Stakingen bij Vopak voorlopig van de baan

Het personeel van tankopslagbedrijf Vopak stopt voorlopig met werkonderbrekingen. Door een nieuw cao-voorstel van de directie van het Rotterdamse bedrijf hebben de bonden en werknemers de stakingsacties voorlopig opgeschort. Het voorstel wordt momenteel bestudeerd.

Vopak is sinds enige tijd in een cao-conflict verwikkeld met het personeel, FNV Havens en CNV Vakmensen. Er is onenigheid over de beloning voor werknemers. Zo zou Vopak aanvankelijk voorstellen hebben gedaan omtrent lagere overwerktoeslagen, minder compensatie voor werken op feestdagen en geen loonsverhoging voor iedereen.

Rotterdam

Dat was tegen het zere been van het personeel en hun belangenbehartigers. Op diverse vestigingen vonden daarom werkonderbrekingen plaats, bijvoorbeeld in Rotterdam en in Vlissingen.

FNV en CNV noemen het voorstel ’een goed resultaat’ en gaan het voorleggen aan hun leden, zonder dat de bonden er een positief of negatief advies aan plakken. In de komende weken moet meer duidelijkheid komen over hoe het personeel tegen het voorstel aan kijkt. Tot die tijd vinden er geen acties plaats.

Onderwerpen: , , , , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Stakingen bij Vopak voorlopig van de baan | MobilityEnergy.com

Stakingen bij Vopak voorlopig van de baan

Het personeel van tankopslagbedrijf Vopak stopt voorlopig met werkonderbrekingen. Door een nieuw cao-voorstel van de directie van het Rotterdamse bedrijf hebben de bonden en werknemers de stakingsacties voorlopig opgeschort. Het voorstel wordt momenteel bestudeerd.

Vopak is sinds enige tijd in een cao-conflict verwikkeld met het personeel, FNV Havens en CNV Vakmensen. Er is onenigheid over de beloning voor werknemers. Zo zou Vopak aanvankelijk voorstellen hebben gedaan omtrent lagere overwerktoeslagen, minder compensatie voor werken op feestdagen en geen loonsverhoging voor iedereen.

Rotterdam

Dat was tegen het zere been van het personeel en hun belangenbehartigers. Op diverse vestigingen vonden daarom werkonderbrekingen plaats, bijvoorbeeld in Rotterdam en in Vlissingen.

FNV en CNV noemen het voorstel ’een goed resultaat’ en gaan het voorleggen aan hun leden, zonder dat de bonden er een positief of negatief advies aan plakken. In de komende weken moet meer duidelijkheid komen over hoe het personeel tegen het voorstel aan kijkt. Tot die tijd vinden er geen acties plaats.

Onderwerpen: , , , , , ,

Auteur: Tom van Gurp