Vernieuwde suikervrije Sprite zorgt voor volumegroei

De volledig suiker- en calorievrije Sprite die vorig jaar in Nederland is geïntroduceerd valt in de smaak bij de consument. Dat blijkt uit cijfers van Coca-Cola Nederland. Volgens de frisdrankfabrikant is een volumegroei van 4,4 procent behaald. Vanaf eind deze maand breidt Coca-Cola Nederland het assortiment verder uit en komt Sprite met een vleugje komkommer op de markt.

Uit uitgebreide smaaktesten onder Nederlandse consumenten blijkt volgens Coca Cola Nederland dat de suiker- en calorievrije Sprite als net zo lekker wordt ervaren als de traditionele suikerhoudende variant. Ruim 1 miljoen Nederlandse huishoudens hebben de vernieuwde Sprite gekocht sinds de herlancering, een toename van 25 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Grote opsteker

“Het succes van de vernieuwde Sprite is een grote opsteker”, aldus Marian Geluk, directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). “Het succesvol reduceren van calorieën in producten zonder kwaliteitsverlies is niet vanzelfsprekend en vaak een spannende stap. Zullen consumenten het veranderde product accepteren? Het feit dat Nederlandse consumenten de Sprite zonder calorieën net zo veel kopen als voorheen of nog meer, is een aanmoediging voor alle producenten om verder te gaan met hun inspanningen op caloriereductie.”

“Door het succes van Sprite blijkt dat Nederland als gidsland uitstekend in staat is om andere markten te inspireren. Het succes is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland, andere landen volgen nu ook. Dat is mooi om te zien en natuurlijk ondersteunen we deze landen met onze inzichten en ervaring”, vertelt Margreet van Staalduijnen, brandmanager Sprite in Nederland.

Vleugje komkommer

Coca-Cola lanceerde de volledig suiker- en calorievrije frisdrank maart vorig jaar als eerste in Nederland. Dankzij de nieuwe samenstelling werd een suikerreductie bereikt van ruim 900.000 kg. Vanaf 26 maart komt er een verfrissende nieuwe smaak bij, laat Coca-Cola Nederland verder weten: Sprite met een vleugje komkommer. Om meer keus te bieden, wordt Sprite cranberry voortaan ook in een 250ml variant op de markt gebracht.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Vernieuwde suikervrije Sprite zorgt voor volumegroei | MobilityEnergy.com