Moederbedrijf Multi Energy wil fuseren met Spuigroep

Aanbieders van mobiliteitsdiensten Markeur en Spuigroep willen fuseren. Ze hebben hiertoe een verzoek ingediend bij mededingingsautoriteit ACM. Markeur is het moederbedrijf van voormalig tankstation-exploitant Multi Energy. Fusiepartner Spuigroep is nog steeds actief op de brandstoffenmarkt, namelijk als moederbedrijf van Achilles Brandstoffen Maatschappij. De samensmelting moet in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden, als toestemming wordt verkregen van de bevoegde autoriteiten.

Tot enkele maanden geleden was Markeur nog volop actief in de tankstationbranche met het bedrijfsonderdeel Multi Energy, dat 35 vestigingen exploiteerde. Eerder dit jaar werd echter besloten om de stations te verkopen aan Haan.

Boedelbak

De overgebleven bedrijfsonderdelen van Markeur gaan nu dus samen met Spuigroep uit Den Haag, dat tevens moederbedrijf is van Boedelbak. Met de fusie willen beide bedrijven inspelen op de veranderende en consoliderende mobiliteitsmarkt. Ze geven aan dat door de samenvoeging een krachtige en toonaangevende mobiliteitsspeler ontstaat op het gebied van onder andere brandstoffen, leasing en dealeractiviteiten.

”Beide bedrijven vullen elkaar zeer goed aan, hetgeen vele mogelijkheden biedt om zowel verdere omzetgroei als kostenefficiency te realiseren. De gecombineerde organisatie maakt een sterkere propositie mogelijk”, aldus het bedrijf in een persbericht. ”De gecombineerde onderneming zal een sterk financieel profiel hebben om te blijven investeren in innovatie en toekomstige groei.”

Goedkeuring

De huidige directeur van Spuigroep Leo van Beukering gaat leiding geven aan de gecombineerde onderneming, die verdergaat onder de naam Spuigroep. De voorgenomen fusie is voorgelegd aan alle betrokken partijen en wordt na goedkeuring zo spoedig mogelijk gerealiseerd.

Lees ook: Multi Energy over verkoop stations: het was groeien of afstoten

Auteur: Tom van Gurp

Moederbedrijf Multi Energy wil fuseren met Spuigroep | MobilityEnergy.com

Moederbedrijf Multi Energy wil fuseren met Spuigroep

Aanbieders van mobiliteitsdiensten Markeur en Spuigroep willen fuseren. Ze hebben hiertoe een verzoek ingediend bij mededingingsautoriteit ACM. Markeur is het moederbedrijf van voormalig tankstation-exploitant Multi Energy. Fusiepartner Spuigroep is nog steeds actief op de brandstoffenmarkt, namelijk als moederbedrijf van Achilles Brandstoffen Maatschappij. De samensmelting moet in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden, als toestemming wordt verkregen van de bevoegde autoriteiten.

Tot enkele maanden geleden was Markeur nog volop actief in de tankstationbranche met het bedrijfsonderdeel Multi Energy, dat 35 vestigingen exploiteerde. Eerder dit jaar werd echter besloten om de stations te verkopen aan Haan.

Boedelbak

De overgebleven bedrijfsonderdelen van Markeur gaan nu dus samen met Spuigroep uit Den Haag, dat tevens moederbedrijf is van Boedelbak. Met de fusie willen beide bedrijven inspelen op de veranderende en consoliderende mobiliteitsmarkt. Ze geven aan dat door de samenvoeging een krachtige en toonaangevende mobiliteitsspeler ontstaat op het gebied van onder andere brandstoffen, leasing en dealeractiviteiten.

”Beide bedrijven vullen elkaar zeer goed aan, hetgeen vele mogelijkheden biedt om zowel verdere omzetgroei als kostenefficiency te realiseren. De gecombineerde organisatie maakt een sterkere propositie mogelijk”, aldus het bedrijf in een persbericht. ”De gecombineerde onderneming zal een sterk financieel profiel hebben om te blijven investeren in innovatie en toekomstige groei.”

Goedkeuring

De huidige directeur van Spuigroep Leo van Beukering gaat leiding geven aan de gecombineerde onderneming, die verdergaat onder de naam Spuigroep. De voorgenomen fusie is voorgelegd aan alle betrokken partijen en wordt na goedkeuring zo spoedig mogelijk gerealiseerd.

Lees ook: Multi Energy over verkoop stations: het was groeien of afstoten

Auteur: Tom van Gurp