Shell opent 2e snelweg-Starbucks bij gerenoveerd station A16

Shell heeft een tweede snelweglocatie met een Starbucks-restaurant geopend. Bij een gerenoveerd station aan de A16 is de shop-in-shop op donderdag 5 november open gegaan. Tevens is de tankshop zelf geüpdatet naar de nieuwste maatstaven van de Shell-formule en is het voorterrein op de schop gegaan, waarbij de opstelplaatsen voor vrachtauto’s verplaatst zijn naar de snelwegkant. Of er nog meer Starbucks-vestigingen volgen, deelt de oliemaatschappij niet mee. ”Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. We zijn nog aan het testen”, aldus een woordvoerder.

Vorig jaar september openden Shell en Starbucks hun eerste gezamenlijke vestiging, namelijk aan de A2 bij Breukelen. Eerder dit jaar werd in Den Haag een tweede Starbucks geopend, bij een station aan het onderliggende wegennet. Sinds donderdag is daar dus een derde locatie bij gekomen, de tweede aan de snelweg. Namelijk bij Shell De Zuidpunt in Dordrecht (de foto toont het station in oude staat).

Franchisenemer

Bij het station aan de A16 is sprake van een soortgelijke constructie als bij de vestiging aan de A2 bij Breukelen. Daar is Shell franchisenemer en neemt de exploitatie van de Starbucks Store voor eigen rekening. Aan de A16 is de situatie iets anders, omdat de exploitatie van het station in handen is van de firma Tank & Shop, die franchiser is van Shell. Tank & Shop bestiert ook nog twee andere locaties, in Rotterdam en Reeuwijk.

De Starbucks Store in Dordrecht is wat kleiner dan die in Breukelen, met zestig tegenover honderd vierkante meter. Dientengevolge is het aantal zitplaatsen ook beduidend minder dan in Breukelen. Qua assortiment komt het overeen met andere Starbucks-vestigingen, waarbij koffie en zoetigheden de boventoon voeren. Het prijsniveau in beide locaties is ook hetzelfde. De Store in Dordrecht is elke werkdag geopend van 06:00 tot 20:00 uur. In het weekend gaat de shop-in-shop iets later open. Het tankstation zelf is wel 24 uur per dag geopend.

Friet

Zoals gezegd is ook het station zelf vernieuwd en in lijn gebracht met de nieuwste versie van de Shell-formule. Dat betekent onder meer dat er friet wordt verkocht en niet alleen gefrituurde snacks, zoals kroketten en frikadellen. En hoewel Starbucks zich onderscheidt met kwalitatief hoogwaardige koffie, is ook in de tankshop zelf koffie te krijgen.

Daarnaast zijn de opstelplaatsen voor vrachtauto’s, die bij veel stations aan de rechterkant zitten, verplaatst naar de linkerkant. Het concern geeft aan dat dit met de ’logistieke flow’ van het station te maken heeft en dat het niet betekent, dat dit format op andere stations ook gaat worden toegepast.

Renovatie

Shell bemachtigde het station in Dordrecht enkele jaren jaren geleden. Vóór die tijd stond er Texaco op de luifel. Hoewel de locatie kort na de overname werd omgekleurd naar Shell, bleef een grootschalige renovatie tot enkele maanden geleden uit. Het station werd vanaf eind augustus volledig met de grond gelijk gemaakt en weer opgebouwd.

Op 22 oktober ging het open, al liet de opening van het Starbucks-gedeelte nog op zich wachten. Aan de buitenkant van het station is nog niet te zien dat er een Starbucks is gevestigd. Zodra de vergunning voor het plaatsen van reclame binnen is, komt onder meer aan de snelwegkant van de shop een reclamebord te hangen van de Amerikaanse koffieketen.

Hamer

Eén van de bedrijven die heeft meegewerkt aan de realisatie van het nieuwe station is Hamer. Zij zijn verantwoordelijk geweest voor de aanwezige techniek op het station, zowel in de shop als op het voorterrein, bijvoorbeeld de bekabeling. Ook heeft Hamer alle reclame geleverd en gemonteerd.

