Netwerk van tankstations met aardgas groeit snel

CNG Aardgas, vulpunt

Het netwerk van aardgas- en groengastankstations groeit. CNG Net opende onlangs in Delfgauw onder de luifel van BP aan de Importweg 1 hun negende vulpunt voor groen gas. Ook bij tankstation De Baanderij aan de Industriestraat in Gouda is CNG Net begonnen met de bouw van een aardgasvulpunt.

De provincie Zuid-Holland voert campagne om rijden op aardgas en groen gas te stimuleren, om zo het gebruik van schone brandstoffen te bevorderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Zij geven dan ook subsidies aan pomphouders die een aardgas- of groengasvulpunt willen realiseren. Hiernaast brengen zij pomphouders op de hoogte van de voordelen in het investeren in aardgas en groen gas.

Voordelen

Nederland heeft als groot voordeel dat er een aardgasnetwerk beschikbaar is, waardoor het plaatsen van nieuwe vulpunten relatief goedkoop en snel uit te voeren is. Daarnaast is er (nog) weinig concurrentie, omdat er op dit moment nog weinig vulpunten in Nederland zijn. Maar omdat bedrijven en overheden steeds vaker gaan rijden op aardgas of groen gas, groeit de markt snel.

Ook wijst de provincie erop dat een pomphouder met de aanschaf van een aardgas- of groen gas vulpunt laat zien dat ze milieubewust zijn en innovatief denken.

Aardgastankstations

CNG Net, een dochterbedrijf van Ballast Nedam, zet zich in om een grootschalig Nederlands netwerk van aardgastankstations te realiseren. Op dit moment zijn er ongeveer 50 tankstations in heel Nederland waar automobilisten groen gas kunnen tanken. Hiervan staan er elf in Zuid-Holland. Eind 2011 zullen er in Nederland ongeveer 120 aardgas- en groengastankstations zijn, en CNG Net verwacht dat er in 2013 een landelijk dekkend netwerk van openbare vulstations bestaat.

Auteur: Steven Don

Netwerk van tankstations met aardgas groeit snel | MobilityEnergy.com

Netwerk van tankstations met aardgas groeit snel

CNG Aardgas, vulpunt

Het netwerk van aardgas- en groengastankstations groeit. CNG Net opende onlangs in Delfgauw onder de luifel van BP aan de Importweg 1 hun negende vulpunt voor groen gas. Ook bij tankstation De Baanderij aan de Industriestraat in Gouda is CNG Net begonnen met de bouw van een aardgasvulpunt.

De provincie Zuid-Holland voert campagne om rijden op aardgas en groen gas te stimuleren, om zo het gebruik van schone brandstoffen te bevorderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Zij geven dan ook subsidies aan pomphouders die een aardgas- of groengasvulpunt willen realiseren. Hiernaast brengen zij pomphouders op de hoogte van de voordelen in het investeren in aardgas en groen gas.

Voordelen

Nederland heeft als groot voordeel dat er een aardgasnetwerk beschikbaar is, waardoor het plaatsen van nieuwe vulpunten relatief goedkoop en snel uit te voeren is. Daarnaast is er (nog) weinig concurrentie, omdat er op dit moment nog weinig vulpunten in Nederland zijn. Maar omdat bedrijven en overheden steeds vaker gaan rijden op aardgas of groen gas, groeit de markt snel.

Ook wijst de provincie erop dat een pomphouder met de aanschaf van een aardgas- of groen gas vulpunt laat zien dat ze milieubewust zijn en innovatief denken.

Aardgastankstations

CNG Net, een dochterbedrijf van Ballast Nedam, zet zich in om een grootschalig Nederlands netwerk van aardgastankstations te realiseren. Op dit moment zijn er ongeveer 50 tankstations in heel Nederland waar automobilisten groen gas kunnen tanken. Hiervan staan er elf in Zuid-Holland. Eind 2011 zullen er in Nederland ongeveer 120 aardgas- en groengastankstations zijn, en CNG Net verwacht dat er in 2013 een landelijk dekkend netwerk van openbare vulstations bestaat.

Auteur: Steven Don