2025 open

Vissers Energy werkt in Tegelen aan ‘energy hub’ met laadpalen, waterstof en carwash

Vissers Energy werkt in Tegelen aan ‘energy hub’ met laadpalen, waterstof en carwash
Zo moet het mobiliteitscentrum eruit gaan zien dat Vissers Energy realiseert aan de Venloseweg in Tegelen. Foto: Vissers Energy Group, 2023

Vissers Energy Group werkt in het midden-Limburgse Tegelen aan de realisatie van een ‘energy hub’, een locatie waar alle mogelijke vormen van (nieuwe) energie en gemak samenkomen. Op de locatie aan de Venloseweg en vlakbij de snelweg A73 kan dadelijk fossiel, elektriciteit en waterstof worden getankt en daarnaast komen er uiteenlopende services.

Dit melden vrijdag diverse media. De energy hub van Vissers Energy Group uit het Limburgse Horst moet gaan verrijzen op de locatie van het huidige Total G+H tankstation aan de Venloseweg in Tegelen en direct aan de op- en afrit ‘Venlo-Zuid’ van de snelweg A73. Vissers Energy Group wil hier uiteenlopende vormen van mobiliteit met elkaar gaan combineren. Naast reguliere brandstof zullen personen- en vrachtwagens er waterstof kunnen tanken en wordt de locatie uitgebreid met een moderne wasstraat. Daarnaast komen er (snel)laders voor elektrische auto’s en vrachtwagens, een lunchroom van het door Vissers Energy in eigen huis ontwikkelde gemaksconcept Moments & More, een fastfoodrestaurant en een fitness-studio. Ook de fietsenwinkel van Giant die er momenteel zit, zal volgens de nieuwe plannen op de locatie terugkeren.

Bestemmingsplan

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe bestemmingsplan. De verwachting is om dit nog voor de zomer van 2023 in procedure te brengen. Het streven is om begin 2024 te starten met de bouw waarna consumenten vanaf 1 januari 2025 terecht kunnen bij het nieuwe mobiliteitscentrum. Op dit moment telt de provincie Limburg slechts één waterstoftankstation, in april 2022 door Vissers Energy gerealiseerd aan de Stationsstraat in Horst.

Een maquette van het mobiliteitscentrum dat in Tegelen moet komen, werd door Vissers Energy Group voor het eerst gepresenteerd tijdens de afgelopen november in Expo Houten gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Vissers Energy werkt in Tegelen aan ‘energy hub’ met laadpalen, waterstof en carwash | MobilityEnergy.com
2025 open

Vissers Energy werkt in Tegelen aan ‘energy hub’ met laadpalen, waterstof en carwash

Vissers Energy werkt in Tegelen aan ‘energy hub’ met laadpalen, waterstof en carwash
Zo moet het mobiliteitscentrum eruit gaan zien dat Vissers Energy realiseert aan de Venloseweg in Tegelen. Foto: Vissers Energy Group, 2023

Vissers Energy Group werkt in het midden-Limburgse Tegelen aan de realisatie van een ‘energy hub’, een locatie waar alle mogelijke vormen van (nieuwe) energie en gemak samenkomen. Op de locatie aan de Venloseweg en vlakbij de snelweg A73 kan dadelijk fossiel, elektriciteit en waterstof worden getankt en daarnaast komen er uiteenlopende services.

Dit melden vrijdag diverse media. De energy hub van Vissers Energy Group uit het Limburgse Horst moet gaan verrijzen op de locatie van het huidige Total G+H tankstation aan de Venloseweg in Tegelen en direct aan de op- en afrit ‘Venlo-Zuid’ van de snelweg A73. Vissers Energy Group wil hier uiteenlopende vormen van mobiliteit met elkaar gaan combineren. Naast reguliere brandstof zullen personen- en vrachtwagens er waterstof kunnen tanken en wordt de locatie uitgebreid met een moderne wasstraat. Daarnaast komen er (snel)laders voor elektrische auto’s en vrachtwagens, een lunchroom van het door Vissers Energy in eigen huis ontwikkelde gemaksconcept Moments & More, een fastfoodrestaurant en een fitness-studio. Ook de fietsenwinkel van Giant die er momenteel zit, zal volgens de nieuwe plannen op de locatie terugkeren.

Bestemmingsplan

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe bestemmingsplan. De verwachting is om dit nog voor de zomer van 2023 in procedure te brengen. Het streven is om begin 2024 te starten met de bouw waarna consumenten vanaf 1 januari 2025 terecht kunnen bij het nieuwe mobiliteitscentrum. Op dit moment telt de provincie Limburg slechts één waterstoftankstation, in april 2022 door Vissers Energy gerealiseerd aan de Stationsstraat in Horst.

Een maquette van het mobiliteitscentrum dat in Tegelen moet komen, werd door Vissers Energy Group voor het eerst gepresenteerd tijdens de afgelopen november in Expo Houten gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk