PostNL positief over pakketautomaat bij tankstation

postpakketautomaat, esso tankstation

PostNL is positief gestemd over de pakketautomaat die sinds november bij het Esso tankstation aan de Markerkant in Almere als proef staat. De testresultaten zijn volgens het bedrijf positief. In november werden drie automaten voor een landelijke test in Almere in gebruik genomen. De proef wordt nu verlengd tot en met 1 april. Daarna beslist PostNL of het concept op meerdere locaties in het land kan worden toegepast.

Postpakketten ophalen tijdens het tanken. Een aantal tankstations biedt deze mogelijkheid zelf al aan hun klanten aan. Het aanbieden van postpakketten bij het tankstation in Almere maakt deel uit van een proef van PostNL. Op twee andere locaties in Almere zijn eveneens pakketautomaten geplaatst: bij het centraal station en bij het Business Point van PostNL zelf.

Tankstation uitermate geschikt

Voor Almere is gekozen om dat dit de stad is waar het meest op internet wordt gekocht. De nieuwe dienst moet een oplossing bieden voor de consument die overdag niet thuis is. De pakketautomaat maakt het mogelijk pakketten 24 uur per dag, 7 dagen per week, snel, veilig en zonder extra kosten op te halen en te verzenden.

Een tankstation  is hier als locatie uitermate geschikt voor omdat de automobilist niet met parkeerproblemen komt te zitten. Bovendien zien veel ondernemers de kansen van een dergelijke automaat bij het tankstion in.

Uit onderzoek blijkt verder dat, mede als gevolg van de verdere groei van de e-commerce markt, consumenten meer invloed willen hebben op tijd en locatie van bezorging van een pakket. Zo heeft 12% van de online kopers de voorkeur om een pakket op te halen bij een afhaallocatie.

Makkelijker

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur PostNL Pakketten: “Met de pakketautomaat biedt PostNL verdere uitbreiding in de bezorgkeuzes voor de consument. Veel mensen zijn druk en overdag weinig thuis. Hoe fijn is het dan dat je, onderweg van je werk naar huis, even langs de pakketautomaat kunt lopen of rijden om je pakket mee naar huis te nemen. Online kopen wordt hiermee nog makkelijker.”

De pakketautomaat is eenvoudig in gebruik. Is de klant niet thuis als een pakket bezorgd wordt, dan ligt in de brievenbus een kennisgeving. Via MijnPakket van PostNL kan de klant vervolgens tot 22:00uur ’s avonds zelf het afleveradres en/of –moment veranderen. Hier kan men – naast gewenst tijdstip – kiezen voor aflevering thuis, op het werk, bij een Postkantoor en in Almere nu ook voor aflevering in de pakketautomaat.

Testen

Zodra het pakket klaarligt in de kluis van de pakketautomaat, ontvangt de klant direct een sms met daarin een unieke toegangscode. Met deze code en het eigen 06-nummer, kan het pakket gelijk opgehaald worden bij de Pakketautomaat. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan ook. De klant hoeft het pakket in dat geval alleen online te frankeren via onlineverzendservice.nl.

 

Auteur: Steven Don

PostNL positief over pakketautomaat bij tankstation | MobilityEnergy.com

PostNL positief over pakketautomaat bij tankstation

postpakketautomaat, esso tankstation

PostNL is positief gestemd over de pakketautomaat die sinds november bij het Esso tankstation aan de Markerkant in Almere als proef staat. De testresultaten zijn volgens het bedrijf positief. In november werden drie automaten voor een landelijke test in Almere in gebruik genomen. De proef wordt nu verlengd tot en met 1 april. Daarna beslist PostNL of het concept op meerdere locaties in het land kan worden toegepast.

Postpakketten ophalen tijdens het tanken. Een aantal tankstations biedt deze mogelijkheid zelf al aan hun klanten aan. Het aanbieden van postpakketten bij het tankstation in Almere maakt deel uit van een proef van PostNL. Op twee andere locaties in Almere zijn eveneens pakketautomaten geplaatst: bij het centraal station en bij het Business Point van PostNL zelf.

Tankstation uitermate geschikt

Voor Almere is gekozen om dat dit de stad is waar het meest op internet wordt gekocht. De nieuwe dienst moet een oplossing bieden voor de consument die overdag niet thuis is. De pakketautomaat maakt het mogelijk pakketten 24 uur per dag, 7 dagen per week, snel, veilig en zonder extra kosten op te halen en te verzenden.

Een tankstation  is hier als locatie uitermate geschikt voor omdat de automobilist niet met parkeerproblemen komt te zitten. Bovendien zien veel ondernemers de kansen van een dergelijke automaat bij het tankstion in.

Uit onderzoek blijkt verder dat, mede als gevolg van de verdere groei van de e-commerce markt, consumenten meer invloed willen hebben op tijd en locatie van bezorging van een pakket. Zo heeft 12% van de online kopers de voorkeur om een pakket op te halen bij een afhaallocatie.

Makkelijker

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur PostNL Pakketten: “Met de pakketautomaat biedt PostNL verdere uitbreiding in de bezorgkeuzes voor de consument. Veel mensen zijn druk en overdag weinig thuis. Hoe fijn is het dan dat je, onderweg van je werk naar huis, even langs de pakketautomaat kunt lopen of rijden om je pakket mee naar huis te nemen. Online kopen wordt hiermee nog makkelijker.”

De pakketautomaat is eenvoudig in gebruik. Is de klant niet thuis als een pakket bezorgd wordt, dan ligt in de brievenbus een kennisgeving. Via MijnPakket van PostNL kan de klant vervolgens tot 22:00uur ’s avonds zelf het afleveradres en/of –moment veranderen. Hier kan men – naast gewenst tijdstip – kiezen voor aflevering thuis, op het werk, bij een Postkantoor en in Almere nu ook voor aflevering in de pakketautomaat.

Testen

Zodra het pakket klaarligt in de kluis van de pakketautomaat, ontvangt de klant direct een sms met daarin een unieke toegangscode. Met deze code en het eigen 06-nummer, kan het pakket gelijk opgehaald worden bij de Pakketautomaat. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan ook. De klant hoeft het pakket in dat geval alleen online te frankeren via onlineverzendservice.nl.

 

Auteur: Steven Don