Suikergehalte in frisdranken gaat komende jaren omlaag

De hoeveelheid suiker en calorieën in frisdranken wordt in de toekomst verlaagd. In 2020 moet het totale aantal calorieën tien procent minder zijn dan in 2012. Dat zegt de brancheorganisatie voor drankenfabrikanten FWS. De vereniging overhandigt woensdag haar plan hiervoor aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Met de maatregel moet de gezondheid van de Nederlandse frisdrankgebruiker worden verbeterd.

Vorig jaar beloofde de voedingsindustrie dat haar producten minder vet, zout en suiker zouden bevatten in de toekomst. Met de nieuwe plannen van de drankenfabrikanten wil die sector aan hun deel van de belofte voldoen.

Reductie

De tien procent reductie moet op diverse manieren worden behaald. De brancheorganisatie noemt kleinere verpakkingen, het promoten van artikelen met minder calorieën en productinnovatie als belangrijke middelen om de doelstelling te halen.

In Nederland wordt jaarlijks ongeveer honderd liter frisdrank en twaalf liter sap gedronken per persoon, blijkt uit cijfers van de FWS. Voor tankstations is frisdrank een belangrijke productgroep. Vooral Red Bull is in het drankenschap een veel verkocht product.

Koolzuurhoudende dranken ondervinden echter steeds meer concurrentie van gezondere producten. De verwachting is dat in de loop van dit jaar wereldwijd voor het eerst meer gebotteld water dan frisdrank wordt verkocht.

Auteur: Tom van Gurp

Suikergehalte in frisdranken gaat komende jaren omlaag | MobilityEnergy.com

Suikergehalte in frisdranken gaat komende jaren omlaag

De hoeveelheid suiker en calorieën in frisdranken wordt in de toekomst verlaagd. In 2020 moet het totale aantal calorieën tien procent minder zijn dan in 2012. Dat zegt de brancheorganisatie voor drankenfabrikanten FWS. De vereniging overhandigt woensdag haar plan hiervoor aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Met de maatregel moet de gezondheid van de Nederlandse frisdrankgebruiker worden verbeterd.

Vorig jaar beloofde de voedingsindustrie dat haar producten minder vet, zout en suiker zouden bevatten in de toekomst. Met de nieuwe plannen van de drankenfabrikanten wil die sector aan hun deel van de belofte voldoen.

Reductie

De tien procent reductie moet op diverse manieren worden behaald. De brancheorganisatie noemt kleinere verpakkingen, het promoten van artikelen met minder calorieën en productinnovatie als belangrijke middelen om de doelstelling te halen.

In Nederland wordt jaarlijks ongeveer honderd liter frisdrank en twaalf liter sap gedronken per persoon, blijkt uit cijfers van de FWS. Voor tankstations is frisdrank een belangrijke productgroep. Vooral Red Bull is in het drankenschap een veel verkocht product.

Koolzuurhoudende dranken ondervinden echter steeds meer concurrentie van gezondere producten. De verwachting is dat in de loop van dit jaar wereldwijd voor het eerst meer gebotteld water dan frisdrank wordt verkocht.

Auteur: Tom van Gurp