Esso gaat plastic flessen inzamelen op tankstations

Automobilisten kunnen vanaf vandaag (22 oktober) op ongeveer 35 Esso-tankstations plastic flessen gescheiden inleveren voor recycling. Speciaal voor deze inzameling zijn in het oog springende recyclebakken ontwikkeld en bij de tankstations geplaatst. ExxonMobil is het eerste bedrijf dat dit bij een groot aantal tankstations tegelijk mogelijk maakt.

Nadat de plastic verpakkingen zijn ingezameld, gaan ze mee in het recycleproces van “Plastic Heroes” en worden ze opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld voor nieuwe verpakkingen. Zo bestaat een Coca-Cola PET-fles voor 25 procent uit gerecycled materiaal.

Samenwerking

Deze inzameling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Coca-Cola Nederland en Esso Nederland, waarbij gericht gekeken wordt naar hoe beide organisaties ook op maatschappelijke en duurzame thema’s kunnen samenwerken.

Door dit initiatief worden automobilisten nog meer betrokken bij de boodschap dat plastic verpakkingen een nieuw leven verdienen.

Hergebruik

“Wie heeft er geen lege flesjes in de auto liggen?’ zegt Robert Seegers van Coca-Cola. ‘Met dit initiatief maken wij het automobilisten makkelijk om hun lege flesjes onderweg bij het tanken gescheiden in te leveren voor recycling.

“Voor Coca-Cola zijn verpakkingen geen afval, maar een waardevolle bron voor hergebruik. We zijn blij dat een partner als Esso laat zien dat zij hier een positieve bijdrage aan willen leveren.”

Imago

Volgens Remko Kruithof van ExonMobil Benelux past de inzamelingsactie in het imago dat Esso nastreeft. “Milieuzorg is integraal onderdeel van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen, uiteraard ook op onze Esso-tankstations.”


Auteur: Steven Don

Esso gaat plastic flessen inzamelen op tankstations | MobilityEnergy.com

Esso gaat plastic flessen inzamelen op tankstations

Automobilisten kunnen vanaf vandaag (22 oktober) op ongeveer 35 Esso-tankstations plastic flessen gescheiden inleveren voor recycling. Speciaal voor deze inzameling zijn in het oog springende recyclebakken ontwikkeld en bij de tankstations geplaatst. ExxonMobil is het eerste bedrijf dat dit bij een groot aantal tankstations tegelijk mogelijk maakt.

Nadat de plastic verpakkingen zijn ingezameld, gaan ze mee in het recycleproces van “Plastic Heroes” en worden ze opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld voor nieuwe verpakkingen. Zo bestaat een Coca-Cola PET-fles voor 25 procent uit gerecycled materiaal.

Samenwerking

Deze inzameling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Coca-Cola Nederland en Esso Nederland, waarbij gericht gekeken wordt naar hoe beide organisaties ook op maatschappelijke en duurzame thema’s kunnen samenwerken.

Door dit initiatief worden automobilisten nog meer betrokken bij de boodschap dat plastic verpakkingen een nieuw leven verdienen.

Hergebruik

“Wie heeft er geen lege flesjes in de auto liggen?’ zegt Robert Seegers van Coca-Cola. ‘Met dit initiatief maken wij het automobilisten makkelijk om hun lege flesjes onderweg bij het tanken gescheiden in te leveren voor recycling.

“Voor Coca-Cola zijn verpakkingen geen afval, maar een waardevolle bron voor hergebruik. We zijn blij dat een partner als Esso laat zien dat zij hier een positieve bijdrage aan willen leveren.”

Imago

Volgens Remko Kruithof van ExonMobil Benelux past de inzamelingsactie in het imago dat Esso nastreeft. “Milieuzorg is integraal onderdeel van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen, uiteraard ook op onze Esso-tankstations.”


Auteur: Steven Don