Koffie is in Duitsland belangrijker dan tankbeurt

koffie

Het drinken van een kopje koffie is voor de Duitse automobilist belangrijker dan een tankbeurt. Daarom verruilen tankstations langs de Duitse snelwegen hun traditionele koffieconcept steeds vaker voor hippe en modernere koffiebars.

Volgens Holger Preibisch, algemeen directeur van het Duitse Koffieverbond in Hamburg, tegenover CoffeePro, is Duitsland een echt koffieland. Een studie van het koffieverbond laat zien dat er op dit moment per jaar 150 liter koffie per persoon wordt geconsumeerd in Duitsland. Daarmee doet Duitsland niet onder voor de Nederlandse consumptie van gemiddeld 147 liter per persoon.

Kopje koffie

De auto is voor de Duitser ook de heilige koe. Het voertuig wordt als eerste voorkeur opgegeven voor woon-werkverkeer. Gemiddeld is de Duitse automobilist 21 minuten onderweg naar het werk. In die periode nuttigt de Duitser graag een kopje koffie.

Volgens Matthias Pepe, manager van de Duitse tankstationformule Aral, spelen tankstations op dit feit in. In ieder geval bij de Aral Tankstations is het drinken van koffie daardoor meer een belevenis geworden. Met 1.080 Petit Bistro’s bij Aral is de keten zelfs de koploper in gastronomie bij tankstations.

Omzetstijging voor Aral

Waar bovendien uit cijfers van het Duitse koffieverbond bleek dat de totale omzet in koffie daalde, nam de omzet van Aral voor wat betreft warme dranken in dezelfde periode juist met 12,7% toe. Dat staat gelijk aan ruim 60.000 klanten die dagelijks een latte macchiato of espresso bestellen.

Auteur: Steven Don

Koffie is in Duitsland belangrijker dan tankbeurt | MobilityEnergy.com

Koffie is in Duitsland belangrijker dan tankbeurt

koffie

Het drinken van een kopje koffie is voor de Duitse automobilist belangrijker dan een tankbeurt. Daarom verruilen tankstations langs de Duitse snelwegen hun traditionele koffieconcept steeds vaker voor hippe en modernere koffiebars.

Volgens Holger Preibisch, algemeen directeur van het Duitse Koffieverbond in Hamburg, tegenover CoffeePro, is Duitsland een echt koffieland. Een studie van het koffieverbond laat zien dat er op dit moment per jaar 150 liter koffie per persoon wordt geconsumeerd in Duitsland. Daarmee doet Duitsland niet onder voor de Nederlandse consumptie van gemiddeld 147 liter per persoon.

Kopje koffie

De auto is voor de Duitser ook de heilige koe. Het voertuig wordt als eerste voorkeur opgegeven voor woon-werkverkeer. Gemiddeld is de Duitse automobilist 21 minuten onderweg naar het werk. In die periode nuttigt de Duitser graag een kopje koffie.

Volgens Matthias Pepe, manager van de Duitse tankstationformule Aral, spelen tankstations op dit feit in. In ieder geval bij de Aral Tankstations is het drinken van koffie daardoor meer een belevenis geworden. Met 1.080 Petit Bistro’s bij Aral is de keten zelfs de koploper in gastronomie bij tankstations.

Omzetstijging voor Aral

Waar bovendien uit cijfers van het Duitse koffieverbond bleek dat de totale omzet in koffie daalde, nam de omzet van Aral voor wat betreft warme dranken in dezelfde periode juist met 12,7% toe. Dat staat gelijk aan ruim 60.000 klanten die dagelijks een latte macchiato of espresso bestellen.

Auteur: Steven Don