Sigaretten met betere marge verkopen goed in pompshop

PS sigaretten, tabak

De nieuwe sigaretten van het eigen merk PS werden vorige week voor het eerst bij de tankstations van Auto Maas verkocht. In de eerste week werd er 81 procent meer PS sigaretten omgezet in vergelijking tot de kleine verpakkingen Pall Mall.

Roel Maas van Auto Maas Tankstations BV is zeer tevreden over de introductie. “Door de extra publiciteit is het nieuwe merk goed geland.” Hij verwacht dat de verkoopaantallen nog meer toe zullen nemen nu tabaksfabrikanten prijsverhogingen aangekondigd hebben. De fabrikanten verhogen per 1 juli de prijzen van pakjes sigaretten met 20 cent.

Consumenten

Maas: “Ik verwacht dat meer consumenten straks geïnteresseerd zijn in de nieuwe sigaretten als veel merken nog duurder worden.” De PS sigaretten kwamen in de plaats voor de pakjes Pall Mall van 19 stuks. Er zijn twee varianten geïntroduceerd: Red en Gold. De sigaretten worden geleverd door SWO de Splinter en hebben een betere marge voor de pomphouder. Er zijn 225 pompstations die de sigaretten gaan verkopen.

De sigaretten worden niet breeduit in het schap gezet. “De PS sigaretten staan op de plek waar eerder de Pall Mall van 19 stuks stonden. Zij nemen dus maar twee plaatsen in beslag en staan niet overdreven in het zicht,” vertelt Roel Maas van Auto Maas tankstations.

Medewerkers

Wel zijn de medewerkers voorafgaand aan de introductie goed geïnformeerd over het nieuwe merk. “Wanneer een klant vraagt naar een klein pakje Pall Mall biedt de medewerker daarvoor in de plaats een pakje PS aan”, zegt Maas. “Ook als iemand vraagt om goedkope sigaretten, is PS de eerste die aangeboden wordt.”

De verkoop van tabak maakt een groot onderdeel uit van de shopomzet bij tankstations. Afhankelijk van de locatie, is dit 50 tot 75 procent van de hele shopomzet.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Sigaretten met betere marge verkopen goed in pompshop”

Miek Besouw|10.06.11|11:44

Dit merk kan niet door iedere tanstationhoudersverkocht worden. Dit voorrecht is alleen voor de tankstations die aangesloten zijn bij de Splintergroep. Er wordt hier een heel scheef beeld gecreëerd. De klanten denken dat het PS merk in ieder tankstation te verkrijgen is door al deze gratis publiciteit. Helaas is deze publiciteit niet volledig.