BP opent nieuw hoofdkantoor in ‘molshoop’

Gekscherend wordt het al de molshoop of de Teletubbieheuvel genoemd. Het nieuwe hoofdkantoor van raffinaderij BP in de Rotterdamse Europoort is nu al controversieel. Het gebouw werd maandagavond officieel geopend door burgemeester Aboutaleb.

Het nieuwe kantoor is ontworpen door architectenbureau GROUP A uit Rotterdam en ligt deels verscholen in een duinwal. Deze zandophoping moet ervoor zorgen dat het personeel beschermd is tegen een incident met de naastliggende raffinaderij.

Discussie

Het gebouw is door zijn aparte vormgeving voer voor discussie. Ook het personeel heeft zo zijn bedenkingen over het architectonische hoogstandje. Het gebouw zou stressverhogend werken omdat de medewerkers elkaar door de open kantoren in de gaten kunnen houden.

Blij

Directeur Thijs Heijns is heel blij met het eindresultaat. “Het gebouw heeft een dynamische uitstraling en vormt een duurzame, veilige en gezonde werkomgeving”, laat hij bij RTV Rijmond weten.

Auteur: Steven Don

BP opent nieuw hoofdkantoor in ‘molshoop’ | MobilityEnergy.com

BP opent nieuw hoofdkantoor in ‘molshoop’

Gekscherend wordt het al de molshoop of de Teletubbieheuvel genoemd. Het nieuwe hoofdkantoor van raffinaderij BP in de Rotterdamse Europoort is nu al controversieel. Het gebouw werd maandagavond officieel geopend door burgemeester Aboutaleb.

Het nieuwe kantoor is ontworpen door architectenbureau GROUP A uit Rotterdam en ligt deels verscholen in een duinwal. Deze zandophoping moet ervoor zorgen dat het personeel beschermd is tegen een incident met de naastliggende raffinaderij.

Discussie

Het gebouw is door zijn aparte vormgeving voer voor discussie. Ook het personeel heeft zo zijn bedenkingen over het architectonische hoogstandje. Het gebouw zou stressverhogend werken omdat de medewerkers elkaar door de open kantoren in de gaten kunnen houden.

Blij

Directeur Thijs Heijns is heel blij met het eindresultaat. “Het gebouw heeft een dynamische uitstraling en vormt een duurzame, veilige en gezonde werkomgeving”, laat hij bij RTV Rijmond weten.

Auteur: Steven Don