Prijzen sigaretten stijgen; betere marge voor pomphouders

Sigaretten, tabak

Per 1 juli gaan de verkoopprijzen van sigaretten omhoog. Hiermee stijgt de marge voor wederverkopers met een paar cent. Het gaat om de tabak van Philip Morris en Imperial Tobacco.

De prijsverhoging lijkt een einde te maken aan de prijzenoorlog onder tabaksproducenten. British American Tobacco (leverancier van onder andere Pall Mall en Lucky Strike) kondigde in maart een prijsverlaging aan terwijl de accijns verhoogd werd. Daardoor daalde de winstmarge op tabak.

Marge

Hierop introduceerden de zelfstandige pomphouders het eigen sigarettenmerk PS, dat goedkoper was en een betere marge had. PS werd vanaf begin mei geleverd aan 180 tankstations van SWO de Splinter en 45 Haan Tankstations.

De Bovag is blij met het nieuws. “Hiermee erkent de tabaksindustrie het belang van de tankstationondernemer als wederverkoper van tabak. We zijn zeer verheugd dat zij de opmerkingen van Bovag, Beta en NSO ter harte hebben genomen. De tankstationondernemers kunnen een meer reële marge tegemoet zien”, zegt Jan Bessembinders van Bovag Tankstations in de Bovagkrant.

Prijsstijging

Door de prijsstijging hanteren Philip Morris en Imperial Tobacco nu de prijzen zoals ze die voor de prijzenoorlog aangekondigd hadden. Marktleider Philip Morris levert onder andere Marlboro en Chesterfield. Imperial Tobacco brengt onder andere Gauloises, JPS en West op de markt. Een pakje Marlboro van 19 stuks kost straks 5,20 euro. Nu is dat nog 5 euro.

British American Tobacco (BAT), die de prijzenoorlog in gang zette, heeft nog geen prijsverhoging aangekondigd.

Zie ook: Eigen merk sigaretten in schappen door dalende marges

Auteur: Steven Don

Prijzen sigaretten stijgen; betere marge voor pomphouders | MobilityEnergy.com

Prijzen sigaretten stijgen; betere marge voor pomphouders

Sigaretten, tabak

Per 1 juli gaan de verkoopprijzen van sigaretten omhoog. Hiermee stijgt de marge voor wederverkopers met een paar cent. Het gaat om de tabak van Philip Morris en Imperial Tobacco.

De prijsverhoging lijkt een einde te maken aan de prijzenoorlog onder tabaksproducenten. British American Tobacco (leverancier van onder andere Pall Mall en Lucky Strike) kondigde in maart een prijsverlaging aan terwijl de accijns verhoogd werd. Daardoor daalde de winstmarge op tabak.

Marge

Hierop introduceerden de zelfstandige pomphouders het eigen sigarettenmerk PS, dat goedkoper was en een betere marge had. PS werd vanaf begin mei geleverd aan 180 tankstations van SWO de Splinter en 45 Haan Tankstations.

De Bovag is blij met het nieuws. “Hiermee erkent de tabaksindustrie het belang van de tankstationondernemer als wederverkoper van tabak. We zijn zeer verheugd dat zij de opmerkingen van Bovag, Beta en NSO ter harte hebben genomen. De tankstationondernemers kunnen een meer reële marge tegemoet zien”, zegt Jan Bessembinders van Bovag Tankstations in de Bovagkrant.

Prijsstijging

Door de prijsstijging hanteren Philip Morris en Imperial Tobacco nu de prijzen zoals ze die voor de prijzenoorlog aangekondigd hadden. Marktleider Philip Morris levert onder andere Marlboro en Chesterfield. Imperial Tobacco brengt onder andere Gauloises, JPS en West op de markt. Een pakje Marlboro van 19 stuks kost straks 5,20 euro. Nu is dat nog 5 euro.

British American Tobacco (BAT), die de prijzenoorlog in gang zette, heeft nog geen prijsverhoging aangekondigd.

Zie ook: Eigen merk sigaretten in schappen door dalende marges

Auteur: Steven Don