NVWA controleert op nieuwe regels nicotinevrije e-sigaret

Inspecteurs van de NVWA starten zaterdag 1 juli met controles op naleving van nieuwe regels voor e-sigaretten. Alle bedrijven die tabak en elektronische sigaretten aanbieden, worden gecontroleerd op het juist hanteren van de regels voor het reclame- en sponsoringsverbod. Het gaat hierbij vooral om nicotinevrije e-rokertjes en navulverpakkingen.

Sinds 20 mei 2016 mogen de elektronische sigaretten en navulverpakkingen met nicotine alleen nog verkocht worden aan personen boven de achttien jaar en geldt voor deze producten een reclameverbod. Vanaf 1 juli 2017 gelden deze regels ook voor elektronische sigaretten en navulverpakkingen zonder nicotine.

Boetes

Dit betekent dat deze producten niet meer verkocht mogen worden aan personen onder de achttien jaar. De inspectiedienst controleert bij alle verkooppunten van tabaksproducten en elektronische sigaretten of ondernemers de leeftijdsgrens en het reclameverbod naleven.

Een overtreding van het reclameverbod levert een boete van minimaal 450 euro op. Voor het verstrekken van deze producten aan jongeren die nog geen achttien jaar zijn, is de hoogte van de boete minimaal 1.360 euro. Onder meer tankstations kunnen dus nieuwe controles tegemoet zien.

Auteur: Tom van Gurp

NVWA controleert op nieuwe regels nicotinevrije e-sigaret | MobilityEnergy.com

NVWA controleert op nieuwe regels nicotinevrije e-sigaret

Inspecteurs van de NVWA starten zaterdag 1 juli met controles op naleving van nieuwe regels voor e-sigaretten. Alle bedrijven die tabak en elektronische sigaretten aanbieden, worden gecontroleerd op het juist hanteren van de regels voor het reclame- en sponsoringsverbod. Het gaat hierbij vooral om nicotinevrije e-rokertjes en navulverpakkingen.

Sinds 20 mei 2016 mogen de elektronische sigaretten en navulverpakkingen met nicotine alleen nog verkocht worden aan personen boven de achttien jaar en geldt voor deze producten een reclameverbod. Vanaf 1 juli 2017 gelden deze regels ook voor elektronische sigaretten en navulverpakkingen zonder nicotine.

Boetes

Dit betekent dat deze producten niet meer verkocht mogen worden aan personen onder de achttien jaar. De inspectiedienst controleert bij alle verkooppunten van tabaksproducten en elektronische sigaretten of ondernemers de leeftijdsgrens en het reclameverbod naleven.

Een overtreding van het reclameverbod levert een boete van minimaal 450 euro op. Voor het verstrekken van deze producten aan jongeren die nog geen achttien jaar zijn, is de hoogte van de boete minimaal 1.360 euro. Onder meer tankstations kunnen dus nieuwe controles tegemoet zien.

Auteur: Tom van Gurp