Honderden Texaco-tankstations EG Group omgebouwd naar Esso-locaties

EG Group en ExxonMobil gaan honderden Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux ombouwen naar Esso-locaties. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Het eerste tankstation wordt momenteel omgebouwd in Rotterdam, aan de Adriaan Volkerlaan 8. Voor het eind van dit jaar moeten vrijwel alle omkleuringen voltooid zijn. EG Group is het bedrijf achter de tankstations van Texaco en Firezone in Nederland en België.

EG Group en ExxonMobil werken sinds enige tijd nauw samen. De twee bedrijven hebben onder meer een merkverdelersmodel opgezet voor een deel van de portefeuille in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en hebben onlangs in Italië en Duitsland een soortgelijke overeenkomst ondertekend. De conversie naar Esso-stations in de Benelux versterkt de strategische samenwerking met ExxonMobil voor zowel de verkoop van motorbrandstoffen op stations als andere gerelateerde bedrijfsmiddelen van EG, laten beide bedrijven weten. Door deze omkleuring wordt EG Group de grootste retailbrandstoffenklant van ExxonMobil in Europa.

‘Zeer sterk merk’

“Met Esso voegen we een zeer sterk merk toe aan ons aanbod in de Benelux”, laat CEO Mohsin Issa van EG Group in een reactie weten. “Hierdoor kunnen we onze klanten in Nederland, België en Luxemburg voorzien van SynergyTM-brandstoffen en Mobil-smeermiddelen. We kunnen voordeel halen uit de sterke innovatie- en marketingondersteuning van ExxonMobil, omdat zij zich in de Benelux blijven richten op het ontwikkelen en in de markt zetten van het Esso-merk.”

Door de uitbreiding van de samenwerking met EG Group kan ExxonMobil zijn positie als een van de grote brandstofnetwerken binnen de retailmarkt in de Benelux versterken, vertelt Hugo Detré, Retail Fuels Sales Director voor Europa/Afrika bij ExxonMobil. “Door de combinatie van de expertise van EG Group op het gebied van de exploitatie van tankstations en hun sterke shopconcepten samen met ons sterke Esso-merk, onze hoogwaardige SynergyTM-brandstoffen en onze marketingexpertise, kunnen beide bedrijven de klanten in de Benelux een uitstekende ervaring bieden.”

Lange termijn

Jan Michielsen, CEO ExxonMobil Benelux: “Deze overeenkomst onderstreept ons lange-termijn engagement aan de brandstoffenmarkt in de Benelux. We investeren daarnaast meer dan 2 miljard euro in onze strategische raffinaderijen in Antwerpen en Rotterdam om schonere transportbrandstoffen en hoogwaardige basisoliën voor
autosmeermiddelen te kunnen produceren.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Honderden Texaco-tankstations EG Group omgebouwd naar Esso-locaties | MobilityEnergy.com

Honderden Texaco-tankstations EG Group omgebouwd naar Esso-locaties

EG Group en ExxonMobil gaan honderden Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux ombouwen naar Esso-locaties. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Het eerste tankstation wordt momenteel omgebouwd in Rotterdam, aan de Adriaan Volkerlaan 8. Voor het eind van dit jaar moeten vrijwel alle omkleuringen voltooid zijn. EG Group is het bedrijf achter de tankstations van Texaco en Firezone in Nederland en België.

EG Group en ExxonMobil werken sinds enige tijd nauw samen. De twee bedrijven hebben onder meer een merkverdelersmodel opgezet voor een deel van de portefeuille in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en hebben onlangs in Italië en Duitsland een soortgelijke overeenkomst ondertekend. De conversie naar Esso-stations in de Benelux versterkt de strategische samenwerking met ExxonMobil voor zowel de verkoop van motorbrandstoffen op stations als andere gerelateerde bedrijfsmiddelen van EG, laten beide bedrijven weten. Door deze omkleuring wordt EG Group de grootste retailbrandstoffenklant van ExxonMobil in Europa.

‘Zeer sterk merk’

“Met Esso voegen we een zeer sterk merk toe aan ons aanbod in de Benelux”, laat CEO Mohsin Issa van EG Group in een reactie weten. “Hierdoor kunnen we onze klanten in Nederland, België en Luxemburg voorzien van SynergyTM-brandstoffen en Mobil-smeermiddelen. We kunnen voordeel halen uit de sterke innovatie- en marketingondersteuning van ExxonMobil, omdat zij zich in de Benelux blijven richten op het ontwikkelen en in de markt zetten van het Esso-merk.”

Door de uitbreiding van de samenwerking met EG Group kan ExxonMobil zijn positie als een van de grote brandstofnetwerken binnen de retailmarkt in de Benelux versterken, vertelt Hugo Detré, Retail Fuels Sales Director voor Europa/Afrika bij ExxonMobil. “Door de combinatie van de expertise van EG Group op het gebied van de exploitatie van tankstations en hun sterke shopconcepten samen met ons sterke Esso-merk, onze hoogwaardige SynergyTM-brandstoffen en onze marketingexpertise, kunnen beide bedrijven de klanten in de Benelux een uitstekende ervaring bieden.”

Lange termijn

Jan Michielsen, CEO ExxonMobil Benelux: “Deze overeenkomst onderstreept ons lange-termijn engagement aan de brandstoffenmarkt in de Benelux. We investeren daarnaast meer dan 2 miljard euro in onze strategische raffinaderijen in Antwerpen en Rotterdam om schonere transportbrandstoffen en hoogwaardige basisoliën voor
autosmeermiddelen te kunnen produceren.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.