Duitse rijkswegstations komen in handen van Allianz

Het merendeel van de Duitse snelwegstations komt in handen van de Duitse financiële dienstverlener Allianz. Dat bedrijf koopt de ongeveer 350 locaties in samenwerking met een investeringsfonds uit Abu Dhabi en de Duitse herverzekeraar Munich Re. Het gaat om in totaal zo’n negentig procent van de stations langs de Autobahn.

Het beheer van de tankstations is in handen van Tank & Rast, dat eigendom is van het Britse investeringsfonds Terra Firma en van Deutsche Bank. Beide bedrijven verkopen nu het eigendom van Tank & Rast aan het Allianz-consortium. Volgens insiders wordt voor de overdracht ongeveer 3,5 miljard euro betaald.

Chinese interesse

Eerder hadden al diverse andere partijen interesse getoond. Onder meer een Chinese investeerder had zijn oog laten vallen op het netwerk, dat naast de tankstations ook nog bijna vierhonderd eetgelegenheden en vijftig hotels bevat. Het afgelopen jaar maakte Tank & Rast een winst van zo’n 236 miljoen euro. Het jaar ervoor was de winstgevendheid ongeveer hetzelfde.

Terra Firma heeft sinds 2007 het eigendom van de Duitse snelweglocaties in handen. Kort na het verkrijgen ervan werd de helft van de aandelen van de hand gedaan aan een dochterbedrijf van Deutsche Bank.

Op dit moment moeten de betrokken partijen nog wachten op goedkeuring van de bevoegde autoriteiten. Naar verwachting wordt de transactie afgerond in de tweede helft van dit jaar.

Lees ook: ‘Chinese investeerder wil Duitse snelwegstations kopen’

Auteur: Tom van Gurp

Duitse rijkswegstations komen in handen van Allianz | MobilityEnergy.com

Duitse rijkswegstations komen in handen van Allianz

Het merendeel van de Duitse snelwegstations komt in handen van de Duitse financiële dienstverlener Allianz. Dat bedrijf koopt de ongeveer 350 locaties in samenwerking met een investeringsfonds uit Abu Dhabi en de Duitse herverzekeraar Munich Re. Het gaat om in totaal zo’n negentig procent van de stations langs de Autobahn.

Het beheer van de tankstations is in handen van Tank & Rast, dat eigendom is van het Britse investeringsfonds Terra Firma en van Deutsche Bank. Beide bedrijven verkopen nu het eigendom van Tank & Rast aan het Allianz-consortium. Volgens insiders wordt voor de overdracht ongeveer 3,5 miljard euro betaald.

Chinese interesse

Eerder hadden al diverse andere partijen interesse getoond. Onder meer een Chinese investeerder had zijn oog laten vallen op het netwerk, dat naast de tankstations ook nog bijna vierhonderd eetgelegenheden en vijftig hotels bevat. Het afgelopen jaar maakte Tank & Rast een winst van zo’n 236 miljoen euro. Het jaar ervoor was de winstgevendheid ongeveer hetzelfde.

Terra Firma heeft sinds 2007 het eigendom van de Duitse snelweglocaties in handen. Kort na het verkrijgen ervan werd de helft van de aandelen van de hand gedaan aan een dochterbedrijf van Deutsche Bank.

Op dit moment moeten de betrokken partijen nog wachten op goedkeuring van de bevoegde autoriteiten. Naar verwachting wordt de transactie afgerond in de tweede helft van dit jaar.

Lees ook: ‘Chinese investeerder wil Duitse snelwegstations kopen’

Auteur: Tom van Gurp