Haan sluit Tony’s-shops wegens tegenvallende resultaten

De Haan Minerale Oliën is tijdelijk gestopt met Tony’s, een shopconcept bij onbemande stations. De formule werd eerder dit jaar gelanceerd in Dordrecht en kort daarna ging de tweede vestiging open in Eindhoven. Door tegenvallende resultaten zijn beide shops inmiddels gesloten, al wordt het concept niet als mislukt bestempeld door Haan.

In februari dit jaar werd bij een Esso-locatie in Dordrecht de shopformule geïntroduceerd. Het concept wilde zich onderscheiden door kwaliteitsproducten aan te bieden en de typische tankstation-uitstraling overboord te gooien. Zo werden bonbons verkocht van chocolatier Leonidas en was er kwaliteitskoffie van Coffee Lab. Tabak werd grotendeels uit het zicht gelegd en van een traditionele kassakooi was geen sprake.

Gesloten

Brandstof afrekenen kon niet in de tankshop, maar vond plaats aan de pomp, zoals gebruikelijk bij onbemande tankstations. De shop bij de vestiging aan de Oranjelaan in de Zuid-Hollandse stad was lange tijd gesloten. “En dan wordt het toch moeilijk om zo’n voorziening weer op te bouwen”, zegt Patrick Vanwersch van Haan tegen vakblad @Foodclicks.

Het Brabantse bedrijf is echter niet van plan om het concept in de prullenbak te gooien. Haan ziet nog genoeg aanknopingspunten om op een later moment Tony’s alsnog te herlanceren. Al zal dit gebeuren bij locaties die reeds een tankshop hebben en niet op een plek waar de winkel geruime tijd dicht is geweest.

Lees ook: Nieuw Haan-concept snijdt in assortiment en betaalopties

Auteur: Tom van Gurp