Bovag: CAO-onderhandelingen gaan over dalende marges

enquete inventarisatie invullen

In de CAO-onderhandelingen voor Tankstations en Wasbedrijven gaat het over de harde concurrentie onder tankstations en de steeds kleiner wordende marges voor de pomphouder. Dat zegt Bovag-woordvoerder Paul de Waal.

“Door de hoge olie- en benzineprijs geven tankstations meer korting op brandstof. De marges voor tankstations worden dan kleiner terwijl de hoge olieprijs alleen gunstig is voor de olieconcerns zelf. Het is een misverstand dat pomphouders baat hebben bij de hoge prijs.”

Onderhandelingen

De onderhandelingen voor de nieuwe CAO beginnen op 1 juni. De huidige CAO, die op 1 september af loopt, voldoet in grote lijnen nog steeds aan de verwachting van de Bovag, stelt De Waal. “De CAO is al op maat. We verwachten niet dat er veel zal veranderen, omdat we al goed hebben onderhandeld toen de CAO’s werden samengevoegd.”

Voordat de huidige CAO voor Tankstations en Wasbedrijven tot stand kwam bestonden er twee CAO’s: een van de Bovag en een van belangenvereniging voor tankstations Beta. Per 1 januari 2010 is er een gezamelijke CAO voor alle tankstationmedewerkers.

CAO

De Bovag gaat een brief versturen aan aangesloten tankstations. In deze enquête kunnen medewerkers van tankstations aangeven welke punten er volgens hen besproken moeten worden. Na inventarisatie van deze gegevens stelt de organisatie een CAO-voorstellenbrief samen die wordt verstuurd naar de vakbonden.

De Bovag verwacht dat de precieze onderhandelingspunten voor de nieuwe CAO, zoals loon, veiligheid en arbeidsomstandigheden, halverwege mei bekend zijn.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Bovag: CAO-onderhandelingen gaan over dalende marges | MobilityEnergy.com

Bovag: CAO-onderhandelingen gaan over dalende marges

enquete inventarisatie invullen

In de CAO-onderhandelingen voor Tankstations en Wasbedrijven gaat het over de harde concurrentie onder tankstations en de steeds kleiner wordende marges voor de pomphouder. Dat zegt Bovag-woordvoerder Paul de Waal.

“Door de hoge olie- en benzineprijs geven tankstations meer korting op brandstof. De marges voor tankstations worden dan kleiner terwijl de hoge olieprijs alleen gunstig is voor de olieconcerns zelf. Het is een misverstand dat pomphouders baat hebben bij de hoge prijs.”

Onderhandelingen

De onderhandelingen voor de nieuwe CAO beginnen op 1 juni. De huidige CAO, die op 1 september af loopt, voldoet in grote lijnen nog steeds aan de verwachting van de Bovag, stelt De Waal. “De CAO is al op maat. We verwachten niet dat er veel zal veranderen, omdat we al goed hebben onderhandeld toen de CAO’s werden samengevoegd.”

Voordat de huidige CAO voor Tankstations en Wasbedrijven tot stand kwam bestonden er twee CAO’s: een van de Bovag en een van belangenvereniging voor tankstations Beta. Per 1 januari 2010 is er een gezamelijke CAO voor alle tankstationmedewerkers.

CAO

De Bovag gaat een brief versturen aan aangesloten tankstations. In deze enquête kunnen medewerkers van tankstations aangeven welke punten er volgens hen besproken moeten worden. Na inventarisatie van deze gegevens stelt de organisatie een CAO-voorstellenbrief samen die wordt verstuurd naar de vakbonden.

De Bovag verwacht dat de precieze onderhandelingspunten voor de nieuwe CAO, zoals loon, veiligheid en arbeidsomstandigheden, halverwege mei bekend zijn.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don