SOS-ijskrabbers als beste beoordeeld door Consumentenbond

De SOS-ijskrabber van non-food leverancier Newco Europe is als beste beoordeeld door de Consumentenbond. De bond beoordeelde in zijn februari-uitgave een flink aantal ijskrabbers. Daarin kwam het SOS-product als beste uit de bus, onder meer vanwege de anti-slip handgreep en het rechte blad.

IJskrabbers zijn bij veel tankstations te vinden, zeker in deze tijd. Aanleiding voor de consumentenbond om de krabbers aan een test te onderwerpen. Bij een Total-vestiging werd het SOS-artikel gekocht. De bond schreef hierover in zijn recensie: “Hij ligt goed in de hand en heeft een prettige anti-slip handgreep. Met het rechte blad krab je het ijs goed weg. De krabber heeft tanden waarmee je hardnekkige ijsaangroei grof kunt voorkrabben. Een wisser was nog een handige aanvulling geweest.”

Kritischer

De bond was kritischer over andere krabbers: Geen prettig handvat, het blad is niet helemaal recht, krabben kost veel kracht of de bijbehorende handschoen is te klein voor grote handen. De bond adviseert automobilisten om vooral niet met ijs op de ruiten te gaan rijden. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook omdat het een stevige boete kan betekenen: maximaal 230 euro.

Auteur: Tom van Gurp

SOS-ijskrabbers als beste beoordeeld door Consumentenbond | MobilityEnergy.com

SOS-ijskrabbers als beste beoordeeld door Consumentenbond

De SOS-ijskrabber van non-food leverancier Newco Europe is als beste beoordeeld door de Consumentenbond. De bond beoordeelde in zijn februari-uitgave een flink aantal ijskrabbers. Daarin kwam het SOS-product als beste uit de bus, onder meer vanwege de anti-slip handgreep en het rechte blad.

IJskrabbers zijn bij veel tankstations te vinden, zeker in deze tijd. Aanleiding voor de consumentenbond om de krabbers aan een test te onderwerpen. Bij een Total-vestiging werd het SOS-artikel gekocht. De bond schreef hierover in zijn recensie: “Hij ligt goed in de hand en heeft een prettige anti-slip handgreep. Met het rechte blad krab je het ijs goed weg. De krabber heeft tanden waarmee je hardnekkige ijsaangroei grof kunt voorkrabben. Een wisser was nog een handige aanvulling geweest.”

Kritischer

De bond was kritischer over andere krabbers: Geen prettig handvat, het blad is niet helemaal recht, krabben kost veel kracht of de bijbehorende handschoen is te klein voor grote handen. De bond adviseert automobilisten om vooral niet met ijs op de ruiten te gaan rijden. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook omdat het een stevige boete kan betekenen: maximaal 230 euro.

Auteur: Tom van Gurp