'netcongestie omzeild'

Vissers Energy opent laadplein voor personenauto’s en trucks bij Kriterion Studentenpomp Amsterdam

Het enige door studenten geëxploiteerde tankstation ter wereld, Kriterion Studentenpomp aan de IJburglaan in Amsterdam, is door Vissers Energy uitgebreid met een laadplein voor zowel personenauto’s als trucks. Eventuele netcongestie werd door Vissers Energy omzeild ‘door vooruit te denken’.
Directeur Jannette de Boer van Kriterion (l.) en CEO Gerbert Vissers van Vissers Energy Group schudden elkaar de hand bij de opening van het snellaadplein. Foto: Vissers Energy, 2024

Het enige door studenten geëxploiteerde tankstation ter wereld, Kriterion Studentenpomp aan de IJburglaan in Amsterdam, is door Vissers Energy uitgebreid met een laadplein voor zowel personenauto’s als trucks. Eventuele netcongestie werd door Vissers Energy omzeild ‘door vooruit te denken’.

Aan de zijkant van het bekende tankstation in de kleuren van bp is een snellaadplein gerealiseerd met laadpalen van Kempower. Bezitters van een elektrische personenauto kunnen er terecht bij vier laadpalen en chauffeurs met een e-truck bij twee snelladers. Het laadplein kon door Vissers Energy worden gerealiseerd ondanks eventuele netcongestie. ‘Hierin zijn we geslaagd door vooruit te denken’, aldus CEO Gerbert Vissers van Vissers Energy Group. ‘We waren er op tijd bij!’
De installatie is officieel in gebruik genomen samen met directeur Jannette de Boer van Kriterion. ‘We geven hiermee ook invulling aan de wens van de EU en krijgen van CINEA, de European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency, ook een steuntje in de rug’, aldus Vissers. ‘Ik denk dat dit een prachtig voorbeeld is dat je door goede samenwerking snel stappen kunt maken in de verduurzaming.’

Van Shell naar bp

Het tankstation bestaat sinds 1960. De locatie werd sinds de oprichting gerund onder de vlag van Shell, maar sinds 1 juli 2021 heeft de Limburgse Vissers Energy Group die taak overgenomen. Sinds die datum toont de tanklocatie zich in de kleuren van bp. Hoewel de tanklocatie een contract heeft met bp, wordt de exploitatie volledig door Kriterion zelf uitgevoerd.

Bij Kriterion Studentenpomp werken alleen studenten en daarmee is het tankstation uniek in de wereld. 33 studenten werken er gemiddeld veertien uur per week en zij zijn deel van één van de verschillende commissies. Zo is er een commissie die verantwoordelijk is voor de inkoop, een die facilitaire zaken regelt en een promotie, administratie en personeelszakencommissie. De vijf hoofden van de commissies zetelen in een bestuur dat wordt geleid door een voorzitter. Ondanks deze taakverdeling worden alle beslissingen samen genomen. Sinds juni 2000 exploiteert Kriterion het tankstation op de huidige locatie op Zeeburgereiland.

De locatie heeft een bemande bakery, carwash, wasboxen en een totaal van veertien pompen met verschillende brandstoffen. Ook beschikt het tankstation over een UPS ophaal- en afleverpunt.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Vissers Energy opent laadplein voor personenauto’s en trucks bij Kriterion Studentenpomp Amsterdam | MobilityEnergy.com
'netcongestie omzeild'

Vissers Energy opent laadplein voor personenauto’s en trucks bij Kriterion Studentenpomp Amsterdam

Het enige door studenten geëxploiteerde tankstation ter wereld, Kriterion Studentenpomp aan de IJburglaan in Amsterdam, is door Vissers Energy uitgebreid met een laadplein voor zowel personenauto’s als trucks. Eventuele netcongestie werd door Vissers Energy omzeild ‘door vooruit te denken’.
Directeur Jannette de Boer van Kriterion (l.) en CEO Gerbert Vissers van Vissers Energy Group schudden elkaar de hand bij de opening van het snellaadplein. Foto: Vissers Energy, 2024

Het enige door studenten geëxploiteerde tankstation ter wereld, Kriterion Studentenpomp aan de IJburglaan in Amsterdam, is door Vissers Energy uitgebreid met een laadplein voor zowel personenauto’s als trucks. Eventuele netcongestie werd door Vissers Energy omzeild ‘door vooruit te denken’.

Aan de zijkant van het bekende tankstation in de kleuren van bp is een snellaadplein gerealiseerd met laadpalen van Kempower. Bezitters van een elektrische personenauto kunnen er terecht bij vier laadpalen en chauffeurs met een e-truck bij twee snelladers. Het laadplein kon door Vissers Energy worden gerealiseerd ondanks eventuele netcongestie. ‘Hierin zijn we geslaagd door vooruit te denken’, aldus CEO Gerbert Vissers van Vissers Energy Group. ‘We waren er op tijd bij!’
De installatie is officieel in gebruik genomen samen met directeur Jannette de Boer van Kriterion. ‘We geven hiermee ook invulling aan de wens van de EU en krijgen van CINEA, de European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency, ook een steuntje in de rug’, aldus Vissers. ‘Ik denk dat dit een prachtig voorbeeld is dat je door goede samenwerking snel stappen kunt maken in de verduurzaming.’

Van Shell naar bp

Het tankstation bestaat sinds 1960. De locatie werd sinds de oprichting gerund onder de vlag van Shell, maar sinds 1 juli 2021 heeft de Limburgse Vissers Energy Group die taak overgenomen. Sinds die datum toont de tanklocatie zich in de kleuren van bp. Hoewel de tanklocatie een contract heeft met bp, wordt de exploitatie volledig door Kriterion zelf uitgevoerd.

Bij Kriterion Studentenpomp werken alleen studenten en daarmee is het tankstation uniek in de wereld. 33 studenten werken er gemiddeld veertien uur per week en zij zijn deel van één van de verschillende commissies. Zo is er een commissie die verantwoordelijk is voor de inkoop, een die facilitaire zaken regelt en een promotie, administratie en personeelszakencommissie. De vijf hoofden van de commissies zetelen in een bestuur dat wordt geleid door een voorzitter. Ondanks deze taakverdeling worden alle beslissingen samen genomen. Sinds juni 2000 exploiteert Kriterion het tankstation op de huidige locatie op Zeeburgereiland.

De locatie heeft een bemande bakery, carwash, wasboxen en een totaal van veertien pompen met verschillende brandstoffen. Ook beschikt het tankstation over een UPS ophaal- en afleverpunt.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk