'tweede in Wallonië'

Fastned opent ‘oase’ met snelladers in ‘oplaadwoestijn’ Wallonië

Fastned heeft een laadstation geopend aan de Chaussée de Mons in Anderlues, tussen de Belgische plaatsen Bergen en Charleroi. Het Nederlandse snellaadbedrijf spreekt van een 'oase' in de 'snellaadwoestijn' die de zuidelijke deelstaat Wallonië volgens het bedrijf is. Fastned Anderlues is dan ook na het laadstation op de Baraque de Fraiture in Vielsalm het tweede laadstation van het bedrijf in Wallonië.
Na de opening van het eerste laadstation op de Baraque de Fraiture in Vielsalm, is de tweede Fastned van Wallonië geopend tussen Bergen en Charleroi. Foto: Fastned, 2024
Fastned heeft een laadstation geopend aan de Chaussée de Mons in Anderlues, tussen de Belgische plaatsen Bergen en Charleroi. Het Nederlandse snellaadbedrijf spreekt van een ‘oase’ in de ‘snellaadwoestijn’ die de zuidelijke deelstaat Wallonië volgens het bedrijf is. Fastned Anderlues is dan ook na het laadstation op de Baraque de Fraiture in Vielsalm het tweede laadstation van het bedrijf in Wallonië.

Het nieuwe laadstation is van beide zijden vanaf de Chaussée de Mons bereikbaar en biedt als een van de eerste Fastned-stations in Europa zes snelladers met een vermogen tot 400 kW. De laadlocatie is ook interessant omdat er vele bekende winkelformules en eetgelegenheden om het laadstation te vinden zijn, zodat bezoekers tijdens het laden gelijk ook kunnen shoppen. “De elektrificatie van het wagenpark komt in een stroomversnelling”, licht Tuur De Coninck, country manager België bij Fastned toe. “Als marktleider in België blijven we ambitieus om elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk te maken. Bijkomende stations zoals deze zijn essentieel omdat ze de angst voor actieradius wegnemen.Ze garanderen betrouwbaar snelladen, waar het ook nodig is. Bij Fastned zijn we trots op de snelheid en betrouwbaarheid van onze laders en we zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties langs drukke wegen.”
In mei vorig jaar opende Fastned zijn allereerste station in Wallonië, namelijk op de Baraque de Fraiture in Vielsalm. Het doel is om tegen 2030 duizend stations te hebben in Europa.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Fastned opent ‘oase’ met snelladers in ‘oplaadwoestijn’ Wallonië | MobilityEnergy.com
'tweede in Wallonië'

Fastned opent ‘oase’ met snelladers in ‘oplaadwoestijn’ Wallonië

Fastned heeft een laadstation geopend aan de Chaussée de Mons in Anderlues, tussen de Belgische plaatsen Bergen en Charleroi. Het Nederlandse snellaadbedrijf spreekt van een 'oase' in de 'snellaadwoestijn' die de zuidelijke deelstaat Wallonië volgens het bedrijf is. Fastned Anderlues is dan ook na het laadstation op de Baraque de Fraiture in Vielsalm het tweede laadstation van het bedrijf in Wallonië.
Na de opening van het eerste laadstation op de Baraque de Fraiture in Vielsalm, is de tweede Fastned van Wallonië geopend tussen Bergen en Charleroi. Foto: Fastned, 2024
Fastned heeft een laadstation geopend aan de Chaussée de Mons in Anderlues, tussen de Belgische plaatsen Bergen en Charleroi. Het Nederlandse snellaadbedrijf spreekt van een ‘oase’ in de ‘snellaadwoestijn’ die de zuidelijke deelstaat Wallonië volgens het bedrijf is. Fastned Anderlues is dan ook na het laadstation op de Baraque de Fraiture in Vielsalm het tweede laadstation van het bedrijf in Wallonië.

Het nieuwe laadstation is van beide zijden vanaf de Chaussée de Mons bereikbaar en biedt als een van de eerste Fastned-stations in Europa zes snelladers met een vermogen tot 400 kW. De laadlocatie is ook interessant omdat er vele bekende winkelformules en eetgelegenheden om het laadstation te vinden zijn, zodat bezoekers tijdens het laden gelijk ook kunnen shoppen. “De elektrificatie van het wagenpark komt in een stroomversnelling”, licht Tuur De Coninck, country manager België bij Fastned toe. “Als marktleider in België blijven we ambitieus om elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk te maken. Bijkomende stations zoals deze zijn essentieel omdat ze de angst voor actieradius wegnemen.Ze garanderen betrouwbaar snelladen, waar het ook nodig is. Bij Fastned zijn we trots op de snelheid en betrouwbaarheid van onze laders en we zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties langs drukke wegen.”
In mei vorig jaar opende Fastned zijn allereerste station in Wallonië, namelijk op de Baraque de Fraiture in Vielsalm. Het doel is om tegen 2030 duizend stations te hebben in Europa.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk