Winterse periode biedt kansen voor non-food schap

Tankstations doen er goed aan zich de komende weken te richten op de verkoop van typische winterproducten. Met slecht weer op komst en een winter die nog enkele maanden duurt, is een goede periode aangebroken voor onder meer ijskrabbers, screenwash en strooizout. “Deze artikelen hebben bovendien een goede marge. Bij sommige loopt dit zelfs op naar zestig tot zeventig procent”, licht Renate Remie van Newco Europe toe.

Tankstations zijn locaties waar klanten van oudsher naar toe gaan voor diverse autobenodigdheden. Ook artikelen uit het winter car care-segment doen het in deze tijd goed. “We raden ondernemers dan ook aan om de verschillende producten bij elkaar te plaatsen in een aantrekkelijk seizoensschap. Je kunt hier een prominente plek in de tankshop voor kiezen, bijvoorbeeld een kopstelling.”

Tevens is een dergelijk schap in warmere tijden van het jaar ook te gebruiken voor andere productgroepen. “Denk aan cadeau-artikelen of speelgoed voor de zomerse periode. Newco kan de ondernemer daarbij helpen door advies te geven over de invulling van het assortiment en over de schap-indeling.”

Veel vraag

Bekende producten in het wintersegment zijn de screenwash (ruitensproeiervloeistof) en het strooizout. “Maar er zijn veel meer interessante artikelen in deze productgroep. Denk aan ruitontdooier, handschoenen, vorstfolie, slotontdooier en mutsen. Het ziet er naar uit dat de winter nog wel even aanhoudt. Dus de komende tijd is er nog veel vraag naar dit type producten.”

In deze periode is ook het segment verlichtingsproducten commercieel interessant. “In de donkere weken is het belang van goede verlichting nog groter dan anders. Daarom stijgt juist in deze tijd de vraag naar autolampen. Wanneer deze worden gecombineerd met eerdergenoemde winterproducten, levert dat een krachtig en mooi schap op, dat de komende weken en maanden veel kan opleveren voor ondernemers.”

Auteur: Tom van Gurp

Winterse periode biedt kansen voor non-food schap | MobilityEnergy.com

Winterse periode biedt kansen voor non-food schap

Tankstations doen er goed aan zich de komende weken te richten op de verkoop van typische winterproducten. Met slecht weer op komst en een winter die nog enkele maanden duurt, is een goede periode aangebroken voor onder meer ijskrabbers, screenwash en strooizout. “Deze artikelen hebben bovendien een goede marge. Bij sommige loopt dit zelfs op naar zestig tot zeventig procent”, licht Renate Remie van Newco Europe toe.

Tankstations zijn locaties waar klanten van oudsher naar toe gaan voor diverse autobenodigdheden. Ook artikelen uit het winter car care-segment doen het in deze tijd goed. “We raden ondernemers dan ook aan om de verschillende producten bij elkaar te plaatsen in een aantrekkelijk seizoensschap. Je kunt hier een prominente plek in de tankshop voor kiezen, bijvoorbeeld een kopstelling.”

Tevens is een dergelijk schap in warmere tijden van het jaar ook te gebruiken voor andere productgroepen. “Denk aan cadeau-artikelen of speelgoed voor de zomerse periode. Newco kan de ondernemer daarbij helpen door advies te geven over de invulling van het assortiment en over de schap-indeling.”

Veel vraag

Bekende producten in het wintersegment zijn de screenwash (ruitensproeiervloeistof) en het strooizout. “Maar er zijn veel meer interessante artikelen in deze productgroep. Denk aan ruitontdooier, handschoenen, vorstfolie, slotontdooier en mutsen. Het ziet er naar uit dat de winter nog wel even aanhoudt. Dus de komende tijd is er nog veel vraag naar dit type producten.”

In deze periode is ook het segment verlichtingsproducten commercieel interessant. “In de donkere weken is het belang van goede verlichting nog groter dan anders. Daarom stijgt juist in deze tijd de vraag naar autolampen. Wanneer deze worden gecombineerd met eerdergenoemde winterproducten, levert dat een krachtig en mooi schap op, dat de komende weken en maanden veel kan opleveren voor ondernemers.”

Auteur: Tom van Gurp