Shell-tankstation van de toekomst geopend langs Duitse A9

Foto: Tank & Rast
Foto: Tank & Rast

Langs de snelweg A9 in het zuiden van Duitsland is hét tankstation van de toekomst verrezen. Althans, als we de initiatiefnemers mogen geloven. De nieuwe snelweglocatie is gebouwd door Tank & Rast, dat het merendeel van de snelwegstations bij onze oosterburen in handen heeft. Het project heeft in totaal zo’n 20 miljoen euro gekost. Het nieuwe tankstation is uitgevoerd in de kleuren van Shell.

Een uitgebreid gamma aan brandstoffen en oplaadmogelijkheden, een prachtige shop, volop flexplekken waar bezoekers aan de slag kunnen en een keuken vol heerlijke gerechten. De nieuwe locatie van Tank & Rast, ten noorden van München, ziet er zonder meer indrukwekkend uit.

Bekijk hier de foto’s van het nieuwe tankstation.

Traditionele brandstoffen, snellaadpalen en waterstof

Bij het tankstation kunnen uiteraard de standaard brandstoffen, inclusief Adblue, getankt worden. Daarnaast is er ook lpg en cng te krijgen. Hoewel het aantal elektrische auto’s in Duitsland ook nog relatief klein is, heeft Tank & Rast ervoor gekozen om snellaadpunten neer te zetten. Deze zijn gerealiseerd door het Duitse energiebedrijf Innogy SE, op een apart laadplein bij het tankstation. Ook bestaat de mogelijkheid om waterstof te tanken. Daarvoor is Tank & Rast een samenwerking aangegaan met Linde AG.

In de keuken van het restaurant zijn vooral regionale gerechten uit Beieren te krijgen, die voor de ogen van de gasten vers bereid worden. Bij de koffiebar van Segafredo kunnen bezoekers aankloppen voor verschillende soorten koffie, andere warme dranken en zoete snacks. Ook de broodjes worden voor de ogen van de gasten gesmeerd. Op de nieuwe locatie zijn volop zitplaatsen en (flexibele) werkplekken gerealiseerd, waar bezoekers kunnen ontspannen of nog even aan de slag kunnen.

Architectonisch hoogstandje

De architecten hebben een waar huzarenstukje afgeleverd. Het resultaat ziet er indrukwekkend uit. Het tankstation, de shop en het restaurant zijn door de slimme vormgeving tot één fraai geheel versmolten. Buiten zijn twee grote terrassen gerealiseerd, waar zo’n tweehonderd gasten kunnen genieten van een welverdiende pauze onderweg. De uitstraling doet denken aan een echte Duitse Biergarten. Aangrenzend is een speeltuin van zo’n driehonderd vierkante meter aangelegd en een fitness- en sportparcours.

Groene energie en zonnepanelen

Innovatie en toekomstbestendigheid waren de speerpunten bij het realiseren van het nieuwe tankstation. De groene energie wordt opgewekt door zo’n 7200 vierkante meter aan zonnepanelen. Het overschot aan elektriciteit kan daarbij overigens ook weer worden teruggegeven aan het stroomnet. Zo gaat er geen energie verloren…

Bekijk hier de foto’s van het nieuwe tankstation.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Shell-tankstation van de toekomst geopend langs Duitse A9 | MobilityEnergy.com

Shell-tankstation van de toekomst geopend langs Duitse A9

Foto: Tank & Rast
Foto: Tank & Rast

Langs de snelweg A9 in het zuiden van Duitsland is hét tankstation van de toekomst verrezen. Althans, als we de initiatiefnemers mogen geloven. De nieuwe snelweglocatie is gebouwd door Tank & Rast, dat het merendeel van de snelwegstations bij onze oosterburen in handen heeft. Het project heeft in totaal zo’n 20 miljoen euro gekost. Het nieuwe tankstation is uitgevoerd in de kleuren van Shell.

Een uitgebreid gamma aan brandstoffen en oplaadmogelijkheden, een prachtige shop, volop flexplekken waar bezoekers aan de slag kunnen en een keuken vol heerlijke gerechten. De nieuwe locatie van Tank & Rast, ten noorden van München, ziet er zonder meer indrukwekkend uit.

Bekijk hier de foto’s van het nieuwe tankstation.

Traditionele brandstoffen, snellaadpalen en waterstof

Bij het tankstation kunnen uiteraard de standaard brandstoffen, inclusief Adblue, getankt worden. Daarnaast is er ook lpg en cng te krijgen. Hoewel het aantal elektrische auto’s in Duitsland ook nog relatief klein is, heeft Tank & Rast ervoor gekozen om snellaadpunten neer te zetten. Deze zijn gerealiseerd door het Duitse energiebedrijf Innogy SE, op een apart laadplein bij het tankstation. Ook bestaat de mogelijkheid om waterstof te tanken. Daarvoor is Tank & Rast een samenwerking aangegaan met Linde AG.

In de keuken van het restaurant zijn vooral regionale gerechten uit Beieren te krijgen, die voor de ogen van de gasten vers bereid worden. Bij de koffiebar van Segafredo kunnen bezoekers aankloppen voor verschillende soorten koffie, andere warme dranken en zoete snacks. Ook de broodjes worden voor de ogen van de gasten gesmeerd. Op de nieuwe locatie zijn volop zitplaatsen en (flexibele) werkplekken gerealiseerd, waar bezoekers kunnen ontspannen of nog even aan de slag kunnen.

Architectonisch hoogstandje

De architecten hebben een waar huzarenstukje afgeleverd. Het resultaat ziet er indrukwekkend uit. Het tankstation, de shop en het restaurant zijn door de slimme vormgeving tot één fraai geheel versmolten. Buiten zijn twee grote terrassen gerealiseerd, waar zo’n tweehonderd gasten kunnen genieten van een welverdiende pauze onderweg. De uitstraling doet denken aan een echte Duitse Biergarten. Aangrenzend is een speeltuin van zo’n driehonderd vierkante meter aangelegd en een fitness- en sportparcours.

Groene energie en zonnepanelen

Innovatie en toekomstbestendigheid waren de speerpunten bij het realiseren van het nieuwe tankstation. De groene energie wordt opgewekt door zo’n 7200 vierkante meter aan zonnepanelen. Het overschot aan elektriciteit kan daarbij overigens ook weer worden teruggegeven aan het stroomnet. Zo gaat er geen energie verloren…

Bekijk hier de foto’s van het nieuwe tankstation.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.