De pompshop speelt een steeds belangrijkere rol voor bemande tankstations. Wilt u weten welke kansen de shop te bieden heeft voor uw bedrijf? Kom dan naar het Nationaal Tankstation Congres op dinsdag 17 november 2015. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl/tankstation-congres/.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Shell opent 2e snelweg-Starbucks bij gerenoveerd station A16 | MobilityEnergy.com

Shell opent 2e snelweg-Starbucks bij gerenoveerd station A16

Shell heeft een tweede snelweglocatie met een Starbucks-restaurant geopend. Bij een gerenoveerd station aan de A16 is de shop-in-shop op donderdag 5 november open gegaan. Tevens is de tankshop zelf geüpdatet naar de nieuwste maatstaven van de Shell-formule en is het voorterrein op de schop gegaan, waarbij de opstelplaatsen voor vrachtauto’s verplaatst zijn naar de snelwegkant. Of er nog meer Starbucks-vestigingen volgen, deelt de oliemaatschappij niet mee. ”Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. We zijn nog aan het testen”, aldus een woordvoerder.

Vorig jaar september openden Shell en Starbucks hun eerste gezamenlijke vestiging, namelijk aan de A2 bij Breukelen. Eerder dit jaar werd in Den Haag een tweede Starbucks geopend, bij een station aan het onderliggende wegennet. Sinds donderdag is daar dus een derde locatie bij gekomen, de tweede aan de snelweg. Namelijk bij Shell De Zuidpunt in Dordrecht (de foto toont het station in oude staat).

Franchisenemer

Bij het station aan de A16 is sprake van een soortgelijke constructie als bij de vestiging aan de A2 bij Breukelen. Daar is Shell franchisenemer en neemt de exploitatie van de Starbucks Store voor eigen rekening. Aan de A16 is de situatie iets anders, omdat de exploitatie van het station in handen is van de firma Tank & Shop, die franchiser is van Shell. Tank & Shop bestiert ook nog twee andere locaties, in Rotterdam en Reeuwijk.

De Starbucks Store in Dordrecht is wat kleiner dan die in Breukelen, met zestig tegenover honderd vierkante meter. Dientengevolge is het aantal zitplaatsen ook beduidend minder dan in Breukelen. Qua assortiment komt het overeen met andere Starbucks-vestigingen, waarbij koffie en zoetigheden de boventoon voeren. Het prijsniveau in beide locaties is ook hetzelfde. De Store in Dordrecht is elke werkdag geopend van 06:00 tot 20:00 uur. In het weekend gaat de shop-in-shop iets later open. Het tankstation zelf is wel 24 uur per dag geopend.

Friet

Zoals gezegd is ook het station zelf vernieuwd en in lijn gebracht met de nieuwste versie van de Shell-formule. Dat betekent onder meer dat er friet wordt verkocht en niet alleen gefrituurde snacks, zoals kroketten en frikadellen. En hoewel Starbucks zich onderscheidt met kwalitatief hoogwaardige koffie, is ook in de tankshop zelf koffie te krijgen.

Daarnaast zijn de opstelplaatsen voor vrachtauto’s, die bij veel stations aan de rechterkant zitten, verplaatst naar de linkerkant. Het concern geeft aan dat dit met de ’logistieke flow’ van het station te maken heeft en dat het niet betekent, dat dit format op andere stations ook gaat worden toegepast.

Renovatie

Shell bemachtigde het station in Dordrecht enkele jaren jaren geleden. Vóór die tijd stond er Texaco op de luifel. Hoewel de locatie kort na de overname werd omgekleurd naar Shell, bleef een grootschalige renovatie tot enkele maanden geleden uit. Het station werd vanaf eind augustus volledig met de grond gelijk gemaakt en weer opgebouwd.

Op 22 oktober ging het open, al liet de opening van het Starbucks-gedeelte nog op zich wachten. Aan de buitenkant van het station is nog niet te zien dat er een Starbucks is gevestigd. Zodra de vergunning voor het plaatsen van reclame binnen is, komt onder meer aan de snelwegkant van de shop een reclamebord te hangen van de Amerikaanse koffieketen.

Hamer

Eén van de bedrijven die heeft meegewerkt aan de realisatie van het nieuwe station is Hamer. Zij zijn verantwoordelijk geweest voor de aanwezige techniek op het station, zowel in de shop als op het voorterrein, bijvoorbeeld de bekabeling. Ook heeft Hamer alle reclame geleverd en gemonteerd.

De pompshop speelt een steeds belangrijkere rol voor bemande tankstations. Wilt u weten welke kansen de shop te bieden heeft voor uw bedrijf? Kom dan naar het Nationaal Tankstation Congres op dinsdag 17 november 2015. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl/tankstation-congres/.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp