Opnieuw forse bedragen bij tankstationveiling

Shell en Tango hebben zeer hoge bedragen geboden bij de veiling van een tankstationkavel in Tilburg. Met bijna 2,6 miljoen euro bood Shell het hoogste bedrag. Zij hebben dan ook de grondpositie verworven en zijn hier voor onbepaalde tijd eigenaar van geworden. Ze kunnen nu starten met de bouw van het tankstation. Tango bracht het op één na hoogste bod uit, ongeveer 2,5 miljoen euro. De vijf andere biedingen bleven daar ver bij achter.

Het gaat om een perceel aan de Burgmeester Letschertweg (N260) in Tilburg. De kavel is gelegen aan de westrand van Tilburg, op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Dalem-Zuid. Het gemeentebestuur zou graag zien dat daar een tankstation komt.

Het had hiervoor een kavel in de aanbieding van ongeveer 3.600 vierkante meter. Het toekomstige station mag een shop hebben van maximaal honderd vierkante meter bedrijfsoppervlakte. Ook is er een carwash toegestaan. Opvallend genoeg is de aanleg van een waterstofvulpunt niet mogelijk.

Zeven biedingen

Zeven partijen hadden interesse in de kavel, waarvan Shell uiteindelijk het hoogste bod uitbracht: 2.595.000 euro. De veiling in Tilburg wijkt af van de bekende snelwegveilingen, omdat het hier niet gaat om een vijftien jaar durend huurrecht, maar om het in eigendom verkrijgen van de grond. Het tankstation moet dus nog gebouwd worden.

“Shell heeft strategisch geboden. Ze hebben diverse andere vestigingen in de omgeving en wilden niet dat daar een prijsvechter tussen zou komen”, legt Peter Waterham van Tankstation Advies uit. “Zo’n station zou ongetwijfeld liters van de andere Shell-stations hebben afgepakt. Dat het op één na hoogste bod van Tango is, is ook niet zo verwonderlijk. Zij willen hun huidige locatie in deze regio beschermen. Het feit dat juist Shell en Tango hoger hebben geboden dan de rest van de bieders, is dus niet verwonderlijk.”

Waarde

“Deze grondpositie is in mijn ogen een bod waard van tussen de 1 en 1,4 miljoen euro, voor een partij die op deze locatie nog geen tankstations heeft”, vervolgt Waterham. “Het is een mooie locatie en aan doorgaande weg en je krijgt bovendien de grond in eigendom. Maar hoe je deze vestiging rendabel kunt maken met een bod van 2,5 miljoen euro, zou ik niet weten, behalve als je de markt van je bestaande tankstations wilt beschermen.”

Het is zeker niet de eerste keer dat bedragen bij tankstationveilingen relatief hoog zijn dit jaar. Bij de jaarlijkse veilingen van snelwegconcessies in september werd ook al fors in de buidel getast door onder meer Vissers Olie en EFR. Laatstgenoemde, inmiddels omgedoopt tot EG Group, verwierf korte tijd later in Rotterdam een station, door maar liefst drie miljoen euro te bieden op een Shell-locatie.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Opnieuw forse bedragen bij tankstationveiling | MobilityEnergy.com

Opnieuw forse bedragen bij tankstationveiling

Shell en Tango hebben zeer hoge bedragen geboden bij de veiling van een tankstationkavel in Tilburg. Met bijna 2,6 miljoen euro bood Shell het hoogste bedrag. Zij hebben dan ook de grondpositie verworven en zijn hier voor onbepaalde tijd eigenaar van geworden. Ze kunnen nu starten met de bouw van het tankstation. Tango bracht het op één na hoogste bod uit, ongeveer 2,5 miljoen euro. De vijf andere biedingen bleven daar ver bij achter.

Het gaat om een perceel aan de Burgmeester Letschertweg (N260) in Tilburg. De kavel is gelegen aan de westrand van Tilburg, op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Dalem-Zuid. Het gemeentebestuur zou graag zien dat daar een tankstation komt.

Het had hiervoor een kavel in de aanbieding van ongeveer 3.600 vierkante meter. Het toekomstige station mag een shop hebben van maximaal honderd vierkante meter bedrijfsoppervlakte. Ook is er een carwash toegestaan. Opvallend genoeg is de aanleg van een waterstofvulpunt niet mogelijk.

Zeven biedingen

Zeven partijen hadden interesse in de kavel, waarvan Shell uiteindelijk het hoogste bod uitbracht: 2.595.000 euro. De veiling in Tilburg wijkt af van de bekende snelwegveilingen, omdat het hier niet gaat om een vijftien jaar durend huurrecht, maar om het in eigendom verkrijgen van de grond. Het tankstation moet dus nog gebouwd worden.

“Shell heeft strategisch geboden. Ze hebben diverse andere vestigingen in de omgeving en wilden niet dat daar een prijsvechter tussen zou komen”, legt Peter Waterham van Tankstation Advies uit. “Zo’n station zou ongetwijfeld liters van de andere Shell-stations hebben afgepakt. Dat het op één na hoogste bod van Tango is, is ook niet zo verwonderlijk. Zij willen hun huidige locatie in deze regio beschermen. Het feit dat juist Shell en Tango hoger hebben geboden dan de rest van de bieders, is dus niet verwonderlijk.”

Waarde

“Deze grondpositie is in mijn ogen een bod waard van tussen de 1 en 1,4 miljoen euro, voor een partij die op deze locatie nog geen tankstations heeft”, vervolgt Waterham. “Het is een mooie locatie en aan doorgaande weg en je krijgt bovendien de grond in eigendom. Maar hoe je deze vestiging rendabel kunt maken met een bod van 2,5 miljoen euro, zou ik niet weten, behalve als je de markt van je bestaande tankstations wilt beschermen.”

Het is zeker niet de eerste keer dat bedragen bij tankstationveilingen relatief hoog zijn dit jaar. Bij de jaarlijkse veilingen van snelwegconcessies in september werd ook al fors in de buidel getast door onder meer Vissers Olie en EFR. Laatstgenoemde, inmiddels omgedoopt tot EG Group, verwierf korte tijd later in Rotterdam een station, door maar liefst drie miljoen euro te bieden op een Shell-locatie.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp