'niet de laatste'

Eerste openbare Kempower-snellaadstation van start bij Kuster Energy Kleve

Bij het tankstation van Kuster Energy aan de Flutstrasse in het Duitse Kleve, een kilometer of twintig ten oosten van Nijmegen, heeft Kempower de eerste openbaar toegankelijke DC-snellaadpaal van het bedrijf in Duitsland geplaatst. Volgens het Nederlandse Kuster Energy ‘zal dit station zeker niet het laatste zijn.’
Het tankstation van Kuster Energy in het Duitse Kleve, net over de grens bij Nijmegen, heeft de primeur van het eerste snellaadstation voor EV van het bedrijf in Duitsland. Foto: Kempower, 2024

Bij het tankstation van Kuster Energy aan de Flutstrasse in het Duitse Kleve, een kilometer of twintig ten oosten van Nijmegen, heeft Kempower de eerste openbaar toegankelijke DC-snellaadpaal van het bedrijf in Duitsland geplaatst. Volgens het Nederlandse Kuster Energy ‘zal dit station zeker niet het laatste zijn.’

Kempower is al enkele jaren actief in Duitsland en ondersteunt de elektrificatie van busremises en vrachtwageninfrastructuur in het land. Het bedrijf heeft ook DC-laadoplossingen geleverd voor elektrische machines, onder meer voor het elektrische schoonmaakwagenpark van Berlijn. Na de succesvolle kwalificatie van de Eichrecht-certificering in de nazomer van 2023, kan Kempower nu ook laadtechnologie voor openbare laadstations voor elektrische personenauto’s leveren. De primeur voor het bedrijf in Duitsland is het tankstation van het Nederlandse Kuster Energy in Kleve. Met een totaalvermogen tot 400 kW en vier Kempower-satellieten met één enkele aansluitkabel, hebben EV-rijders nu aan de noordrand van de Duitse plaats de mogelijkheid snel hun auto op te laden.

Geringe omvang

“De laadoplossingen van Kempower zijn uniek qua efficiëntie en geringe fysieke omvang”, zegt algemeen directeur Lars Kuster van Kuster Energy. “We zijn blij dat we het eerste openbare laadstation in Duitsland zijn dat Kempower’s eersteklas DC-laadervaring aan EV-rijders biedt. Dit station zal zeker niet het laatste zijn.”

Philipp Oppolzer van Kempower noemt de ingebruikname van het laadstation ‘een spannend moment’. “Het harde werk dat we in het Eichrecht-certificeringsproces hebben gestoken, werpt zijn vruchten af. We zijn blij dat we onze oplossingen nu aan een breder scala aan klanten kunnen aanbieden en zijn blij met het eerste openbare Kempower-laadstation in Duitsland. Nu kunnen elektrische rijders in dit land onze gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossingen ervaren. Wij kijken uit naar de komende projecten.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Eerste openbare Kempower-snellaadstation van start bij Kuster Energy Kleve | MobilityEnergy.com
'niet de laatste'

Eerste openbare Kempower-snellaadstation van start bij Kuster Energy Kleve

Bij het tankstation van Kuster Energy aan de Flutstrasse in het Duitse Kleve, een kilometer of twintig ten oosten van Nijmegen, heeft Kempower de eerste openbaar toegankelijke DC-snellaadpaal van het bedrijf in Duitsland geplaatst. Volgens het Nederlandse Kuster Energy ‘zal dit station zeker niet het laatste zijn.’
Het tankstation van Kuster Energy in het Duitse Kleve, net over de grens bij Nijmegen, heeft de primeur van het eerste snellaadstation voor EV van het bedrijf in Duitsland. Foto: Kempower, 2024

Bij het tankstation van Kuster Energy aan de Flutstrasse in het Duitse Kleve, een kilometer of twintig ten oosten van Nijmegen, heeft Kempower de eerste openbaar toegankelijke DC-snellaadpaal van het bedrijf in Duitsland geplaatst. Volgens het Nederlandse Kuster Energy ‘zal dit station zeker niet het laatste zijn.’

Kempower is al enkele jaren actief in Duitsland en ondersteunt de elektrificatie van busremises en vrachtwageninfrastructuur in het land. Het bedrijf heeft ook DC-laadoplossingen geleverd voor elektrische machines, onder meer voor het elektrische schoonmaakwagenpark van Berlijn. Na de succesvolle kwalificatie van de Eichrecht-certificering in de nazomer van 2023, kan Kempower nu ook laadtechnologie voor openbare laadstations voor elektrische personenauto’s leveren. De primeur voor het bedrijf in Duitsland is het tankstation van het Nederlandse Kuster Energy in Kleve. Met een totaalvermogen tot 400 kW en vier Kempower-satellieten met één enkele aansluitkabel, hebben EV-rijders nu aan de noordrand van de Duitse plaats de mogelijkheid snel hun auto op te laden.

Geringe omvang

“De laadoplossingen van Kempower zijn uniek qua efficiëntie en geringe fysieke omvang”, zegt algemeen directeur Lars Kuster van Kuster Energy. “We zijn blij dat we het eerste openbare laadstation in Duitsland zijn dat Kempower’s eersteklas DC-laadervaring aan EV-rijders biedt. Dit station zal zeker niet het laatste zijn.”

Philipp Oppolzer van Kempower noemt de ingebruikname van het laadstation ‘een spannend moment’. “Het harde werk dat we in het Eichrecht-certificeringsproces hebben gestoken, werpt zijn vruchten af. We zijn blij dat we onze oplossingen nu aan een breder scala aan klanten kunnen aanbieden en zijn blij met het eerste openbare Kempower-laadstation in Duitsland. Nu kunnen elektrische rijders in dit land onze gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossingen ervaren. Wij kijken uit naar de komende projecten.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk