Sakko neemt vijf tankstations over van Multi Energy

Sakko Commercial heeft haar tankstation-netwerk vorige maand uitgebreid met vijf locaties van Multi Energy. Het gaat om vier Shell-vestigingen en een BP-station, alle bemand. Voor het personeel heeft de transactie geen gevolgen. Alle 23 werknemers verhuizen met de stations mee naar de brandstofhandelaar uit Bergen op Zoom. Door de deal komt Sakko op 21 stations. Aan het einde van dit jaar verwacht het bedrijf minimaal 25 vestigingen te hebben. Welk bedrag met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

De vier Shell-locaties liggen in het westen van het land, twee in Den Haag, een in Leidschendam en een in Voorschoten. De exploitatievorm van de stations blijft hetzelfde. Ze blijven bemand, blijven geëxploiteerd worden door de brandstofhandelaar zelf en ook de formules blijven in tact. Behalve het station in Leidschendam. Dat is van de Shell-kleuren overgegaan naar de eigen Sakko-vlag. Drie stations zijn eigendom van Sakko, de twee andere worden gehuurd. Een snelweg-station zit er niet bij. ”Maar misschien nemen we die in de toekomst wel op in ons netwerk. Al is het geen must”, vertelt directeur Stephan Mangnus.

Uitbreiding

”We hebben de uitbreiding gedaan om onze klanten een breder netwerk te kunnen bieden. Ook willen we de tankstation-divisie, qua grootte, meer in overeenstemming brengen met onze andere bedrijfsonderdelen: Smeermiddelen, depot en brandstofleveringen bij bedrijven.”

Mangnus geeft aan dat de uitbreiding van Sakko niet beperkt blijft tot deze transactie. ”We zijn nu al zeker dat we aan het einde van dit jaar minimaal 25 stations hebben.” Die uitbreiding bestaat vooral uit het overnemen van vestigingen. Om welke stations het gaat, wil de directeur niet meedelen.

Tankpas

De tankpashouders van Multi Energy kunnen sinds de transactie niet meer terecht bij de door Sakko overgenomen stations. ”Maar we hebben die klanten wel een passend vervangend aanbod gedaan”, aldus de Sakko-directeur.

Sakko is een brandstofhandelaar uit Bergen op Zoom die in 2010 na enkele jaren weer zijn intrede deed in de tankstation-markt. Vijf jaar eerder werden alle vestigingen van de hand gedaan, maar het management besloot toch weer met tankstations te starten. Inmiddels staat de teller dus op 21 en exploiteert het vestigingen onder de Shell-, BP- en de eigen Sakko-formule. Het BP-station dat onlangs is overgenomen, is het eerste met de groengele signing. De Shell-formule is niet nieuw voor het Brabantse bedrijf. In Amstelveen had het al een ’geel’ station.

Tom van Gurp

Lees ook: Sakko Commercial wil aantal stations verdubbelen in één jaar

Auteur: Tom van Gurp

Sakko neemt vijf tankstations over van Multi Energy | MobilityEnergy.com

Sakko neemt vijf tankstations over van Multi Energy

Sakko Commercial heeft haar tankstation-netwerk vorige maand uitgebreid met vijf locaties van Multi Energy. Het gaat om vier Shell-vestigingen en een BP-station, alle bemand. Voor het personeel heeft de transactie geen gevolgen. Alle 23 werknemers verhuizen met de stations mee naar de brandstofhandelaar uit Bergen op Zoom. Door de deal komt Sakko op 21 stations. Aan het einde van dit jaar verwacht het bedrijf minimaal 25 vestigingen te hebben. Welk bedrag met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

De vier Shell-locaties liggen in het westen van het land, twee in Den Haag, een in Leidschendam en een in Voorschoten. De exploitatievorm van de stations blijft hetzelfde. Ze blijven bemand, blijven geëxploiteerd worden door de brandstofhandelaar zelf en ook de formules blijven in tact. Behalve het station in Leidschendam. Dat is van de Shell-kleuren overgegaan naar de eigen Sakko-vlag. Drie stations zijn eigendom van Sakko, de twee andere worden gehuurd. Een snelweg-station zit er niet bij. ”Maar misschien nemen we die in de toekomst wel op in ons netwerk. Al is het geen must”, vertelt directeur Stephan Mangnus.

Uitbreiding

”We hebben de uitbreiding gedaan om onze klanten een breder netwerk te kunnen bieden. Ook willen we de tankstation-divisie, qua grootte, meer in overeenstemming brengen met onze andere bedrijfsonderdelen: Smeermiddelen, depot en brandstofleveringen bij bedrijven.”

Mangnus geeft aan dat de uitbreiding van Sakko niet beperkt blijft tot deze transactie. ”We zijn nu al zeker dat we aan het einde van dit jaar minimaal 25 stations hebben.” Die uitbreiding bestaat vooral uit het overnemen van vestigingen. Om welke stations het gaat, wil de directeur niet meedelen.

Tankpas

De tankpashouders van Multi Energy kunnen sinds de transactie niet meer terecht bij de door Sakko overgenomen stations. ”Maar we hebben die klanten wel een passend vervangend aanbod gedaan”, aldus de Sakko-directeur.

Sakko is een brandstofhandelaar uit Bergen op Zoom die in 2010 na enkele jaren weer zijn intrede deed in de tankstation-markt. Vijf jaar eerder werden alle vestigingen van de hand gedaan, maar het management besloot toch weer met tankstations te starten. Inmiddels staat de teller dus op 21 en exploiteert het vestigingen onder de Shell-, BP- en de eigen Sakko-formule. Het BP-station dat onlangs is overgenomen, is het eerste met de groengele signing. De Shell-formule is niet nieuw voor het Brabantse bedrijf. In Amstelveen had het al een ’geel’ station.

Tom van Gurp

Lees ook: Sakko Commercial wil aantal stations verdubbelen in één jaar

Auteur: Tom van Gurp