Raad van State zet streep door plannen verplaatsing tankstation

De Raad van State heeft een stokje gestoken voor de verplaatsing van het Total-tankstation van de Havendijk naar de Industrieweg in Tiel. De hoogste algemene bestuursrechter zette een streep door het bestemmingsplan dat de verhuizing naar de nieuwe locatie mogelijk maakt. Daarmee werden de bezwaren van de Gelderse Milieufederatie en de Werkgroep Waardevol Tiel ingewilligd.

Beide belangengroepen kwamen in opstand tegen de plannen omdat de nieuwe locatie van het tankstation in het Nationaal Landschap Rivierengebied ligt. Verplaatsing mag, maar wel onder voorwaarden. Het is toegestaan als daarmee een groot openbaar belang wordt gediend en als voldoende geïnvesteerd wordt in het betreffende landschap. Dat is volgens de Raad van State in deze zaak onvoldoende het geval.

Verplichte verhuizing tankstation naar nieuwe plek

De eigenaar van het Total-station aan de Havendijk, Van Dijkhuizen uit Tiel, moet van de gemeente verhuizen omdat deze de tanklocatie niet langer in de buurt van het centrum wil hebben. Dit heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van een lpg-installatie. Bovendien heeft Tiel andere plannen voor dit gebied, de Santwijckse Poort, in gedachten.

Het tankstation moet uiterlijk eind december gesloopt zijn, zodat de gemeente aanspraak kan maken op een subsidie van de Provincie Gelderland. De eigenaar kreeg tot 7 november de tijd van de gemeente om dit voor elkaar te hebben. Het besluit van de Raad van State is een flinke streep door de rekening van beide betrokken partijen.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Raad van State zet streep door plannen verplaatsing tankstation | MobilityEnergy.com

Raad van State zet streep door plannen verplaatsing tankstation

De Raad van State heeft een stokje gestoken voor de verplaatsing van het Total-tankstation van de Havendijk naar de Industrieweg in Tiel. De hoogste algemene bestuursrechter zette een streep door het bestemmingsplan dat de verhuizing naar de nieuwe locatie mogelijk maakt. Daarmee werden de bezwaren van de Gelderse Milieufederatie en de Werkgroep Waardevol Tiel ingewilligd.

Beide belangengroepen kwamen in opstand tegen de plannen omdat de nieuwe locatie van het tankstation in het Nationaal Landschap Rivierengebied ligt. Verplaatsing mag, maar wel onder voorwaarden. Het is toegestaan als daarmee een groot openbaar belang wordt gediend en als voldoende geïnvesteerd wordt in het betreffende landschap. Dat is volgens de Raad van State in deze zaak onvoldoende het geval.

Verplichte verhuizing tankstation naar nieuwe plek

De eigenaar van het Total-station aan de Havendijk, Van Dijkhuizen uit Tiel, moet van de gemeente verhuizen omdat deze de tanklocatie niet langer in de buurt van het centrum wil hebben. Dit heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van een lpg-installatie. Bovendien heeft Tiel andere plannen voor dit gebied, de Santwijckse Poort, in gedachten.

Het tankstation moet uiterlijk eind december gesloopt zijn, zodat de gemeente aanspraak kan maken op een subsidie van de Provincie Gelderland. De eigenaar kreeg tot 7 november de tijd van de gemeente om dit voor elkaar te hebben. Het besluit van de Raad van State is een flinke streep door de rekening van beide betrokken partijen.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.