Nederlandse topman van Marks & Spencer naar Coca-Cola

M&S-directeur Marc Bolland neemt vanaf 18 februari volgend jaar plaats in de directie van Coca-Cola. De van oorsprong Nederlandse topman vergezelt David Weinberg, die vanaf die datum ook actief is in de directie van het Amerikaanse bedrijf.

Bolland heeft een lange carrière in de foodindustrie. Hij was onder meer chief operating officer (COO) bij Heineken, waar hij zo’n twintig jaar werkte. Vanaf 2006 werkte hij vier jaar als topman bij de Britse supermarktketen Morrisons, waarna hij overstapte naar de Britse retailer Marks & Spencer.

Tankstations

Dat bedrijf is in de tankstationbranche vooral bekend als partner van BP. Momenteel heeft de Britse oliemaatschappij een zestal Nederlandse stations met foodassortiment van M&S. Aan uitbreiding wordt momenteel nog niet gedacht. Ook in Groot-Brittannië werken beide bedrijven samen op meer dan honderd locaties. Daar is Marks & Spencer inmiddels een gevestigde naam in de petrolbranche.

De jarenlange ervaring in het succesvol in de markt zetten van merken is voor Coca Cola een belangrijke reden om te kiezen voor Bolland. Ook de uitgebreide kennis van de retail spreekt in zijn voordeel.

Coca-Cola

The Coca-Cola Company is ’s werelds grootste producent van non-alcoholische dranken en heeft wereldwijd meer dan vijfhonderd merken, waaronder Fanta, Sprite, Minute Maid en uiteraard Coca-Cola. De Amerikanen zijn actief in ruim tweehonderd landen en verkopen volgens eigen zeggen ongeveer 1,9 miljard drankjes per dag.

Auteur: Tom van Gurp

Nederlandse topman van Marks & Spencer naar Coca-Cola | MobilityEnergy.com

Nederlandse topman van Marks & Spencer naar Coca-Cola

M&S-directeur Marc Bolland neemt vanaf 18 februari volgend jaar plaats in de directie van Coca-Cola. De van oorsprong Nederlandse topman vergezelt David Weinberg, die vanaf die datum ook actief is in de directie van het Amerikaanse bedrijf.

Bolland heeft een lange carrière in de foodindustrie. Hij was onder meer chief operating officer (COO) bij Heineken, waar hij zo’n twintig jaar werkte. Vanaf 2006 werkte hij vier jaar als topman bij de Britse supermarktketen Morrisons, waarna hij overstapte naar de Britse retailer Marks & Spencer.

Tankstations

Dat bedrijf is in de tankstationbranche vooral bekend als partner van BP. Momenteel heeft de Britse oliemaatschappij een zestal Nederlandse stations met foodassortiment van M&S. Aan uitbreiding wordt momenteel nog niet gedacht. Ook in Groot-Brittannië werken beide bedrijven samen op meer dan honderd locaties. Daar is Marks & Spencer inmiddels een gevestigde naam in de petrolbranche.

De jarenlange ervaring in het succesvol in de markt zetten van merken is voor Coca Cola een belangrijke reden om te kiezen voor Bolland. Ook de uitgebreide kennis van de retail spreekt in zijn voordeel.

Coca-Cola

The Coca-Cola Company is ’s werelds grootste producent van non-alcoholische dranken en heeft wereldwijd meer dan vijfhonderd merken, waaronder Fanta, Sprite, Minute Maid en uiteraard Coca-Cola. De Amerikanen zijn actief in ruim tweehonderd landen en verkopen volgens eigen zeggen ongeveer 1,9 miljard drankjes per dag.

Auteur: Tom van Gurp