OM wil zes jaar celstraf voor man die inreed op Shell De Andel

De man die vorig jaar een ravage veroorzaakte bij een Shell-station aan de A12 moet mogelijk zes jaar de cel in. Dat is althans de straf die de Officier van Justitie woensdag eiste tegen de 34-jarige inwoner van Almere. Hij wordt verdacht van een meervoudige poging tot doodslag.

Op zaterdagavond 3 september 2016 reed Daniel C. in volle vaart tegen tankstation De Andel. Bij dit station aan de A12 bij Gouda raakte hij eerst een 150 kilo zware steen, waarna zijn voertuig een brandstofpomp knalde. De auto dreigde zelfs ook de tankshop te rammen, maar zo ver kwam het niet. Wel veroorzaakte de crash een ravage. Het station brandde dusdanig af dat het volledig moest worden afgebroken. Pas dit voorjaar ging het vernieuwde station weer open.

Ruzie

Op het moment van het incident was het tankstation open en waren er diverse klanten aanwezig. Hoewel uiteindelijk alleen de verdachte gewond raakte, is hem toch meervoudige poging tot doodslag ten laste gelegd. C. zit sinds het incident vast. Het jaar in voorarrest wordt van zijn eventuele celstraf afgetrokken, schrijft AD.

Op de betreffende zaterdagavond was de uit Brazilië afkomstige verdachte op de terugweg van een feest in Rotterdam. Daar had hij volgens getuigen een hele krat bier gedronken. Na een ruzie was het vertrokken. Kort na de crash vertelde C. tegen de politie dat hij zelfmoord had willen plegen. Deze verklaring trok hij later weer in. De rechtbank in Den Haag doet binnenkort uitspraak in deze zaak.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

OM wil zes jaar celstraf voor man die inreed op Shell De Andel | MobilityEnergy.com

OM wil zes jaar celstraf voor man die inreed op Shell De Andel

De man die vorig jaar een ravage veroorzaakte bij een Shell-station aan de A12 moet mogelijk zes jaar de cel in. Dat is althans de straf die de Officier van Justitie woensdag eiste tegen de 34-jarige inwoner van Almere. Hij wordt verdacht van een meervoudige poging tot doodslag.

Op zaterdagavond 3 september 2016 reed Daniel C. in volle vaart tegen tankstation De Andel. Bij dit station aan de A12 bij Gouda raakte hij eerst een 150 kilo zware steen, waarna zijn voertuig een brandstofpomp knalde. De auto dreigde zelfs ook de tankshop te rammen, maar zo ver kwam het niet. Wel veroorzaakte de crash een ravage. Het station brandde dusdanig af dat het volledig moest worden afgebroken. Pas dit voorjaar ging het vernieuwde station weer open.

Ruzie

Op het moment van het incident was het tankstation open en waren er diverse klanten aanwezig. Hoewel uiteindelijk alleen de verdachte gewond raakte, is hem toch meervoudige poging tot doodslag ten laste gelegd. C. zit sinds het incident vast. Het jaar in voorarrest wordt van zijn eventuele celstraf afgetrokken, schrijft AD.

Op de betreffende zaterdagavond was de uit Brazilië afkomstige verdachte op de terugweg van een feest in Rotterdam. Daar had hij volgens getuigen een hele krat bier gedronken. Na een ruzie was het vertrokken. Kort na de crash vertelde C. tegen de politie dat hij zelfmoord had willen plegen. Deze verklaring trok hij later weer in. De rechtbank in Den Haag doet binnenkort uitspraak in deze zaak.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp