Bovag polst leden over toekomstige cao

Branchevereniging Bovag wil van haar leden weten hoe zij denken over de toekomstige cao. De onderhandelingen daarover beginnen later dit jaar en de belangenclub wil via een enquête duidelijkheid over wat hun leden willen terugzien in de nieuwe overeenkomst. De vragenlijst kan uiterlijk op 23 juni worden ingevuld.

De huidige cao voor tankstations en wasbedrijven loopt eind oktober van dit jaar af. De diverse partijen zijn zich nu aan het voorbereiden op de nieuwe ronde onderhandelingen, waarin onder andere Bovag en Beta zijn betrokken. Zij gaan in gesprek met vertegenwoordigers van werknemers, onder meer vakbond FNV.

Personeel

De nu geldende cao is begin vorig jaar afgesloten en bracht onder andere diverse kleine loonsverhogingen met zich mee. Ook werd afgesproken dat personeel meer mogelijkheden krijgen om een opleiding te volgen.

Sindsdien heeft de politiek diverse veranderingen doorgevoerd op het gebied van arbeidscontracten, de zogeheten Wet Werk en Zekerheid. Daarin staan bepalingen omtrent de toegestane lengte van tijdelijke contracten en over ontslagvergoedingen. De huidige cao loopt niet helemaal in de pas met deze nieuwe wetten, hetgeen wellicht onderwerp van gesprek wordt in de komende onderhandelingen.

Auteur: Tom van Gurp

Bovag polst leden over toekomstige cao | MobilityEnergy.com

Bovag polst leden over toekomstige cao

Branchevereniging Bovag wil van haar leden weten hoe zij denken over de toekomstige cao. De onderhandelingen daarover beginnen later dit jaar en de belangenclub wil via een enquête duidelijkheid over wat hun leden willen terugzien in de nieuwe overeenkomst. De vragenlijst kan uiterlijk op 23 juni worden ingevuld.

De huidige cao voor tankstations en wasbedrijven loopt eind oktober van dit jaar af. De diverse partijen zijn zich nu aan het voorbereiden op de nieuwe ronde onderhandelingen, waarin onder andere Bovag en Beta zijn betrokken. Zij gaan in gesprek met vertegenwoordigers van werknemers, onder meer vakbond FNV.

Personeel

De nu geldende cao is begin vorig jaar afgesloten en bracht onder andere diverse kleine loonsverhogingen met zich mee. Ook werd afgesproken dat personeel meer mogelijkheden krijgen om een opleiding te volgen.

Sindsdien heeft de politiek diverse veranderingen doorgevoerd op het gebied van arbeidscontracten, de zogeheten Wet Werk en Zekerheid. Daarin staan bepalingen omtrent de toegestane lengte van tijdelijke contracten en over ontslagvergoedingen. De huidige cao loopt niet helemaal in de pas met deze nieuwe wetten, hetgeen wellicht onderwerp van gesprek wordt in de komende onderhandelingen.

Auteur: Tom van Gurp