Tankshop Hazeldonk-Oost heropend als vierde Shell Café

Shell Café Hazeldonk Oost shop
Foto: TEM Doesborgh

Bij het Shell-station aan de A16 in Hazeldonk, vlakbij Breda, is de shop heropend met het concept Shell Café. Na een verbouwing van zo’n zes weken kunnen klanten er sinds woensdag terecht voor verschillende verse maaltijden, koffie of gewoon om even uit te rusten. Bijzonder is dat het Shell Café de eerste is met een eigen espressobar.

Tankstation Hazeldonk-Oost, dat tegen de Belgische grens aanligt, is volgens eigenaar Duco Doesborgh van T.E.M. Doesborgh B.V. ‘een fijne plek geworden voor gasten om te verblijven’. “Met ons uitgebreide assortiment van de lekkerste sandwiches en grote variatie van streetfood gerechten is er voor iedereen wat lekkers te vinden! Daarnaast vinden we kwalitatief goede koffie belangrijk, niet alleen ’to go’, maar ook natuurlijk geserveerd in ons café waar je aangenaam kunt zitten in een sfeervolle en huiselijke omgeving”, schrijft hij.

Gasten kunnen aan de espressobar plaatsnemen om de nieuwste koffiespecialiteiten en -concepten uit te proberen. Er zullen specialiteiten als de ‘witte chocolade macchiato’, ‘nitro koffie’ en ‘ijskoude frappé koffie’ verkocht worden. De barista’s zijn bij Selecta en ter plaatse getraind om de koffie te serveren.

Zelf samenstellen

Het aanbod binnen Shell Café bestaat verder uit verschillende, zelf samen te stellen maaltijden. Op het menu staan zowel ontbijt, lunch als warme gerechten. Shell Café moet daarnaast ontspanning en gastvrijheid uitstralen. Bij binnenkomst worden gasten daarom verwelkomd door een gastvrouw of -heer.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Shell Café Hazeldonk Oost zitgedeelte shop
Het zitgedeelte in het nieuwste Shell Café vlakbij Breda. Foto: T.E.M. Doesborgh

Een modern zitgedeelte, volgens het Deense Hygge-huis concept, geeft een huiskamergevoel, stelt Shell. Gasten kunnen daar even uitrusten, bijvoorbeeld tijdens het opladen van de auto. Bij het station Hazeldonk-Oost zijn dan ook zes laadpunten te vinden: drie met een vermogen van 75 kW en drie met een vermogen van 175 kW.

Aan de realisatie van de nieuwe shop werkten verschillende partijen mee, waaronder Hamer. Net als bij eerdere openingen was het techniekbedrijf verantwoordelijk voor de complete elektrische installatie, de levering en montage van de verlichting, de zwakstroom-data-bekabeling voor de camera’s, het alarm en de installatie van de HVAC-installatie inclusief afzuigkanalen. “De HVAC-installaties zijn energiezuinig omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Voor de verwarming en koeling hebben we een all-electric warmtepompsysteem geïnstalleerd. We zijn er trots op dat we voor Shell deze nieuwe Shell Cafés mogen helpen realiseren”, meldt het bedrijf.

Vierde locatie

Doesborgh exploiteert in totaal zes Shell-stations, waaronder het station Sandelingen-Oost aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Daar werd een jaar geleden het allereerste Shell Café van Europa geopend.

Shell hoopt jaarlijks zo’n tien tankshops met het concept in Nederland te (her)openen, vertelde Kees van Wezel, hoofd foodservice & koffie (Benelux & Frankrijk), eerder aan TankPro. Er zijn momenteel verder nog vestigingen van het concept te vinden bij Shell De Hackelaar in Muiden en bij Shell Den Ruygen Hoek in Hoofddorp. Alle locaties die nu nog en deli2go- of een deli by Shell-concept hebben, gaan uiteindelijk over naar Shell Café.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Tankshop Hazeldonk-Oost heropend als vierde Shell Café | MobilityEnergy.com

Tankshop Hazeldonk-Oost heropend als vierde Shell Café

Shell Café Hazeldonk Oost shop
Foto: TEM Doesborgh

Bij het Shell-station aan de A16 in Hazeldonk, vlakbij Breda, is de shop heropend met het concept Shell Café. Na een verbouwing van zo’n zes weken kunnen klanten er sinds woensdag terecht voor verschillende verse maaltijden, koffie of gewoon om even uit te rusten. Bijzonder is dat het Shell Café de eerste is met een eigen espressobar.

