Partnerverhaal

Zo wordt een tankstation omgekleurd

Shell Oeienbosch Hamer
Foto: Hamer

Onlangs voorzag Hamer tankstation Willemsbos van een nieuwe uitstraling. De locatie in het Gelderse Nunspeet werd omgekleurd van Esso naar Shell. Maar wat komt daar nou bij kijken, zo’n omkleuring?

Bij het omkleuren, ook wel Retail Visual Identity (RVI) genoemd, wordt de volledige huisstijl van een tankstation aangepast. Voor Hamer uit Apeldoorn is het een van de expertises. Het omkleuren van een compleet tankstation doet de onderneming binnen vijf werkdagen. Het techniekbedrijf doet het werk al bijna veertig jaar, zowel voor individuele stations als hele ketens. Om hoeveel locaties het gaat, hangt volledig af van de vraag uit de markt.

Nieuwe luifel

Bij tankstation Willemsbos, inmiddels onderdeel van het netwerk van De Haan Minerale Oliën, doet niets nog herinneren aan de jaren waarin de locatie als Esso geëxploiteerd werd. De complete Esso-uitstraling is gedemonteerd en die van Shell gemonteerd.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Hamer omkleuring Oeienbosch Shell Esso
Het team van Hamer tijdens de omkleuring van het tankstation. Foto: Hamer

De werkzaamheden bestaan bij een omkleruing in eerste instantie uit het aanpassen van de visuele uitstraling. Merkidentiteit is belangrijk voor retailers. Het is volgens Hamer ‘het visuele visitekaartje van het merk’ en zorgt voor herkenning door de doelgroep. Daarom wordt op de eerste dag altijd het oude prijzenbord vervangen. Zo weten klanten direct wat voor type station het nu is. Omdat het complete voorterrein de nieuwe huisstijl moet krijgen, komen ook de inspectie en het schilderen van de luifel, het aanpassen van de bebording en de tankeilanden aan de beurt. Ook ondergaat de shop de gewenste veranderingen.

Technische aanpassingen

Naast het aanpassen van de uitstraling komen ook andere activiteiten kijken bij een omkleuring. Zo werd bij tankstation Willemsbos de tankinstallatie aangepast, zodat Shell de eigen producten kan lossen. Een omkleuring is voor Hamer bovendien gelijk aan goed moment om keuringen te verrichten, elektra, leidingen, ondergrondse tanks, pompeilanden, pompen en straatwerk te ‘refurbishen’ of zelfs compleet te vernieuwen.

Bekijk hieronder de video van Hamer over het omkleuren van tankstations. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Zo wordt een tankstation omgekleurd | MobilityEnergy.com
Partnerverhaal

Zo wordt een tankstation omgekleurd

Shell Oeienbosch Hamer
Foto: Hamer

Onlangs voorzag Hamer tankstation Willemsbos van een nieuwe uitstraling. De locatie in het Gelderse Nunspeet werd omgekleurd van Esso naar Shell. Maar wat komt daar nou bij kijken, zo’n omkleuring?

Bij het omkleuren, ook wel Retail Visual Identity (RVI) genoemd, wordt de volledige huisstijl van een tankstation aangepast. Voor Hamer uit Apeldoorn is het een van de expertises. Het omkleuren van een compleet tankstation doet de onderneming binnen vijf werkdagen. Het techniekbedrijf doet het werk al bijna veertig jaar, zowel voor individuele stations als hele ketens. Om hoeveel locaties het gaat, hangt volledig af van de vraag uit de markt.

Nieuwe luifel

Bij tankstation Willemsbos, inmiddels onderdeel van het netwerk van De Haan Minerale Oliën, doet niets nog herinneren aan de jaren waarin de locatie als Esso geëxploiteerd werd. De complete Esso-uitstraling is gedemonteerd en die van Shell gemonteerd.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Hamer omkleuring Oeienbosch Shell Esso
Het team van Hamer tijdens de omkleuring van het tankstation. Foto: Hamer

De werkzaamheden bestaan bij een omkleruing in eerste instantie uit het aanpassen van de visuele uitstraling. Merkidentiteit is belangrijk voor retailers. Het is volgens Hamer ‘het visuele visitekaartje van het merk’ en zorgt voor herkenning door de doelgroep. Daarom wordt op de eerste dag altijd het oude prijzenbord vervangen. Zo weten klanten direct wat voor type station het nu is. Omdat het complete voorterrein de nieuwe huisstijl moet krijgen, komen ook de inspectie en het schilderen van de luifel, het aanpassen van de bebording en de tankeilanden aan de beurt. Ook ondergaat de shop de gewenste veranderingen.

Technische aanpassingen

Naast het aanpassen van de uitstraling komen ook andere activiteiten kijken bij een omkleuring. Zo werd bij tankstation Willemsbos de tankinstallatie aangepast, zodat Shell de eigen producten kan lossen. Een omkleuring is voor Hamer bovendien gelijk aan goed moment om keuringen te verrichten, elektra, leidingen, ondergrondse tanks, pompeilanden, pompen en straatwerk te ‘refurbishen’ of zelfs compleet te vernieuwen.

Bekijk hieronder de video van Hamer over het omkleuren van tankstations. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl