'laadpalen lokken klanten'

Onderzoek toont aan: eigenaren EV besteden 3 tot 13 procent méér bij tankstation met oplaadmogelijkheden

Circa 61 procent van de eigenaren van een elektrisch voertuig (EV) winkelt eerder op een locatie waar zich ook een laadstation bevindt. Daarbij geven EV-bezitters 3 tot 13 procent meer uit bij bemande tankstations met oplaadfaciliteiten, dan bij tanklocaties waar niet kan worden geladen.
Laadfaciliteiten ter plaatse zorgen ervoor dat bezitters van een EV sneller geneigd zijn op dezelfde locatie óók een aankoop te doen. Foto: ProMedia, 2024

Bijna twee van de drie eigenaren van een elektrisch voertuig (EV) winkelen eerder op een locatie waar zich ook een oplaadstation bevindt. Daarbij geven EV-bezitters 3 tot 13 procent meer uit bij bemande tankstations met oplaadfaciliteiten, dan bij tanklocaties waar niet kan worden geladen. Dit stelt Supermarket News naar aanleiding van onderzoek door Numerator.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Onderzoek toont aan: eigenaren EV besteden 3 tot 13 procent méér bij tankstation met oplaadmogelijkheden | MobilityEnergy.com
'laadpalen lokken klanten'

Onderzoek toont aan: eigenaren EV besteden 3 tot 13 procent méér bij tankstation met oplaadmogelijkheden

Circa 61 procent van de eigenaren van een elektrisch voertuig (EV) winkelt eerder op een locatie waar zich ook een laadstation bevindt. Daarbij geven EV-bezitters 3 tot 13 procent meer uit bij bemande tankstations met oplaadfaciliteiten, dan bij tanklocaties waar niet kan worden geladen.
Laadfaciliteiten ter plaatse zorgen ervoor dat bezitters van een EV sneller geneigd zijn op dezelfde locatie óók een aankoop te doen. Foto: ProMedia, 2024

Bijna twee van de drie eigenaren van een elektrisch voertuig (EV) winkelen eerder op een locatie waar zich ook een oplaadstation bevindt. Daarbij geven EV-bezitters 3 tot 13 procent meer uit bij bemande tankstations met oplaadfaciliteiten, dan bij tanklocaties waar niet kan worden geladen. Dit stelt Supermarket News naar aanleiding van onderzoek door Numerator.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk