worden afgerekend. Een betaalautomaat op het voorterrein maakt het mogelijk 24/7 op de locatie te kunnen tanken.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Vier tankstations AVIA Vollenhoven per direct onbemand: ‘Gevolg van energietransitie’ | MobilityEnergy.com
'snelle veranderingen'

Vier tankstations AVIA Vollenhoven per direct onbemand: ‘Gevolg van energietransitie’

Vier grotere bemande AVIA-tankstations in het netwerk van AVIA Vollenhoven gaan met ingang van vrijdag 1 maart verder als onbemande locaties. De reden is volgens het bedrijf uit Tilburg ‘de snelle veranderingen in de tankstationbranche’.
Vier grote tanklocaties in het netwerk van AVIA Vollenhoven gaan met ingang van 1 maart 2024 onbemand verder. Foto: AVIA, 2024

Vier grotere bemande AVIA-tankstations in het netwerk van AVIA Vollenhoven gaan met ingang van vrijdag 1 maart verder als onbemande locaties. De reden is volgens het bedrijf uit Tilburg ‘de snelle veranderingen in de tankstationbranche’.

De tankstationlocaties van AVIA Vollenhoven die met onmiddellijke ingang onbemand verder gaan, bevinden zich allemaal in het zuiden van Nederland en betreft de AVIA aan de Noordhoekring in Tilburg, de AVIA aan de Brugstraat in Beek en Donk, de AVIA aan de Leyenbroekerweg in Sittard en de AVIA aan de Westeinde in Kloetinge. Alle vier de tankstations waren tot nu bemand en boden bezoekers dus ook een shop met een aanbod aan eet- en drinkwaren voor onderweg. De vestigingen in Tilburg en Sittard hebben ook nog een washal waar automobilisten hun voertuig met behulp van een rollover kunnen laten wassen. Ook al worden AVIA Tilburg en AVIA Sittard onbemand, de carwashgelegenheden blijven op de locaties operationeel. Het tankstation in het Zeeuwse Kloetinge onderging vorig jaar juli na de overname van De Meeuw Tankstations een complete metamorfose waarbij het tankstation van een De Meeuw een AVIA werd. Na nog ruim een half jaar een shop te hebben gehad, wordt ook dit station onbemand.

Transitie

AVIA Vollenhoven geeft ‘de snelle veranderingen in de tankstationbranche’ en dan met name de retail- en energietransitie als reden voor de sluiting van de tankshops op de vier locaties. Op alle vier AVIA XPress tanklocaties blijft het aanbod aan brandstoffen onveranderd, maar er kan per 1 maart 2024 niet meer in de shop worden afgerekend. Een betaalautomaat op het voorterrein maakt het mogelijk 24/7 op de locatie te kunnen tanken.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk