Topman van toiletketen 2theloo op zijspoor gezet

Mede-oprichter Almar Holtz heeft zijn plek als 2theloo-directeur moeten afstaan. Na een conflict met een belangrijke aandeelhouder heeft Holtz plaats moeten maken voor Kees Jan Bus. De toiletketen heeft diverse winkels in grote Nederlandse steden en is ook te vinden in het tankstationkanaal door een samenwerking met Shell.

Er was al geruime tijd onenigheid tussen de mede-oprichter en investeerder Avedon, schrijft zakenblad Quote. De twist zou gaan over de noodzaak van extra geld om investeringen te doen. Beide partijen belandden in een juridische procedure, waarbij ‘mediation’ een oplossing moest brengen. Eindresultaat is dat Holtz zijn directeursfunctie neerlegt.

Ongeluk

Door dat besluit zijn de beide oprichters van de succesvolle toiletketen niet meer actief als directeur van het bedrijf. Twee jaar geleden kwam zakenpartner Eric Treurniet om het leven bij een auto-ongeluk in België. Holtz is ook niet meer actief als directeur bij 2theloo, maar blijft wel binnen het bedrijf als Chief Strategy Officer.

2theloo werd in 2011 opgericht en opende een eerste standalone-winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Een uitrol naar diverse andere steden volgde snel, evenals een stap naar het buitenland. Tegenwoordig zijn bij veel Shell-stations ook vestigingen van 2theloo te vinden.

Lees ook: Toiletketen 2theloo breidt fors uit maar verliest oprichter

Auteur: Tom van Gurp