Tankstation Hazeldonk-Oost, dat tegen de Belgische grens aanligt, is volgens eigenaar Duco Doesborgh van T.E.M. Doesborgh B.V. ‘een fijne plek geworden voor gasten om te verblijven’. “Met ons uitgebreide assortiment van de lekkerste sandwiches en grote variatie van streetfood gerechten is er voor iedereen wat lekkers te vinden! Daarnaast vinden we kwalitatief goede koffie belangrijk, niet alleen ’to go’, maar ook natuurlijk geserveerd in ons café waar je aangenaam kunt zitten in een sfeervolle en huiselijke omgeving”, schrijft hij.

Gasten kunnen aan de espressobar plaatsnemen om de nieuwste koffiespecialiteiten en -concepten uit te proberen. Er zullen specialiteiten als de ‘witte chocolade macchiato’, ‘nitro koffie’ en ‘ijskoude frappé koffie’ verkocht worden. De barista’s zijn bij Selecta en ter plaatse getraind om de koffie te serveren.

Zelf samenstellen

Het aanbod binnen Shell Café bestaat verder uit verschillende, zelf samen te stellen maaltijden. Op het menu staan zowel ontbijt, lunch als warme gerechten. Shell Café moet daarnaast ontspanning en gastvrijheid uitstralen. Bij binnenkomst worden gasten daarom verwelkomd door een gastvrouw of -heer.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Shell Café Hazeldonk Oost zitgedeelte shop
Het zitgedeelte in het nieuwste Shell Café vlakbij Breda. Foto: T.E.M. Doesborgh

Een modern zitgedeelte, volgens het Deense Hygge-huis concept, geeft een huiskamergevoel, stelt Shell. Gasten kunnen daar even uitrusten, bijvoorbeeld tijdens het opladen van de auto. Bij het station Hazeldonk-Oost zijn dan ook zes laadpunten te vinden: drie met een vermogen van 75 kW en drie met een vermogen van 175 kW.

Aan de realisatie van de nieuwe shop werkten verschillende partijen mee, waaronder Hamer. Net als bij eerdere openingen was het techniekbedrijf verantwoordelijk voor de complete elektrische installatie, de levering en montage van de verlichting, de zwakstroom-data-bekabeling voor de camera’s, het alarm en de installatie van de HVAC-installatie inclusief afzuigkanalen. “De HVAC-installaties zijn energiezuinig omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Voor de verwarming en koeling hebben we een all-electric warmtepompsysteem geïnstalleerd. We zijn er trots op dat we voor Shell deze nieuwe Shell Cafés mogen helpen realiseren”, meldt het bedrijf.

Vierde locatie

Doesborgh exploiteert in totaal zes Shell-stations, waaronder het station Sandelingen-Oost aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Daar werd een jaar geleden het allereerste Shell Café van Europa geopend.

Shell hoopt jaarlijks zo’n tien tankshops met het concept in Nederland te (her)openen, vertelde Kees van Wezel, hoofd foodservice & koffie (Benelux & Frankrijk), eerder aan TankPro. Er zijn momenteel verder nog vestigingen van het concept te vinden bij Shell De Hackelaar in Muiden en bij Shell Den Ruygen Hoek in Hoofddorp. Alle locaties die nu nog en deli2go- of een deli by Shell-concept hebben, gaan uiteindelijk over naar Shell Café.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl