'mcdonald's al eerder dicht'

bp-tankstation ‘De Zweth’ in Wateringen geeft verzet tegen provincie op en sluit definitief de deuren

Nog een paar dagen te gaan voordat komende 15 juli het bp-tankstation ‘De Zweth’ aan de Wippolderlaan in Wateringen definitief de deuren sluit. Na jarenlang procederen tot aan de Hoge Raad aan toe, werpt bp de handdoek in de ring en gaat het tankstation dicht. Dit maakt de weg vrij voor de verbreding van de N211.
Tot november 2023 voerde bp samen met McDonald's aan de N211 in Wateringen een gezamenlijke shop met restaurant. Foto: Google Street View, 2023

Nog een paar dagen te gaan voordat komende maandag 15 juli het bp-tankstation ‘De Zweth’ aan de Wippolderlaan in Wateringen definitief de deuren sluit. Na jarenlang procederen tot aan de Hoge Raad aan toe, werpt bp de handdoek in de ring en gaat het tankstation dicht. Dit maakt de weg vrij voor de verbreding van de N211.

De Wippolderlaan in Wateringen, ook bekend als de N211 ten zuidwesten van Den Haag, krijgt jaar na jaar meer verkeer te verstouwen. Reden om al in 2021 plannen te maken om de weg te verbreden naar tweemaal drie rijstroken. Probleem alleen was dat door de geplande verbreding de plaatselijke McDonald’s en het bp-tankstation niet aan de weg konden blijven. De bedrijven voerden op de locatie gezamenlijk onder één dak een restaurant en bp Connect shop (foto). De plannen van de provincie om de weg te verbreden waarbij de McDonald’s en bp weg moesten, was het sein voor een flinke juridische strijd tussen de verschillende belanghebbenden die tot aan de Hoge Raad is gevoerd. Afgelopen november besloot McDonald’s de deuren te sluiten en van de N211 te vertrekken, maar bp bleef zich verzetten. Het tankstation ligt aan een zeer drukke weg met veel tankende klanten uit het Westland en Den Haag en biedt daarbij een goedlopende bemande bp Connect shop. Dit wilde het bedrijf niet zomaar opgeven.

Definitief dicht

Daar is het nu toch van gekomen, want nu heeft ook bp besloten de deuren van het tankstation definitief te sluiten. Het bedrijf heeft ingestemd met een bod van de provincie, waardoor een verdere rechtsgang niet meer nodig is. Met de aanstaande sluiting, kan er vanaf 15 juli niet meer worden getankt aan de zuidkant van de N211. Hoe hoog het aanbod is dat de provincie Zuid-Holland aan bp heeft gedaan, is niet bekend. Automobilisten die willen tanken, moeten hun heil nu zoeken aan de andere kant van de N211, zoals bij de TotalEnergies, of aan de snelweg A4.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk