Uitgever ProMedia neemt Mobility Media over

Joan Blaas Jelle Heidstra
Foto: ProMedia

ProMedia, uitgever van onder andere TankPro en CarwashPro, heeft Mobility Media BV overgenomen van MM Holding. De overname is met terugwerkende kracht per 1 januari 2022. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Mobility Media is uitgever van Automotive, Automotive-online.nl, Jobmotive, Fleet&Mobility, Bandenportaal en Autoschadeportaal en organiseert evenementen zoals het Nationaal Automotive Congres, het grootste onafhankelijke congres in de autobranche.

Joan Blaas (rechts), ceo van ProMedia, is blij met de overname van de titels van Mobility Media. “Automotive is een toonaangevende titel in de Nederlandse autobranche. Het vierde vorig jaar zijn 25-jarig jubileum en heeft bewezen een autoriteit in de branche te zijn. Fleet&Mobility geniet veel aanzien bij fleet- en mobiliteitsmanagers. Ik ben er dan ook trots op dat we deze titels aan ons portfolio kunnen toevoegen en dat de medewerkers van Mobility Media vanaf nu bij ProMedia horen. Onze ambitie is om de grootste en bovenal meest relevante uitgeverij te zijn van vakbladen in mobiliteit: van transport en maritiem tot en met openbaar vervoer en automotive. Daarin hebben we met deze overname een belangrijke stap gezet.”

Schaalgrootte

Andersom heeft ProMedia de vaktitels ook veel te bieden, stelt Mobility Media-directeur Jelle Heidstra (links). “We schrijven elke dag over het belang van schaalgrootte in de mobiliteitsbranche, maar die noodzaak is in de uitgeefbranche zelf net zo groot. De afgelopen jaren zijn we er in geslaagd om te groeien in kwaliteit, aantal abonnees, titels en events. Maar om abonnees, bezoekers en adverteerders de ervaring en kwaliteit te kunnen blijven bieden die ze gewend zijn, zijn steeds grotere investeringen nodig. En daarvoor is schaalgrootte nodig.”

Alle medewerkers van Mobility Media gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Heidstra: “ProMedia liet al snel in de gesprekken weten heel graag met onze mensen erbij de volgende stappen te willen zetten. Dat was voor ons ook een voorwaarde. Onder de vleugels van ProMedia verwacht ik dat we onze groeiambities verder kunnen realiseren.”

Multimediabedrijf

ProMedia is een multimediabedrijf en uitgever van business-to-business vakbladen in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Ook organiseert ProMedia hoogwaardige (inter)nationale congressen en vakbeurzen zoals Railtech of Multimodaal Transport Expo. Bekende andere titels zijn Nieuwsblad Transport, Schuttevaer, SpoorPro, OV Pro en Railfreight.com.

ProMedia is gevestigd in hartje Rotterdam en heeft daar ook twee eigen tv-studio’s. Momenteel telt de uitgeverij ruim honderd medewerkers en zo’n zeventien publicaties. Het bedrijf is opgericht in 2010.

Auteur: Redactie

Uitgever ProMedia neemt Mobility Media over | MobilityEnergy.com

Uitgever ProMedia neemt Mobility Media over

Joan Blaas Jelle Heidstra
Foto: ProMedia

ProMedia, uitgever van onder andere TankPro en CarwashPro, heeft Mobility Media BV overgenomen van MM Holding. De overname is met terugwerkende kracht per 1 januari 2022. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Mobility Media is uitgever van Automotive, Automotive-online.nl, Jobmotive, Fleet&Mobility, Bandenportaal en Autoschadeportaal en organiseert evenementen zoals het Nationaal Automotive Congres, het grootste onafhankelijke congres in de autobranche.

Joan Blaas (rechts), ceo van ProMedia, is blij met de overname van de titels van Mobility Media. “Automotive is een toonaangevende titel in de Nederlandse autobranche. Het vierde vorig jaar zijn 25-jarig jubileum en heeft bewezen een autoriteit in de branche te zijn. Fleet&Mobility geniet veel aanzien bij fleet- en mobiliteitsmanagers. Ik ben er dan ook trots op dat we deze titels aan ons portfolio kunnen toevoegen en dat de medewerkers van Mobility Media vanaf nu bij ProMedia horen. Onze ambitie is om de grootste en bovenal meest relevante uitgeverij te zijn van vakbladen in mobiliteit: van transport en maritiem tot en met openbaar vervoer en automotive. Daarin hebben we met deze overname een belangrijke stap gezet.”

Schaalgrootte

Andersom heeft ProMedia de vaktitels ook veel te bieden, stelt Mobility Media-directeur Jelle Heidstra (links). “We schrijven elke dag over het belang van schaalgrootte in de mobiliteitsbranche, maar die noodzaak is in de uitgeefbranche zelf net zo groot. De afgelopen jaren zijn we er in geslaagd om te groeien in kwaliteit, aantal abonnees, titels en events. Maar om abonnees, bezoekers en adverteerders de ervaring en kwaliteit te kunnen blijven bieden die ze gewend zijn, zijn steeds grotere investeringen nodig. En daarvoor is schaalgrootte nodig.”

Alle medewerkers van Mobility Media gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Heidstra: “ProMedia liet al snel in de gesprekken weten heel graag met onze mensen erbij de volgende stappen te willen zetten. Dat was voor ons ook een voorwaarde. Onder de vleugels van ProMedia verwacht ik dat we onze groeiambities verder kunnen realiseren.”

Multimediabedrijf

ProMedia is een multimediabedrijf en uitgever van business-to-business vakbladen in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Ook organiseert ProMedia hoogwaardige (inter)nationale congressen en vakbeurzen zoals Railtech of Multimodaal Transport Expo. Bekende andere titels zijn Nieuwsblad Transport, Schuttevaer, SpoorPro, OV Pro en Railfreight.com.

ProMedia is gevestigd in hartje Rotterdam en heeft daar ook twee eigen tv-studio’s. Momenteel telt de uitgeverij ruim honderd medewerkers en zo’n zeventien publicaties. Het bedrijf is opgericht in 2010.

Auteur: Redactie