Shell-klanten kunnen brandstof betalen vanuit de auto

Tankende klanten kunnen in Groot-Brittannië sinds woensdag vanuit hun voertuig de brandstof afrekenen. In de loop van dit jaar moet de nieuwe betaalmethode wereldwijd worden uitgerold. Het gaat op dit moment uitsluitend om een samenwerking met het luxe merk Jaguar. Of er ook plannen zijn om in zee te gaan met andere automerken is niet bekend.

De nieuwe techniek werkt als volgt. Gebruikers moeten het betaalsysteem activeren via hun smartphone, die gekoppeld moet worden aan het in-car systeem van de auto. Via het touchscreen dat in het voertuigdashboard is verwerkt, kan de klant aangeven hoeveel brandstof hij wil tanken en kan hij afrekenen.

Op het beeldscherm in de auto wordt een bon getoond, als bewijs dat is betaald. Deze bon wordt ook naar het e-mailadres gestuurd dat gekoppeld is aan het account. Het systeem werkt op dit moment uitsluitend met Apple Pay en Paypal en is alleen beschikbaar voor telefoons met een IOS-systeem, al komt de techniek in de toekomst ook beschikbaar voor Android-toestellen.

Betalen aan de pomp

Het is zeker niet de eerste keer dat Shell nieuwe betaaltechnieken inzet. Twee jaar gelden startte het energieconcern in Groot-Brittannië met mobiel betalen aan de pomp. Tevens werd enkele weken geleden duidelijk dat diverse andere bedrijven bezig zijn met betalen vanuit de auto. Zo werken de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil en autobouwer Ford samen om betalen vanuit de auto mogelijk te maken. Ook pompenleverancier Gilbarco en het Japanse Honda werken aan de ontwikkeling van in-car betalingen.

Bekijk de video voor meer informatie over de nieuwe betaaltechniek van Shell en Jaguar:

Auteur: Tom van Gurp

Shell-klanten kunnen brandstof betalen vanuit de auto | MobilityEnergy.com

Shell-klanten kunnen brandstof betalen vanuit de auto

Tankende klanten kunnen in Groot-Brittannië sinds woensdag vanuit hun voertuig de brandstof afrekenen. In de loop van dit jaar moet de nieuwe betaalmethode wereldwijd worden uitgerold. Het gaat op dit moment uitsluitend om een samenwerking met het luxe merk Jaguar. Of er ook plannen zijn om in zee te gaan met andere automerken is niet bekend.

De nieuwe techniek werkt als volgt. Gebruikers moeten het betaalsysteem activeren via hun smartphone, die gekoppeld moet worden aan het in-car systeem van de auto. Via het touchscreen dat in het voertuigdashboard is verwerkt, kan de klant aangeven hoeveel brandstof hij wil tanken en kan hij afrekenen.

Op het beeldscherm in de auto wordt een bon getoond, als bewijs dat is betaald. Deze bon wordt ook naar het e-mailadres gestuurd dat gekoppeld is aan het account. Het systeem werkt op dit moment uitsluitend met Apple Pay en Paypal en is alleen beschikbaar voor telefoons met een IOS-systeem, al komt de techniek in de toekomst ook beschikbaar voor Android-toestellen.

Betalen aan de pomp

Het is zeker niet de eerste keer dat Shell nieuwe betaaltechnieken inzet. Twee jaar gelden startte het energieconcern in Groot-Brittannië met mobiel betalen aan de pomp. Tevens werd enkele weken geleden duidelijk dat diverse andere bedrijven bezig zijn met betalen vanuit de auto. Zo werken de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil en autobouwer Ford samen om betalen vanuit de auto mogelijk te maken. Ook pompenleverancier Gilbarco en het Japanse Honda werken aan de ontwikkeling van in-car betalingen.

Bekijk de video voor meer informatie over de nieuwe betaaltechniek van Shell en Jaguar:

Auteur: Tom van Gurp