Tamoil huurt BP-locatie Vismale; Klik Exploitaties neemt shop over

Het BP-tankstation aan de Vlijmenseweg in Den Bosch wordt sinds deze maand gehuurd door Tamoil. De exploitatie van de shop en de carwash zijn in handen van Klik Exploitaties. Tamoil laat weten komende tijd, naast groei van aantal onbemande tankstations, ook in te zetten op de groei van bemande locaties.

Het huren van het station in Den Bosch past volgens managing director Ronald Kempen in de ambitie van Tamoil om verder te groeien in marktaandeel. “Tamoil focust vooral op groei middels onbemande locaties, maar wil daarnaast ook groeien met bemande locaties. Deze moeten dan wel liggen op plaatsen waar door de lokale omstandigheden de shop en eventueel de carwash een sterk en zelfstandig bestaansrecht hebben. Wij zijn van mening dat dit bij het Vismale-tankstation zeer zeker het geval is.”

Meermerkenstrategie

Tamoil heeft op dit moment een meermerkenstrategie, laat Kempen weten. Het gaat daarbij om Tamoil, Shell, Esso en nu ook BP. Voor het nieuwe tankstation is er nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst en kleur van de locatie. Op het station wordt sinds 2016 ook cng verkocht. Dit wordt ongewijzigd voortgezet. “De cng-exploitatie gebeurt onder de merknaam OGO. Dat is een joint venture tussen Essent en Tamoil.” De twee partijen leveren samen op vijf locaties in Nederland cng.

Tankshop en carwash

De exploitatie van de tankshop en de carwash zijn per begin februari in handen van Klik Exploitaties. De ondernemer achter dit bedrijf, Jappie Buijk, heeft inmiddels meer dan twintig shops onder zijn hoede, een deel met carwashfaciliteiten. “Onze visie is dat een shop zichzelf moet kunnen redden en onafhankelijk van het voorterrein moet kunnen overleven. Ook als klanten straks niet meer langskomen voor benzine en diesel, moet er een goede boterham verdiend worden.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Tamoil huurt BP-locatie Vismale; Klik Exploitaties neemt shop over | MobilityEnergy.com

Tamoil huurt BP-locatie Vismale; Klik Exploitaties neemt shop over

Het BP-tankstation aan de Vlijmenseweg in Den Bosch wordt sinds deze maand gehuurd door Tamoil. De exploitatie van de shop en de carwash zijn in handen van Klik Exploitaties. Tamoil laat weten komende tijd, naast groei van aantal onbemande tankstations, ook in te zetten op de groei van bemande locaties.

Het huren van het station in Den Bosch past volgens managing director Ronald Kempen in de ambitie van Tamoil om verder te groeien in marktaandeel. “Tamoil focust vooral op groei middels onbemande locaties, maar wil daarnaast ook groeien met bemande locaties. Deze moeten dan wel liggen op plaatsen waar door de lokale omstandigheden de shop en eventueel de carwash een sterk en zelfstandig bestaansrecht hebben. Wij zijn van mening dat dit bij het Vismale-tankstation zeer zeker het geval is.”

Meermerkenstrategie

Tamoil heeft op dit moment een meermerkenstrategie, laat Kempen weten. Het gaat daarbij om Tamoil, Shell, Esso en nu ook BP. Voor het nieuwe tankstation is er nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst en kleur van de locatie. Op het station wordt sinds 2016 ook cng verkocht. Dit wordt ongewijzigd voortgezet. “De cng-exploitatie gebeurt onder de merknaam OGO. Dat is een joint venture tussen Essent en Tamoil.” De twee partijen leveren samen op vijf locaties in Nederland cng.

Tankshop en carwash

De exploitatie van de tankshop en de carwash zijn per begin februari in handen van Klik Exploitaties. De ondernemer achter dit bedrijf, Jappie Buijk, heeft inmiddels meer dan twintig shops onder zijn hoede, een deel met carwashfaciliteiten. “Onze visie is dat een shop zichzelf moet kunnen redden en onafhankelijk van het voorterrein moet kunnen overleven. Ook als klanten straks niet meer langskomen voor benzine en diesel, moet er een goede boterham verdiend worden.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.