Medewerker tankstation in actie tegen bellende klant

Klanten die tijdens het afrekenen drukker bezig zijn met bellen dan met het intoetsen van hun pincode. Het is een veel voorkomende klacht van kassamedewerkers. Jorien Wigink, een medewerker van het tankstation van Hartholt Olie in het Overijsselse Wesepe, was het zo zat dat ze een briefje ophing om aandacht te vragen voor onbeschoft gedrag aan de kassa. En dat leverde heel wat reacties op.

De kassamedewerker besloot een briefje op te hangen met de tekst ‘I.v.m. uw privacy helpen wij u niet tijdens uw telefoongesprek. Wij helpen u graag verder na uw telefoongesprek’. “Een goed initiatief”, vindt Jan Lansink van Hartholt Olie, dat in totaal zeven tankstations heeft in de kop van Overijssel. “Het wordt door medewerkers van tankstations vaak als storend ervaren. Natuurlijk is de klant koning, maar tijdens het afrekenen is het wel netjes om de persoon bij de kassa te woord te staan en de telefoon even niet te gebruiken.”

Bellende klant is heikel punt

Een artikel in De Stentor leverde een stormloop aan telefoontjes op, vertelt Lansink. Er kwam zelfs een cameraploeg langs. “Op deze manier willen we het onderwerp op de kaart zetten. Vaak hebben mensen namelijk helemaal niet door dat het niet normaal is om tijdens het afrekenen ook te bellen.” De aandacht voor het thema maakt duidelijk dat bellen aan de kassa een heikel punt is.

“Het is goed dat we klanten op deze, een beetje ludieke, wijze vragen om de mobiele telefoon even niet te gebruiken en onze medewerkers netjes te woord te staan.” Ook bij een andere locatie van Hartholt Olie, in Windesheim, hangt het briefje inmiddels bij de kassa. Of ook andere tankstations volgen, weet Lansink niet. “Belangrijk is vooral de manier waarop je je klanten aanspreekt. Niet belerend, maar op een aardige en vriendelijke wijze. Dat werkt het beste.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Medewerker tankstation in actie tegen bellende klant”

Henk Broodman|19.10.17|13:34

Erg dat het nodig is maar terecht! Mooie actie.

Medewerker tankstation in actie tegen bellende klant | MobilityEnergy.com

Medewerker tankstation in actie tegen bellende klant

Klanten die tijdens het afrekenen drukker bezig zijn met bellen dan met het intoetsen van hun pincode. Het is een veel voorkomende klacht van kassamedewerkers. Jorien Wigink, een medewerker van het tankstation van Hartholt Olie in het Overijsselse Wesepe, was het zo zat dat ze een briefje ophing om aandacht te vragen voor onbeschoft gedrag aan de kassa. En dat leverde heel wat reacties op.

De kassamedewerker besloot een briefje op te hangen met de tekst ‘I.v.m. uw privacy helpen wij u niet tijdens uw telefoongesprek. Wij helpen u graag verder na uw telefoongesprek’. “Een goed initiatief”, vindt Jan Lansink van Hartholt Olie, dat in totaal zeven tankstations heeft in de kop van Overijssel. “Het wordt door medewerkers van tankstations vaak als storend ervaren. Natuurlijk is de klant koning, maar tijdens het afrekenen is het wel netjes om de persoon bij de kassa te woord te staan en de telefoon even niet te gebruiken.”

Bellende klant is heikel punt

Een artikel in De Stentor leverde een stormloop aan telefoontjes op, vertelt Lansink. Er kwam zelfs een cameraploeg langs. “Op deze manier willen we het onderwerp op de kaart zetten. Vaak hebben mensen namelijk helemaal niet door dat het niet normaal is om tijdens het afrekenen ook te bellen.” De aandacht voor het thema maakt duidelijk dat bellen aan de kassa een heikel punt is.

“Het is goed dat we klanten op deze, een beetje ludieke, wijze vragen om de mobiele telefoon even niet te gebruiken en onze medewerkers netjes te woord te staan.” Ook bij een andere locatie van Hartholt Olie, in Windesheim, hangt het briefje inmiddels bij de kassa. Of ook andere tankstations volgen, weet Lansink niet. “Belangrijk is vooral de manier waarop je je klanten aanspreekt. Niet belerend, maar op een aardige en vriendelijke wijze. Dat werkt het beste.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Medewerker tankstation in actie tegen bellende klant”

Henk Broodman|19.10.17|13:34

Erg dat het nodig is maar terecht! Mooie actie.